straatbeeld van hanoi

Die reis waarbij we 2x in een bordeel terecht kwamen

Home / Vietnam / Die reis waarbij we 2x in een bordeel terecht kwamen

Al reizende kom je nogal eens op onverwachte plaatsen. Je ontmoet iemand die je uitnodigt voor een drankje,  je volgt het advies van een local op om iets te bezoeken of je gaat zelf op ontdekkingstocht. Vaak maak je daardoor de allerleukste dingen mee, maar niet altijd. In Vietnam hebben we ons tijdens onze ontdekkingstochten twee keer in een, op z’n zachtst gezegd, ongemakkelijke situatie gemanoeuvreerd. Hoe en wat? Dat vertel ik je heel graag.

 

Bordeel nummer 1

Op een druilerige dag wandelden we door een wat minder bekende wijk van Hanoi. Het regende en we waren eigenlijk enkel wat tijd aan het doden tot we de nachttrein naar Sapa konden nemen. Ineens kregen we het lumineuze idee om ons te laten masseren zodat de spieren goed los zouden zijn voor de tweedaagse trekking die voor ons lag. Binnen no time zagen we een bord massage en we besloten dat we niet verder wilden zoeken. Achteraf gezien waren er meerdere signalen die ons vertelden bij wat voor zaak we terecht waren gekomen. Blij dat we zo snel iets gevonden hadden doken we een vies, donker steegje in op zoek naar de ingang (signaal 1). Bij binnenkomst kregen we een prijslijst onder ons neus waarop in principe steeds dezelfde behandeling stond, maar waarvan de prijs onderling flink verschilde. Voor de standaard massage betaalde je omgerekend €10,-. Voor de standaard VIP massage betaalde je het dubbele en ga zo maar door (signaal 2). We kwamen de massageruimte binnen en daar stond een enorm bubbelbad. Ik zei nog enthousiast: “Oh! Misschien mogen we straks ook nog in het bubbelbad!” (signaal 3). Toen de masseuses binnenkwamen viel ons kwartje dan toch eindelijk. Gehuld in niets meer dan een minuscuul rokje met uitpuilend decolleté en hoge hakken kwamen er twee dik opgemaakte dames binnen (signaal 4). Als blikken konden doden was ik ter plaatse dood neergevallen onder de oogopslag van mijn masseuse. Die van mijn vriend straalde echter en zei: “I’m so happy I got you!” Gealarmeerd keken we elkaar aan, dit was niet precies wat we in gedachte hadden! Waar mijn vriend een flinke massage kreeg, werd ik een beetje lauw in m’n schouders en rug geknepen. Ondertussen waren de dames flink in het Vietnamees met elkaar in discussie. Waarschijnlijk probeerden ze uit te vechten wie er met de hoofdprijs (vriendlief) vandoor mocht. Na een uur zat deze ontzettend ongemakkelijke ervaring er op en toen we de dames een paar duizend Dong als fooi mee wilde geven waren ze op z’n zachtst gezegd not amused. Beide kronkelden rond mijn vriend en ik stond witheet met de deurknop in mijn handen. Uiteindelijk hebben we de fooi op tafel achtergelaten en zijn we er als hazen vandoor gegaan. Achteraf een hilarisch verhaal waar we nog heel vaak om moeten lachen. Op het moment zelf was het helaas iets minder geslaagd.

bordeel vietnam2

Bij de massagesalon hebben we helaas geen foto gemaakt.

 

Bordeel nummer 2

Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, toch? Deze ezels hebben zich niet letterlijk aan dezelfde steen gestoten, maar het kwam aardig in de buurt. Twee weken na bovenstaand incident waren we in Hoi An. ’s Avonds trokken we er op de fiets op uit (je bent Nederlander of je bent het niet) op zoek naar een eettentje. Op de één of andere manier waren we op een donkere weg uitgekomen met een paar louche eetzaakjes aan beide kanten. We zaten ver buiten het toeristengebied en wisten niet goed wat we moesten doen. Ineens zagen we een goed verlicht, ruim terras waar het bijna helemaal vol zat. Blij besloten we daar aan te schuiven. Zodra we het terras opliepen hoorden we hier en daar wat gelach. We voelden ons aardig bekeken en vroegen ons af wat er nou zo vreemd was. Zodra we een plaatsje hadden gevonden en eens rustig rondkeken snapten we wat er aan de hand was: dit was geen gewoon restaurant, dit was een bordeel! Aan elke tafel zaten alleen maar mannen met één of twee schaars geklede vrouwen erbij. De vrouwen schonken de drankjes in, serveerden het eten en flirtten alsof hun leven er vanaf hing. Af en toe stond er een man op en vertrok met een dame richting een groot huis achter het terras. Ik voelde me extreem ongemakkelijk maar vond het ook te onbeleefd om meteen weer op te staan. Braaf hebben we dus gewoon een volwaardige maaltijd besteld. Hierbij werd ook meteen een fles wodka op tafel gezet. Wie al eens in Vietnam geweest is, weet dat dit absoluut niet normaal is. Deze fles hebben we dus lekker laten staan. Na het eten hebben we de hele weg naar het hotel lachend op de fiets gezeten.

bordeel vietnam

De enige foto die we heel stiekem durfden te maken.

 

Twee keer in twee weken hebben we een bordeel bezocht zonder dat we het wisten. Deze anekdote wordt nog steeds tijdens feestjes en partijen met smaak vertelt. Op deze momenten zelf vond ik het helemaal niks, maar achteraf gezien is het natuurlijk geweldig grappig.

 

Ben jij op reis wel eens soortgelijke ongemakkelijke situaties terechtgekomen?

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

13 reacties op “Die reis waarbij we 2x in een bordeel terecht kwamen”

 1. De beste massage ooit was in Kuala LUMPUR Maleisia,om 12 snachts, na een discutie met mijn partner,
  liep ik kwaad weg van de piano bar waar we de avond doorgebracht hadden,
  in een straat waar massage aangegeven was, Ik ging naar boven achter een gordijn stonden twee pronte oudere vrouwen met grote handen vriendelijk te lachten,
  mijn vriend en ik hebben een massage van 1.30 u gehad voor 12 € ik voelde me als nieuw geboren,
  Dit is een massage straat waar echte spier massages gegeven worden,
  een grote aanrader als in Kuala lumpur bent.

  Christine

 2. Haha geweldig om te lezen! Ik zou ook witheet worden als zulke dames om mijn vriend heen zouden blijven cirkelen als een stel aasgieren :’) Maar wat je zegt: je hebt nu wel een grappig verhaal om te vertellen op feestjes (en op deze reisblog ;p)!

 3. Hahahaha heerlijke verhalen! Die eerste is wel herkenbaar. In Cambodja wilden we (twee meiden en een jongen) graag om 2 uur ’s nachts een massage, geen idee waarom. Vervolgens werden er ergens wat Cambodjaanse vrouwen uit bed getrommeld die ons eens hardhandig uit de knoop haalden. Toen de jongen een happy end aangeboden kreeg, zijn we toch maar snel weer weggegaan haha.

 4. Hahaha geweldig! Die eerste is wel heel erg hoor, schaamteloos! Maare…. Zou het aan de naam liggen? Hanoi, Hoi An… In beide namen zitten exact dezelfde letters, maar dan in een andere volgorde haha!

 5. Ik snap niet waarom je überhaupt die massage hebt gedaan, wat eten is ook niet slim want prostitutie is verboden. Daarom betaal je ook niet voor de sex maar rekenen ze gewoon een achterlijke hoge prijs voor eten of drinken. Vaak hebben ze ook minder vriendelijke uitsmijters die zorgen dat je betaald.Denk dat de meeste reizigers in Azië wel eens per ongeluk in een bordeel zijn terecht gekomen. Wij bijvoorbeeld nog in een karaoke bar in manilla. Bijna alleen vrouwen binnen, private karaoke rooms en als we nog twijfel hadden gehad vertelde de 10x zo dure bierprijs genoeg. Gewoon vriendelijk lachen en weer naar buiten gelopen.

  1. Achteraf gezien zou ik het ook niet meer gedaan hebben, maar op dat moment werden we zo overvallen (en we lagen zelfs al op de massagetafel) dat we niet snel genoeg konden nadenken/handelen. Wat het eten betreft, daar heb je gelijk in. Dat had anders af kunnen lopen. Gelukkig was dat niet het geval en vond iedereen het vooral hilarisch dat wij daar zaten. Ik denk dat er wat dat betreft sowieso tussen bijvoorbeeld Thailand en Vietnam een wereld van verschil bestaat hoor: in Thailand zou ik daar ook veel meer voor op mijn hoede zijn.

 6. Hahaha. Wat een verhaal! Hilarisch inderdaad ..:) Ik zou denk ik toch in het tweede bordeel weg zijn gegaan hoor. Drankje voor de vorm en dan wegwezen!

 7. Haha, mooi verhaal! Jaren terug ging ik met een vriendin naar Thailand en iemand had ons verteld dat we naar een ping pong show moesten gaan. Zo naïef als we waren, geen idee wat het was, gingen wij hier naartoe. Nou we wisten op een gegeven moment niet hoe snel we weg moesten komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven