Menu
Wereldse recepten

Recept: Engelse crumpet

engelse crumpets

We kennen allemaal de Hollandse pannenkoek, de American pancake en het Franse flensje. Maar wist je dat de Engelsen ook een variant op deze zoete lekkernij hebben? De Engelse versie is de crumpet! Ik heb een traditioneel recept van een nichtje uit Londen gekregen en deze deel ik graag met jullie! Crumpets zijn het lekkerst met een klontje roomboter, lemon curd of een goede (huisgemaakte) jam.

 

Ingrediënten (voor 10 crumpets)

  • 250 gram bloem
  • 2 eieren
  • 500ml melk
  • 1 zakje gist
  • Boter voor het bakken

 

Bereiding

Zeef de bloem en de gist in een grote kom. Zorg ervoor dat de melk lauwwarm is, anders zal er geen reactie tussen de melk en de gist ontstaan. Doe de eieren en de melk erbij en klop dit met een mixer glad. Dek het beslag af met folie en laat 45 minuten op kamertemperatuur rusten.

Leg vervolgens een kookring (klein formaat) in de koekenpan en giet er ongeveer 1 centimeter hoog beslag in. Laat dit op laag vuur langzaam stollen en draai de crumpet om zodra er belletjes en vervolgens gaatjes in komen. Je zult zien dat het beslag dan al flink gestold is waardoor je dit goed kom kunt keren. Bak de andere kant totdat hier ook gaatjes in komen.

Serveer warm of koud.

 

Smakelijk!

6 Reacties

  • kristel
    23 oktober 2014 at 06:11

    Oeeeh dit ga ik binnenkort eens proberen. Het klinkt super lekker

    Reageer
  • Kadischa
    9 januari 2020 at 06:29

    Goed recept. Na het maken miste ik echter wel het zout!

    Reageer
    • Kimber
      9 januari 2020 at 08:54

      Hoi Kadischa, bedankt voor de tip!

      Reageer
  • annemarie
    5 mei 2020 at 11:58

    ik denk ook dat het handig is te melden dat de melk op z’n minst lauwwarm moet zijn, met koude melk doet de gist niet zoveel

    Reageer
    • Kimber
      5 mei 2020 at 12:56

      Hoi Annemarie, heel scherp! Ik heb het toegevoegd aan het recept.

      Reageer
      • annemarie
        23 mei 2020 at 18:19

        proefondervindelijk vastgesteld…

        Reageer

Laat een reactie achter

Scroll Up