Review

Review: foto op hout

foto afdrukken op hout

Iedereen om ons heen weet dat mijn vriend en ik gek op reizen zijn. Toen wij afgelopen juni samen onze verjaardag vierden gaf een groepje vrienden ons een geweldig leuk cadeau: we mochten één van onze reisfoto’s af laten drukken op een matriaalsoort naar keuze! De opties waren aluminium, hout of plexiglas. Aangezien we al een mooie foto op plexiglas hebben hangen en we het type foto dat we in gedachte hadden niet vonden passen op aluminium, bleef hout over. Ik vertel je wat ik vind van het drukken van een foto op hout.

 

Hoe is de kwaliteit?

De kwaliteit is goed, al zitten er wel 2 lichtere plekken op de foto. Deze zijn alleen zichtbaar als het licht er op een bepaalde manier op valt, maar dit hoort uiteraard niet. De foto is gedrukt op een mooie houten plank van ongeveer 1 centimeter dik. Een houten plank kan natuurlijk niet door de printer dus het wordt er met een platte printer, die enkel over de bovenkant van het hout beweegt, opgedrukt. Hierdoor lijkt het bijna alsof de foto geverfd is in plaats van geprint, heel bijzonder! Het ruikt trouwens ook sterk naar verf als je hem uit de verpakking haalt en deze geur blijft wel een tijdje vrij intens ruikbaar. Als je hier niet tegen kunt is het dus aan te raden om hem de eerste dagen even ergens anders weg te zetten zodat de geur kan verminderen.

foto op hout kwaliteit

 

Hoe ziet de foto op hout er uit?

Mooi! Door de houten ondergrond krijgt de foto iets rustieks en authentieks. De kleuren zijn wat minder intens dan op de originele foto dus daar moet je wel rekening mee houden. Ikzelf vind het totaal niet storend en vind het juist heel sfeervol op deze manier.

 

Originele foto:

originele foto

 

Foto op hout:

foto op hout

 

Ik denk wel dat je goed moet nadenken over het type foto dat je op hout wilt laten drukken. Wij hebben expres voor een natuurfoto gekozen omdat dit goed bij de materiaalsoort past. Ik verwacht dat een foto van dieren of een drukke stad wat minder mooi wordt omdat drukken op hout gewoon niet zo super strak is als een foto die op de traditionele manier is afgedrukt.

 

foto op hout close up

close up foto op hout

 

Aanrader?

Als je op zoek bent naar een originele manier om je foto te laten drukken is dit zeker een aanrader. Het is heel leuk om zelf te bestellen maar nog leuker om cadeau te krijgen. Het was echt een verrassing hoe dit er uit kwam te zien en gelukkig werd ik positief verrast.

 

Waar te bestellen?

Deze foto komt van print-things.nl en is 40 x 60 centimeter groot. Je kunt hier allerlei formaten kiezen in verschillende prijsklassen. Er zijn tal van andere webshops waar je een foto op hout kunt laten drukken maar deze post is enkel gebaseerd op het product van Printthings.

 

 

Wat vind jij van een foto op hout?

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reageer
    Maris
    18 augustus 2015 op 20:30

    Bijzonder zo op hout! Ik wil voor mijn nieuwe huis wat mooie foto’s afdrukken en ik had deze optie nog niet gezien.

Reageer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.