Menu
Wereldse recepten

Recept: Franse chocolademousse

Ben je nog op zoek naar een snel, makkelijk maar ook lekker toetje voor de feestdagen? Dan hebben wij het perfecte recept voor je! Niets is zo lekker als huisgemaakte chocolademousse. Als vrienden of familie komen eten, vragen ze ons altijd naar deze mousse. Je kunt de chocolademousse prima een dag van tevoren maken, waardoor je tijdens je etentje alle tijd hebt voor je gasten. Deze chocolademousse is bovendien makkelijk te maken en is gegarandeerd een succes. Het perfecte toetje voor de feestdagen dus! 

 

Ingrediënten (8 personen)

  • 300 gram pure chocolade
  • 200 ml melk
  • 400 ml slagroom
  • 100 gram suiker

 

Bereiding

  1. Giet de melk in een hittebestendige kom of pan.
  2. Breek de pure chocolade in kleine stukjes.
  3. Laat de chocolade au bain-marie smelten in de melk.
  4. Als de chocolade is gesmolten is, haal je de pan van het vuur en laat je het chocolademengsel afkoelen.
  5. Klop in een grote kom de slagroom stijf met de suiker.
  6. Als de chocolade is afgekoeld, schep je de opgeklopte slagroom voorzichtig door de chocolade heen met een spatel.
  7. Laat de mousse in de koelkast opstijven en probeer er de eerste paar uur nog even vanaf te blijven.

 

Het beste kun je de chocolademousse één of zelfs twee dagen van tevoren maken. De mousse kan dan goed opstijven en jij hebt tijdens je etentje alle tijd voor je gasten.

 

chocolademousse 2

 

Smakelijk eten en fijne feestdagen!

4 Reacties

  • Maire
    22 december 2014 at 20:07

    Oeh, ik ben gek op chocolademousse, maar heb het nog nooit zelf gemaakt. Vrij makkelijk recept ook, ga het zeker eens maken!

    Reageer
    • reisgenie
      24 december 2014 at 16:32

      Dit is inderdaad heel makkelijk te maken en je hebt er weinig voor nodig! Een ideaal budget recept :).

      Reageer
  • Sandra
    25 december 2014 at 09:40

    Super simpel! Ik heb serieus nog nooit chocolademousse gemaakt, maar ik vind het héérlijk! Ik ga deze eens maken binnenkort!

    Reageer
    • reisgenie
      27 december 2014 at 09:11

      Ben benieuwd wat je er van vindt, Sandra!

      Reageer

Laat een reactie achter