Menu
Persoonlijk

Reizen vanuit huis: 5 toffe online reiservaringen

Met reizen als grootste hobby, is het erg balen om te zien dat vrijwel al onze toekomstige reizen inmiddels gecanceld zijn. Natuurlijk valt dit in het niet bij alles wat er momenteel allemaal speelt in de wereld en beseffen we dat dit een enorm luxeprobleem is, maar toch missen wij het reizen ontzettend. Mis jij het ook zo om op reis te gaan? We delen 5 toffe reiservaringen die je online kunt beleven, gewoon vanuit je eigen huiskamer. Zo voelt het toch een beetje alsof je aan de andere kant van de wereld zit in plaats van op je eigen bank. Ideaal toch, reizen vanuit huis? Ga je met ons mee?

 

#1 Bezoek gratis wereldberoemde musea

Inmiddels hebben wij al verschillende beroemde musea van binnen gezien, maar wist je dat je een groot deel van deze museums ook virtueel kunt bezoeken? En ook nog eens helemaal gratis! Wandel bijvoorbeeld door Casa Battló in Barcelona, de Uffizi Gallery in Florence, het British Museum in Londen of het Vaticaans Museum in Vaticaanstad. Ook musea wat dichterbij huis, zoals het Van Gogh Museum of het Rijksmuseum in Amsterdam zijn gewoon online vanuit je eigen huiskamer te bezoeken. Veel beroemde museums in New York, zoals het Museum of Modern Arts (MoMa), het Guggenheim en het Metropolitan Museum of Art (MET) hebben ook een een groot aantal virtuele exposities. Het is zelfs mogelijk om virtueel door het Chinese Palace Museum in Beijing te wandelen. Zo kun je je prima een paar dagen vermaken!

Uffizi Gallery

 

#2 Op safari vanuit je eigen huiskamer

Eén van mijn allermooiste en meest bijzondere reizen is ongetwijfeld mijn reis door Zuid-Afrika. Met name de safari’s in de verschillende wildparken vond ik in één woord geweldig. Het is zo speciaal om wilde dieren te spotten in hun eigen leefomgeving. Helaas zijn game drives met gasten momenteel niet mogelijk, maar Greg, onze favoriete ranger die we in Zuid-Afrika hebben leren kennen, trekt er momenteel meerdere keren per week op uit met zijn camera voor een ritje door het Savana Private Game Reserve in het Krugerpark. Van deze beelden maakt hij tegenwoordig Stay@Home Safari’s, zodat je thuis vanaf je bank mee kan genieten van alle bijzondere dieren die hij onderweg spot. Online is Greg bekend als Mush in the Bush en inmiddels heeft hij al 15 afleveringen opgenomen. Het is absoluut de moeite waard om deze terug te kijken. Wat een prachtige beelden! Het enige nadeel is dat ik hierdoor nóg meer terug verlang naar Afrika.

liveverslag Zuid-Afrika

 

#3 Bekijk de 7 wereldwonderen via een live webcam

Naast safari’s en musea is ook een groot deel van de 7 wereldwonderen online te bewonderen. Op veel plekken ter wereld hangen namelijk webcams die live beelden uitzenden. Kijk bijvoorbeeld live naar wereldwonderen als Petra in Jordanië of het Colosseum in Rome. Normaal gesproken is het hier een drukte van jewelste, maar op deze beelden lijken sommige plekken wel een spookstad. Aan de ene kant ziet dit er toch wat triest uit, maar het is ook wel weer bijzonder om deze beroemde plekken eens te zien zonder alle toeristen. Naast de 7 wereldwonderen kun je nog veel meer mooie plekken op de wereld live bekijken door middel van webcams, zoals de Lofoten in Noorwegen, de ijsmeren in IJsland, de Trevi Fontein in Rome en zelfs verschillende stranden in Nederland.

Petra Jordanië

 

#4 Volg een online kookcursus

Reizen en eten zijn voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij zijn dol op buitenlandse smaken en vinden het heel leuk om op reis de lokale gerechten te leren kennen. Vaak doen we op reis ook een foodtour of volgen we een kookcursus, zodat we ook thuis de lekkerste gerechten kunnen bereiden. Zo hebben we al een kookcursus gedaan in onder andere Indonesië, Thailand en Vietnam. Withlocals biedt normaal gesproken tours en kookcursussen aan over de hele wereld, maar helaas is dat in de huidige situatie niet mogelijk. Gelukkig hebben ze een leuk alternatief bedacht! Op hun Facebookpagina worden nu regelmatig online kookcursussen gegeven. Van tevoren krijg je door welke ingrediënten je in huis moet halen, zodat je live mee kunt koken. Het leuke is dat de chefs ook echt uit verschillende landen komen. Zo deelde local host Dulshan een heerlijk recept uit Sri Lanka en leerde local host Nico ons een traditionele en simpele Italiaanse pasta maken. Je vindt de video’s en aankomende events op de Facebookpagina van Withlocals.

Kookcursus in Ubud

 

#5 Maak live een online rondleiding door je favoriete steden

Emma van de blog wattedoeninBerlijn.nl biedt normaal gesproken rondleidingen aan door haar geliefde Berlijn. Nu wij helaas niet naar Berlijn kunnen, haalt Emma Berlijn gewoon naar jou met haar digitale rondleidingen. We vonden dit zo’n leuk initiatief dat we het graag hier delen. Emma wandelt live met haar camera door de straten van Berlijn, terwijl ze mooie en unieke verhalen vertelt over de omgeving en gebouwen waar ze langs loopt. Zo kom je in korte tijd meer te weten over deze bijzondere stad. Extra leuk is dat je via de chat-functie ook live vragen kunt stellen. Op die manier krijg je een uniek kijkje in Berlijn tijdens de lockdown en kun je ook thuis een beetje meegenieten van Berlijn. Bovendien help je zo Emma en haar blog door deze lastige periode heen. Kaartjes voor deze digitale rondleidingen kosten slechts 5 euro. Bekijk op wattedoeninberlijn.nl welke rondleidingen Emma de komende periode allemaal aanbiedt.

Gratis Berlijn

 

Heb jij ook leuke initiatieven gespot waardoor je thuis toch even het gevoel hebt dat je op reis bent? Wij zijn erg benieuwd naar jullie tips voor reizen vanuit huis! Ben je zelf nog op zoek naar meer inspiratie om te doen de komende tijd? Eerder deelden wij al 10 leuke tips om thuis te doen nu je niet op reis kunt.

Geen reacties

    Laat een reactie achter