Menu
Persoonlijk / Reisinspiratie

Terugblik: Reizen 2016 – Saskia

Na Kimber’s terugblik op 2016 is het nu mijn beurt. Als ik terugkijk op mijn reizen in 2016 kan ik haast niet geloven wat ik dit jaar allemaal heb gedaan. Ik vertelde je eerder al dat ik mijn goede voornemen dit jaar eindelijk eens heb volgehouden. Ik besloot namelijk om in 2016 elke maand op reis te gaan en dat is gelukt. Ik maakte dit jaar maar liefst 17 vluchten en bezocht 11 verschillende landen. Blik je mee terug op alle mooie bestemmingen die ik het afgelopen jaar bezocht heb?

 

Januari: Dubai & Abu Dhabi

2016 begon voor mij meteen goed. Na een drukke en koude decembermaand stapten mijn vriend en ik in het vliegtuig richting het warme Dubai. Ik was hier twee jaar eerder al eens met mijn broertje geweest en ik kon niet wachten om mijn vriend te laten zien waarom ik zo enthousiast was over de Verenigde Arabische Emiraten. We wandelden tussen de wolkenkrabbers, stonden op het hoogste gebouw ter wereld, reden door de woestijn en maakten een boottocht langs de prachtige kust. Ook brachten we een bezoek aan Abu Dhabi, waar we de indrukwekkende Sheikh Zayed moskee bezochten. Het was een geweldige reis en het was heerlijk om in de winter nog even lekker van de zon te kunnen genieten.

Bekijk alle artikelen over Dubai en Abu Dhabi.

reizen 2016

 

Februari: Boedapest

In februari bracht ik samen met mijn vriend en twee van onze beste vrienden een bezoek aan Boedapest. Het was voor mij en mijn vriend de tweede keer dat we deze mooie stad bezocht en het blijft voor ons beide één van onze favoriete Europese steden. We wandelden langs de mooiste bezienswaardigheden van Boedapest, genoten van het heerlijke eten en vooral ook van elkaars gezelschap.

Bekijk alle artikelen over Boedapest.

reizen 2016

 

Maart: Keulen

De paasdagen bracht ik door in het Duitse Keulen. Ondanks dat deze stad op slechts 1,5 uur rijden van mijn woonplaats ligt, was ik hier nog nooit eerder geweest. We bezochten onder andere het chocolademuseum, bezichtigden de indrukwekkende Dom en ik ontdekte het beste Libanese restaurant waar ik ooit gegeten heb.

Bekijk alle artikelen over Keulen.

reizen 2016

 

April: Tarragona & Barcelona

In april ging ik samen met mijn vriend terug naar mijn geliefde Spanje. De eerste dagen brachten we door in het gezellige Tarragona. Ik was hier zo’n tien jaar geleden al eens eerder geweest en het is er nog altijd even sfeervol. Vanuit Tarragona reisden we door naar Barcelona, een stad waar we allebei gek op zijn en waar we het liefst elk jaar komen. We zochten hier een vriend op en hebben de rest van de tijd vooral genoten van de heerlijke tapas en het lekkere weer.

Bekijk alle artikelen over Barcelona.

reizen 2016

 

Mei: IJsland

In mei stond een roadtrip door IJsland op de planning, een verrassing voor mijn vriend die hij al vrij snel door had. Het was zonder twijfel onze mooiste reis tot nu toe. We stonden oog in oog met enorme walvissen, bezochten talloze indrukwekkende watervallen, genoten van het heerlijke eten in Reykjavik en we zwommen in de prachtige Blue Lagoon. Ik vond het echt ongelofelijk dat deze indrukwekkende en ongerepte natuur op slechts drie uur vliegen van Nederland te vinden is. Ik raad echt iedereen aan om dit prachtige land eens te bezoeken. Nog niet overtuigd? Lees dan mijn 10 redenen om naar IJsland te gaan of bekijk onderstaand filmpje.

Bekijk alle artikelen over IJsland.

reizen 2016

 

Juni: Amersfoort

In juni werd ik door Citymarketing Amersfoort uitgenodigd om Amersfoort te ontdekken. Dit viel tegelijk met vaderdag, dus ik besloot er een gezellig vader-dochter weekend van te maken. Amersfoort bleek hiervoor de perfecte stad. We beklommen onder andere de Onze Lieve Vrouwentoren, maakten een stadswandeling met de Amersfoortse Gidsen, genoten van het heerlijke eten in de Food Village en bekeken de stad vanaf het water op onze boottocht door de grachten. Wil je komend jaar nog een weekendje weg in eigen land? Dan raad ik Amersfoort zeker aan!

Bekijk alle artikelen over Amersfoort.

reizen 2016

 

Juli: Praag

In juli bracht ik een bezoek aan Praag. Deze stad stond al lang op mijn verlanglijstje, want van veel mensen hoorde ik dat ze Praag één van de mooiste steden van Europa vonden. Na mijn korte bezoek aan Praag was ik meteen overtuigd. Wat een mooie stad! Ik slenterde door het prachtige oude centrum, bekeek de beroemde astronomische klok, wandelde over de Karelsbrug en kwam heerlijk tot rust in de vele parken van de stad.

Bekijk alle artikelen over Praag.

reizen 2016

 

Augustus: Londen

In augustus bracht ik samen met mijn vriend voor de vierde keer een bezoek aan Londen. Hoe vaak ik er ook kom, ik ben nog altijd even gek op deze stad. Londen is zo gevarieerd en er is elke keer weer iets nieuws te ontdekken. Ook heb ik een aantal favoriete plekken waar ik tijdens elk bezoek weer even terug kom. Ben je benieuwd waar je het mooiste uitzicht over de stad hebt, waar je als food lover echt naartoe moet en waar in Londen je nog een oase van rust vindt? Ik deelde mijn favoriete plekken in Londen.

Bekijk alle artikelen over Londen.

reizen 2016

 

September: Zuid-Afrika

In september maakten mijn vriend en ik een roadtrip van drie weken door Zuid-Afrika, een land dat al enorm lang op mijn bucketlist stond. Het was voor mij de allereerste keer in Afrika en het was in één woord geweldig. We reden van Johannesburg naar Kaapstad en waren overweldigd door alle mooie indrukken. Het is zonder twijfel één van de mooiste reizen die we ooit hebben gemaakt. Ik snap helemaal waarom ze Zuid-Afrika ook wel de wereld in één land noemen. Het is zo’n gevarieerd land met geweldige natuur, prachtige wilde dieren en toffe steden. Een betere kennismaking met Afrika had ik me niet kunnen wensen en ik kan niet wachten om meer van dit mooie continent te ontdekken.

Bekijk alle artikelen over Zuid-Afrika.

reizen 2016

 

Oktober: Disneyland Parijs

In oktober stond er een tripje naar Disneyland Parijs op de planning. Samen met mijn vriend en twee van onze beste vrienden genoten we een weekend lang van de gaafste achtbanen en voelden we ons weer even kind. Disney blijft wat mij betreft een magische plek, hoe oud je ook bent. De avondshow met lichtprojectie op het kasteel van Doornroosje en vuurwerk was nieuw voor mij, maar zeker een aanrader. We waren er het weekend voor Halloween en het hele park was tot in de kleinste details aangekleed in halloweenstijl, heel tof!

reizen 2016

 

November: Rome

Mijn broertje was nog nooit in Italië geweest en dat kon ik als reislustige zus natuurlijk niet laten gebeuren. Als afstudeercadeautje gaf ik hem daarom een reis naar Rome cadeau en samen genoten we het hele weekend van heerlijke Italiaanse pizza, pasta en gelato. Ook liet ik hem natuurlijk zien waarom ik Rome de mooiste stad van Europa vind en ik geloof dat ik hem wel heb kunnen overtuigen.

Bekijk alle artikelen over Rome.

november-rome

 

December: Zeeland

De helft van onze vriendengroep is in november of december jarig. Hoewel we het erg gezellig vinden om elk weekend een verjaardag te hebben, is dat toch wel druk zo rond de feestdagen. Dit jaar besloten we het daarom anders te doen. We huurden met de hele groep een huisje aan de Nederlandse kust en besloten daar al onze verjaardagen te vieren. Het was een weekend vol strandwandelingen, warme chocolademelk, spelletjes, goed gezelschap, Mario kart via de beamer en heel veel lekker eten. Een beter verjaardagsweekend kon ik me niet wensen.

reizen 2016

 

2016 was zonder twijfel het mooiste en beste reisjaar van mijn leven. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik het afgelopen jaar elke maand op reis ging. Hoe ik dat precies gedaan heb, kun je hier teruglezen. Veel steden en landen die al jaren op mijn bucketlist stonden, heb ik het afgelopen jaar eindelijk bezocht. Ik voel me dan ook enorm gelukkig en bevoorrecht dat ik deze mooie reizen mocht maken. Ook komend jaar komen er twee andere lang gekoesterde dromen in vervulling. Mijn vriend en ik wachten al 8 jaar tot we oud genoeg zijn om zonder under-age fee een roadtrip te maken langs de Westkust van Amerika en in mei is het eindelijk zo ver. Ik kan niet wachten om de Grand Canyon met eigen ogen te zien. Gelukkig hoef ik me in de tussentijd niet te vervelen. Over precies een maand zit ik namelijk in het vliegtuig naar Mexico, een bestemming die ook al heel lang op de bucketlist staat. De rest van het jaar staat nog open, maar er worden vast nog wat mooie bestemmingen aan dit lijstje toegevoegd. Ik kijk ernaar uit om komend jaar weer mooie reisverhalen voor jullie te mogen schrijven.

 

Hoe kijk jij terug op het afgelopen jaar en heb je al plannen voor 2017? Ik wens je alvast een geweldig mooi (reis)jaar!

 

Bekijk ook de terugblik van Kimber’s reizen in 2016.

10 Reacties

 • Sarah
  26 december 2016 at 16:47

  Wauw, wat een hele hoop leuke reizen heb je gemaakt dit jaar. En super dat er alweer zo’n toffe dingen op de planning staan ook. Altijd fijn om af te kunnen tellen naar een volgende reis 🙂 Hier helaas nog geen directe reisplannen, maar hopelijk komen die er wel snel!!!

  Reageer
  • Saskia | Reisgenie
   2 januari 2017 at 20:46

   Dankjewel Sarah! Inderdaad heerlijk om af te kunnen tellen naar een volgende reis. Ik hoop heel erg dat jij ook snel kunt aftellen. Heb je al wel plekken waar je graag heen zou willen? Ik wens je in ieder geval een heel mooi (reis)jaar!

   Reageer
 • Shirley
  27 december 2016 at 11:26

  Wat een mooi reisjaar heb je gehad, heel erg leuk! De westkust van Amerika, lijkt mij zo gaaf. Ooit komt het ervan bij mij 😉 Ik ben dit jaar zes keer op vakantie geweest en ik klaag absoluut niet. De eerste plannen voor 2017 staan ook vast: in januari ga ik naar Edinburgh, ik ben heel benieuwd. Alvast een fijne jaarwisseling en op naar een mooi nieuw (reis)jaar.

  Reageer
  • Saskia | Reisgenie
   2 januari 2017 at 20:45

   Wat gaaf dat je naar Edinburgh gaat! Ik hoor daar veel positieve verhalen over en ben erg benieuwd. Fijn om te horen dat het voor jou ook zo’n mooi reisjaar is geweest. Ik hoop van harte voor je dat je ooit ook de westkust van Amerika kunt gaan bezoeken. Dit gebied staat bij mij ook al jaren op mijn bucket list. Ik zal goede tips voor je gaan verzamelen 😉 Ook voor jou een heel mooi (reis)jaar gewenst!

   Reageer
 • Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  27 december 2016 at 20:01

  Wauw, wat een geweldig reisjaar! Prachtige foto’s van IJsland ook! En oooh ik word helemaal enthousiast van je Zuid-Afrika stukje, wij gaan in juni namelijk! Zo’n zin in 😀

  Reageer
  • Saskia | Reisgenie
   2 januari 2017 at 20:44

   Dankjewel Narelle! Ik vind het zo tof dat jullie dit jaar ook naar Zuid-Afrika gaan. Ik weet zeker dat jullie het geweldig zullen vinden!! Ik ga jullie blog in ieder geval goed in de gaten houden. Alvast een hele mooie reis gewenst!

   Reageer
 • Mariska
  2 januari 2017 at 12:13

  Wat een heerlijk reisjaar zo te zien! Ben toevallig zelf ook bezig met een lijstje, altijd een mooi moment om weer terug te kijken naar alle mooie reizen die je in een jaar kan maken 😀 Wat was jouw favoriete reis van 2016?

  Reageer
  • Saskia | Reisgenie
   2 januari 2017 at 20:42

   Dankjewel Mariska! Inderdaad altijd bijzonder om terug te kijken op alle mooie reizen in een jaar. Ik vind het lastig kiezen, maar ik ga toch voor Zuid-Afrika als favoriete reis van 2016. Ik vond het zo bijzonder om alle wilde dieren in het echt te zien, de natuur is prachtig, hele lieve vrolijke mensen, goed eten, enorm afwisselend…. En zo kan ik nog wel even doorgaan haha. Zuid-Afrika was echt geweldig! De tweede plaats gaat naar IJsland, wat een natuurschoon! Wat was jouw favoriete reis in 2016? Ik ben benieuwd!

   Reageer
 • Marcella
  9 januari 2017 at 21:28

  Heeeeerlijk jaar had je lady! Sowieso IJsland én Zuid-Afrika in slechts een jaar tijd. Wauww! Op naar een geweldig mooi nieuw reisjaar!

  Reageer

Laat een reactie achter