Iets wat me echt aan vakantie doet denken, is crêpes als ontbijt. Sinds ik dit recept voor Franse crêpes heb ontdekt, eten we vrijwel elke zondagochtend crêpes. Het is zo makkelijk te maken en er zijn zo veel verschillende varianten. Het liefst eet ik de crêpes met een hele berg fruit, maar de Duitse versie met gesmolten kinderchocolade vind ik ook heerlijk. Ik moet toegeven dat de ingrediëntenlijst op het eerste gezicht wat apart lijkt (water in een crêpe?), maar na vele recepten geprobeerd te hebben, blijft dit mijn favoriete recept voor Franse crêpes. Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden!
Ingrediënten (voor ongeveer 4 crêpes)
- 125 gram (1 cup) bloem, zelfrijzend bakmeel of meergranenmeel
- 125 ml (1/2 cup) halfvolle melk
- 125 ml (1/2 cup) water
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille-extract
- snufje zout
Optioneel: toppings zoals aardbeien, mango, frambozen, blauwe bessen, passievrucht, banaan, slagroom, chocoladesaus, stroop of poedersuiker.
Bereiding
- Meng alle ingrediënten in een grote kom met een garde tot een glad beslag.
- Laat het beslag 10 minuten staan (als je veel honger hebt, kun je deze stap overslaan).
- Verwarm een beetje (vloeibare) boter in een platte pan op laag vuur.
- Giet éénvierde van het beslag in het midden van de pan en draai de pan rond, zodat het beslag zich over de pan verspreid en er een dunne crêpe ontstaat.
- Zodra er kleine bubbels in de crêpe opstaan, kun je hem omdraaien.
- Als de crepe aan beide kanten goudbruin is, kun je hem versieren met verschillende toppings, zoals vers fruit of chocolade.
Bon appetit!
Hoe eet jij je crêpes het liefst?
4 Reacties
Sandra
10 mei 2015 at 08:33Ik vind het zo knap dat je de crepes zo dun krijgt. Of zou mijn beslag dunner moeten? Dat ga ik eens proberen! Het ziet er wel echt super lekker uit namelijk, maar van die dikke pannenkoeken als ontbijt… Liever niet!
Ine Kanters
19 juli 2015 at 09:14Het ziet er heerlijk uit en maak ik zeker een keer.
Juul
26 oktober 2019 at 12:05Dit recept is echt fantastisch! De crêpes zijn nog lekkerder dan in Frankrijk 🙂
Saskia
28 oktober 2019 at 09:03Wat leuk om te horen Juul! Fijn dat het zo gesmaakt heeft. Wij maken ze ook nog regelmatig.