Menu
Persoonlijk

Persoonlijke update: een mini Reisgenie

Mini Reisgenie

Oplettende lezers is het misschien al opgevallen dat het vanuit mijn kant opvallend stil is op Reisgenie de laatste weken. Er zijn voornamelijk artikelen van Kimber online gekomen, ik loop heel erg achter met het beantwoorden van reacties (sorry!) en er zijn de afgelopen tijd alleen maar reisjes gesneuveld in ons ‘reizen in 2019’ lijstje in plaats van dat er nieuwe reizen bij zijn gekomen. Gelukkig heeft dit alles wel een hele leuke reden. Ik ben namelijk in verwachting van een mini Reisgenie! In dit artikel geef ik je antwoord op de meest gestelde vragen.

 

Hoe voel je je?

Veruit de meest gestelde vraag is hoe ik me voel. Allereerst ben ik natuurlijk ontzettend gelukkig. Mijn man en ik hebben er nooit een geheim van gemaakt dat we heel graag een kindje willen en we zijn enorm blij en dankbaar dat het ons gegund is. Helaas wordt de blijdschap wel een beetje overschaduwd doordat ik al sinds de eerste weken aan bed gebonden ben en me nog nooit zo ziek heb gevoeld. Ik ben ontzettend beroerd geweest en kon wekenlang nog geen hap eten binnenhouden. Natuurlijk was ik bekend met het fenomeen ochtendmisselijkheid, maar bij mij hield het helaas 24/7 aan. Ik was blij als het aantal keren overgeven per dag op twee handen te tellen was. Ik kon dan ook niet veel anders dan stil liggen in een donkere kamer en zelfs even douchen of de trap aflopen was al te veel. Alle tips heb ik geprobeerd, van crackers naast mijn bed tot gemberthee en waterijsjes en van zittend slapen tot armbandjes voor zeeziekte.

Gelukkig heb ik uiteindelijk (baby-proof) medicijnen gekregen en gaat het mede daardoor inmiddels iets beter. Ik kan in ieder geval weer wat eten en drinken binnenhouden en ik krijg langzaam weer een beetje energie. Ik ben zelfs voor het eerst in 1,5 maand weer even buiten geweest. Ik ben wel best wat afgevallen en ik merk dat ik enorm verzwakt ben door wekenlang amper te kunnen eten en alleen maar op bed te liggen, maar ik probeer langzaam weer wat aan te sterken. Ik wil er verder geen klaagzang van maken, want natuurlijk ben ik vooral hartstikke blij en dankbaar, maar het eerste trimester was helaas echt geen pretje. Gelukkig gaat met de kleine alles goed en dat is voor ons het belangrijkste. We hebben al meerdere goede echo’s gehad en er werd vrolijk naar ons gezwaaid door de mini. Verder hoor ik gelukkig om me heen dat het in het tweede trimester vaak beter gaat en natuurlijk dat het het uiteindelijk allemaal waard is.

Mini Reisgenie

 

Hoe ver ben je en wanneer ben je uitgerekend?

Ik ben 20 december uitgerekend, wat betekent dat ik morgen precies 12 weken zwanger ben en dat het einde van het onzekere eerste trimester gelukkig eindelijk in zicht is. Echt bizar en zo leuk dat we waarschijnlijk kerst en oud&nieuw al met zijn drietjes kunnen vieren. 

 

Weten jullie al of het een jongen of een meisje wordt?

Het geslacht weten we op dit moment nog niet, omdat het nu nog wat vroeg is om dat goed te kunnen zien. We zijn wel erg nieuwsgierig, dus we hebben rond de 16 weken een extra echo gepland waarin we hopelijk het geslacht te horen krijgen. We hebben verder geen voorkeur, maar we zijn vooral erg benieuwd. Het maakt het voor mijn gevoel toch wat echter als ik weet of we een zoon of dochter gaan krijgen en ik vind het ook wat makkelijker met babykleding shoppen, haha.

 

Ga je nu stoppen met reizen?

Zeker niet! Omdat ik zo ziek was, heb ik de afgelopen weken de al geplande reisjes helaas wel moeten annuleren. Super balen, maar aan de andere kant was het ook echt geen optie om nu te reizen. Ik hoop dat we dit in het tweede trimester wat kunnen inhalen, omdat je je dan over het algemeen beter schijnt te voelen. Het lijkt me ook gewoon heel fijn om nog even lekker met zijn tweeën weg te gaan. Ook als de kleine er is, willen we zeker blijven reizen. Natuurlijk realiseren we ons dat het reizen met een baby anders zal worden en dat er ook wat meer meegesjouwd moet worden, maar we willen niets liever dan de wereld met zijn drieën ontdekken en onze kleine Reisgenie laten zien hoe mooi de wereld is.

 

Wordt Reisgenie nu een mommy blog?

Nee hoor, Reisgenie is en blijft gewoon een reisblog. Ik zal natuurlijk wel mijn tips en ervaringen delen met betrekking tot reizen tijdens de zwangerschap en reizen met een kindje.

 

Ik ben erg opgelucht dat ik het nieuws ook eindelijk hier kan delen. Natuurlijk zijn familie en vrienden al langer op de hoogte en ook op mijn werk weten ze (lichtelijk noodgedwongen) al een aantal weken van mijn zwangerschap. Het voelt goed dat ik nu ook hier de schijn niet meer hoef op te houden. Nee, ik ga niet stoppen met Reisgenie en nee, Kimber en ik hebben geen ruzie of iets dergelijks. Alles behalve zelfs! Ik kan echt niet omschrijven hoe dankbaar ik Kimber ben dat ze de afgelopen weken alles voor mij uit handen heeft genomen, van extra artikelen schrijven tot alle mails en reacties beantwoorden. Reisgenie voelt toch een beetje als ons kindje en ik ben zo blij en dankbaar dat Kimber er zo goed voor gezorgd heeft de afgelopen weken. Zodra ik me weer wat beter voel, zullen er ook weer gewoon blogs van mijn hand verschijnen en zal ik jullie openstaande vragen beantwoorden. Ik heb nog genoeg mooie verhalen en tips met jullie te delen over onder andere onze rondreis op Hawaii en ons tripje naar Cinque Terre.

 

Tot slot, ik weet dat zwanger worden en blijven niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Aan iedereen die dit leest en op dit moment een onvervulde kinderwens heeft: ik denk aan je en ik hoop van harte dat je wens snel uit mag komen.

Mocht je nog andere vragen hebben dan bovenstaande, dan stel ze gerust hieronder in de reacties. Ik zal mijn best doen om de vragen te beantwoorden. Tips van andere (reizende) mama’s zijn ook van harte welkom!

9 Reacties

 • Joline ze Boer
  6 juni 2019 at 18:46

  Ahhhhhh Saskia, wat een FANTASTISCH nieuws! Van harte gefeliciteerd van Bob & mij. Hopelijk kan het genieten van je zwangerschap snel beginnen. Het is je gegund. Sterkte nog eventjes en we zien je hopelijk snel weer op kantoor! 🙂

  Reageer
 • Anouk - Reading Traveller
  6 juni 2019 at 19:55

  Wat een leuk nieuws, gefeliciteerd!

  Reageer
 • Lotte
  7 juni 2019 at 07:31

  Wat leuk, gefeliciteerd! Ik hoop dat je je tijdens de rest van de zwangerschap wat beter voelt en er van kan gaan genieten.

  Reageer
 • Saskia
  7 juni 2019 at 16:25

  Wat een fijn nieuws zeg, gefeliciteerd! 🙂

  Reageer
 • Annie Heesterbeek
  7 juni 2019 at 19:23

  Van Harte Gefeliciteerd Saskia met jullie zwangerschap!!!geniet ervan want het is ook een prachtige tijd! Doe de groetjes aan Kimber.

  Reageer
 • Yvonne van der Laan
  8 juni 2019 at 18:56

  Wat een mooi nieuws! Van harte gefeliciteerd. Hopelijk voel je jezelf hauw wat beter.

  Reageer
 • Anette
  10 juni 2019 at 17:40

  Het was mij inderdaad ook opgevallen dat er geen artikelen meer van jou online stonden en ik vroeg me af wat de reden kon zijn. Nu weet ik het en uiteraard van harte gefeliciteerd!! Ik snap ook heel goed dat als je je zo voelt dat je niet staat te popelen om op reis te gaan. Gelukkig zit je eerste trimester er bijna op en kun je hopelijk meer gaan genieten van je zwangerschap! 😃

  Reageer
 • Angela
  12 juni 2019 at 17:50

  Gefeliciteerd, wat ontzettend leuk nieuws! 😃🎉

  Reageer
 • Anouk
  18 juni 2019 at 21:48

  Ik heb dit helema gemist!! Wat een mooi nieuws. Gefeliciteerd en alle geluk gewenst!!

  Reageer

Laat een reactie achter

Scroll Up