Hawaii Verenigde Staten

Persoonlijke update: planning van onze huwelijksreis naar Hawaii

Hawaii

Soms moet ik mezelf even knijpen. Vandaag ga ik namelijk trouwen met de liefde van mijn leven en daarna vertrekken we eindelijk op de huwelijksreis waar we al maanden naar uitkijken. Net nadat ik ten huwelijk was gevraagd, werd ik overspoeld met vragen waar onze huwelijksreis heen zou gaan. Als echte reisliefhebbers hadden we de bestemming van de huwelijksreis zelfs al eerder gekozen dan de plek waar we daadwerkelijk zouden gaan trouwen. Waar ik normaal gesproken eigenlijk al onze bestemmingen uitkies, was het dit keer mijn vriend (of man moet ik nu natuurlijk zeggen) die voorstelde om naar Hawaii te gaan. Ik was gelijk overtuigd en hoe meer ik over Hawaii las, hoe enthousiaster ik werd. Ben je benieuwd waarom we zo graag naar Hawaii willen en wat we daar een maand lang gaan doen? Ik vertel je welke eilanden we de komende tijd gaan bezoeken en wat onze plannen zijn op de verschillende eilanden van Hawaii.

 

Kauai

We beginnen onze huwelijksreis op het eiland Kauai, wat ook wel bekend staat als de Garden Isle. Het is het groenste eiland van Hawaii en het is vooral beroemd vanwege de indrukwekkende Na Pali Coast. Helaas is de wandelroute door deze bergketen een aantal maanden geleden gesloten vanwege een overstroming, maar gelukkig kun je per boot nog genieten van het uitzicht op deze indrukwekkende kust. Ook willen we Waimea Canyon bezoeken. Dit park staat ook wel bekend als de Grand Canyon van Hawaii. Naast deze bijzondere bergketen en canyon zijn er talloze mooie watervallen en stranden te vinden op Kauai. Ook kijk ik erg uit naar de Hawaiiaanse poke bowls, acai bowls en shaved ice.

HawaiiHawaiiHawaiiHawaii

 

Hawaii Big Island

Vanuit Kauai vliegen we naar het eiland Hawaii. Dit eiland staat ook wel bekend als Big Island, aangezien het groter is dan alle andere eilanden van de staat Hawaii bij elkaar. We verblijven eerst een paar dagen aan de westkust, waar we onder andere willen gaan snorkelen met reuzenmanta’s en zeeschildpadden. Ook willen we de vulkaan Mauna Kea bezoeken, omdat dit één van de beste plekken ter wereld is om sterren te kijken. Mauna Kea is met ruim 10 kilometer zelfs de hoogste berg ter wereld, gemeten vanaf de voet van de berg op de bodem van de Grote Oceaan. De laatste dagen op Big Island brengen we door aan de oostkust, waar we onder andere een aantal mooie watervallen willen bezoeken. Tot slot willen we ook graag naar Volcano National Park, wat pas geleden weer geopend is na de recente vulkaanuitbarsting.

HawaiiHawaiiHawaiiHawaii

 

Maui

Onze volgende stop is het eiland Maui, wat ook wel bekend staat als de Valley Isle. Hier gaan we onder andere de beroemde Road to Hana rijden, een route vol mooie uitzichten en watervallen. We blijven twee nachten in Hana, zodat we genoeg tijd hebben om de verschillende plekken langs de Road to Hana te bezoeken. Ook willen we graag de zonsopkomst op de Haleakala vulkaan bekijken. Verder zijn ook op dit eiland een aantal prachtige State Parks en stranden te vinden die we graag willen bezoeken.

Hawaii Hawaii HawaiiHawaii

 

Oahu

Onze laatste stop is Oahu, het bekendste eiland van Hawaii. Hier ligt onder andere de hoofdstad Honolulu en de badplaats Waikiki. Op Oahu willen we onder andere een roadtrip langs de noordkust maken, Diamond Head beklimmen en shoppen in Waikiki. We verblijven in Kailua, vlakbij een prachtig strand met uitzicht op twee kleine eilandjes. Een heerlijke plek om onze reis af te sluiten.

HawaiiHawaii Hawaii Hawaii

 

Ik kan echt niet wachten om samen de eilanden van Hawaii te ontdekken. Wil je onze reis live volgen? Als het internet het toelaat, zullen we af en toe een foto update plaatsen op Facebook en Instagram. Natuurlijk volgen er binnenkort heel veel blogs met onze tips voor Hawaii. Ben je zelf ooit op Hawaii geweest? Alle tips voor een bezoek aan Hawaii zijn heel erg welkom!

P.S. voor alle bezorgde lezers: mijn schoonzusje past in onze afwezigheid goed op ons huis.

Foto’s via Pixabay.

Dit vind je misschien ook leuk

8 Reacties

 • Reageer
  Ctheworld - Claudia
  24 oktober 2018 op 06:10

  Wat gaaf: Hawaii! Wij waren er deze zomer (en ik heb er wat leuke blogs over geschreven). Ontzettend veel plezier. En een hele fijne dag vandaag. Gefeliciteerd!

 • Reageer
  Eva
  24 oktober 2018 op 12:40

  Dit kan niet anders dan een fantastische reis worden. Hele fijne dag vandaag, veel geluk en goede reis!

 • Reageer
  Deborah
  24 oktober 2018 op 18:13

  Van harte gefeliciteerd !!! Geniet vooral lekker samen 😜😎! En heel veel 🍀🍀

 • Reageer
  Wendy (B)
  25 oktober 2018 op 13:31

  Proficiat en veel plezier!

 • Reageer
  Jacqueline Wanders
  26 oktober 2018 op 09:14

  Dat wordt een fantastische reis! Als je op Maui bent bezoek dan Palauea beach. Een prachtig, klein strand met mooi helder water en zand. Toen wij hier waren was er een bruidspaar dat een traditionele ceremonie liet uitvoeren. En wij hebben hier prachtige zeeschildpadden gezien die rustig om ons heen zwommen. Niet aanraken, maar die mooie dieren alleen maar om je heen zien zwemmen is al fantastisch. Veel plezier!

 • Reageer
  Melanie | travelwithmel.nl
  27 oktober 2018 op 00:35

  Super tof! Je gaat zo’n geweldige tijd tegemoet! Ik ben afgelopen zomer voor 4,5 week naar Hawaii geweest! Ik ben ook naar de eilanden Oahu, Kauai, Maui en Big Island geweest. We hebben zo veel gedaan en gezien!! Eigenlijk alles wat je hebt opgenoemd en meer! Alleen Volcano National Park was bij ons helaas niet open. En ben op Kauai ten huwelijk gevraagd!! Stuur me gerust een berichtje voor eventuele tips. Ik heb al het e.e.a. op mijn reisblog gepost over Hawaii! Heeeel veel plezier en geniet ervan!

 • Reageer
  Ine Kanters
  27 oktober 2018 op 08:26

  Heel veel plezier Saskia en Corbin op jullie huwelijksreis. Dat wordt een reis om nooit te vergeten.
  Liefs papa en mama xxx

 • Reageer
  reisblogger
  10 september 2019 op 10:26

  Informatief artikel.

Reageer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.