Menu
Persoonlijk

Onze favoriete artikelen van 2017

Burano Venetië

In onze jaaroverzichten kon je al lezen dat we allebei een prachtig reisjaar achter de rug hebben. We schreven in totaal 102 artikelen over 19 verschillende landen. Soms hadden we last van een writer’s block, maar veel vaker liepen we over van de ideeën en konden we niet wachten om onze ervaringen en tips met jullie te delen. In dit artikel lees je wat onze eigen favoriete artikelen van 2017 zijn. Dit zijn de stukjes waar we trots op zijn. Dit kan zijn vanwege de mooie foto’s, de tips of door de herinneringen aan het moment zelf. Kijk mee naar onze favoriete artikelen uit 2017!

 

5 favorieten van Kimber

In mijn terugblik op 2017 kon je al lezen dat ik dit jaar 13 keer mijn koffer inpakte. Sommige bestemmingen vielen me wat tegen, andere bestemmingen bliezen me van mijn sokken. Zo werd ik tot over mijn oren verliefd op Thailand. Het Spaanse Valencia veroverde een bijzonder plekje in mijn hart en tijdens mijn roadtrip door Slovenië werd mijn liefde voor dit land nog verder versterkt. Ook Griekenland, mijn favoriete land in Europa, liet zich weer van haar allerbeste kant zien. Je leest het al: oude liefdes werden versterkt en er kwamen ook een paar nieuwe bij. Ik neem je graag mee langs mijn absolute favorieten van 2017.

 

#1 Chios, het echte Griekenland

Dit artikel vat precies samen waarom ik zo veel van Griekenland houd. Chios toonde me een vertrouwde, maar ook een nieuwe kant van dit land. Deze reis voelde als thuiskomen na een paar jaar afwezigheid. Ik genoot enorm van het eiland en haar inwoners en ik schreef dit artikel meteen bij thuiskomst.

Uitzicht Chios

 

#2 Het onbekende Zuidoosten van Slovenië

Tijdens mijn tweede bezoek aan Slovenië, ontdekte ik het Zuidoosten van het land. Hier zijn de toeristen op één hand te tellen en draait het leven vooral om landbouw en ambacht. Ik zet dit artikel op nummer 2 omdat dit één van de redenen is waarom ik graag reis: nieuwe plaatsen ontdekken. Daarnaast heeft deze regio ook ontzettend veel moois te bieden dus wat mij betreft is het echt een aanrader om het Zuidoosten van Slovenië eens te bezoeken.

Oorsprong van de Kolpa Rivier

 

#3 Khao Sok, een klein paradijs in Zuid-Thailand

Mijn hele rondreis door Thailand was één groot feest. Ik genoot van elke bestemming en zag al mijn vooroordelen over het land ontkracht worden. Thailand beviel zelfs zo goed, dat ik in 2018 weer terug ga. Het absolute hoogtepunt van deze reis was het verblijf in Khao Sok National Park. Ik waande me echt even in het paradijs en kijk met een warm gevoel terug op deze dagen. Dit artikel laat je precies zien wat je kunt verwachten van een bezoek en de foto’s spreken volgens mij boekdelen.

Zonsopkomst bij Khao Sok Lake

 

#4 Weekend weg in Warendorf: fietsen kajakken en relaxen

Mijn weekend in het Duitse Warendorf was één van de meeste verrassende tripjes die ik in 2017 maakte. Ik verwachtte er niet enorm veel van en het werd uiteindelijk mijn favoriete weekendje weg. De reden? Het hele weekend was super ontspannen. De mensen zijn er heel vriendelijk, het eten is lekker en het is er heerlijk rustig. In deze blog laat ik je precies zien wat er zo leuk is aan Warendorf.

Fietsen in Warendorf

 

#5 Mijn ervaringen met Sri Lanka: wat ik wel/niet geweldig vond

Ik heb lang getwijfeld of ik dit artikel in mijn favorietenlijstje op zou nemen. Vooral omdat de reis naar Sri Lanka in 2015 was en ik graag mijn nieuwe reizen laat zien. Toch kies ik ervoor om deze op plaats 5 te zetten, juist omdat ik dus blijkbaar 2,5 jaar na dato nog met deze reis in mijn hoofd zat. Aan de ene kant vond ik Sri Lanka fantastisch, terwijl er aan de andere kant ook een paar dingen waren die me enorm tegen stonden. Ook dat is reisbloggen voor mij. Ik laat graag eerlijk zien wat ik ergens van vind. Niet alles is even geweldig en leuk en dat mag best gedeeld worden.

uitzicht vanuit de trein naar ella

 

Deze artikelen haalden het lijstje net niet

Bovenstaande artikelen heb ik met enorm veel plezier geschreven. Daarnaast is de rode draad dat ze bij mij een gevoel opwekken wat ik wil delen. Ze staan voor wat ik belangrijk vind en waarom ik blog. Verder schreef ik ook heel veel praktische artikelen, maar wel altijd met een persoonlijke noot. Deze 3 artikelen vond ik ook heel leuk om te schrijven, maar haalde de top 5 net niet:

 

5 favorieten van Saskia

In mijn terugblik op 2017 kon je al lezen dat ik weer een heel mooi reisjaar achter de rug heb. Ik maakte onder andere een roadtrip door Mexico en West-Amerika, twee bestemmingen die ik al jaren wilde bezoeken. Verder bezocht ik een aantal nieuwe bestemmingen in Europa die me enorm verrast hebben. Tot slot bezocht ik ook een aantal van mijn favoriete steden dit jaar opnieuw.

 

#1 Rondreis Mexico: onze route door Yucatán in 8 dagen

Begin 2017 maakten mijn vriend en ik een korte rondreis over het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Veel mensen verklaarden ons voor gek dat we voor zo’n relatief korte tijd helemaal naar Mexico vlogen, maar wij hebben er geen seconde spijt van gehad. Dit artikel staat op 1 omdat ik hoop dat ik hiermee kan laten zien dat je niet per se zeeën van tijd nodig hebt om te reizen. We hebben in 8 dagen enorm veel van Yucatán kunnen zien. We zwommen met zeeschildpadden en in cenotes, we wandelden langs de bijzondere roze meren van Las Coloradas, we bewonderden het wereldwonder Chichén Itza en we genoten van het heerlijke eten en het lekkere weer. In dit artikel deel ik mijn route langs de hoogtepunten van Yucatán en laat ik je zien waarom ik Mexico zo’n geweldig land vind.

Las Coloradas Mexico

 

#2 Rondreis West-Amerika: onze route in 3 weken

Naast Mexico maakten we in 2017 nog een andere roadtrip waar we al jaren van droomden. In 3 weken reden mijn vriend en ik door West-Amerika en bezochten we een hele hoop plekken die al jaren op onze bucketlist stonden. We genoten van het stadsleven in San Francisco, Los Angeles en Las Vegas en keken onze ogen uit in natuurparken als Yosemite, Grand Canyon, Zion en Bryce. Inmiddels heb ik al flink wat artikelen over onze rondreis door Amerika geschreven, maar omdat ik echt niet kon kiezen welk artikel ik hier zou delen, heb ik uiteindelijk gekozen voor het artikel met een samenvatting van de route van onze reis. In dit artikel krijg je een goed beeld van al het moois wat we gezien hebben. Hopelijk heb je iets aan deze tips voor de route en accommodaties wanneer je zelf ook een roadtrip wil maken en anders hoop ik dat je in ieder geval geniet van de foto’s. Ik vind West-Amerika in ieder geval een dikke aanrader!

Bryce Canyon mooiste wandeling

 

#3 De beste bespaartips voor je reis naar IJsland

Sinds ik vorig jaar mei naar IJsland ben geweest, raak ik niet uitgepraat over dit mooie land. Nooit eerder zag ik zo’n indrukwekkende natuur en het was echt een van mijn favoriete reizen ooit. Ik krijg nog steeds veel vragen over de kosten van een reis naar IJsland. IJsland staat bij veel mensen namelijk bekend als een erg duur land. Ondanks dat het inderdaad niet echt een budgetbestemming is, kun je op veel manieren kosten besparen. Ik heb daarom mijn beste bespaartips voor een reis naar IJsland gebundeld in een artikel. Hopelijk kan dit een aantal twijfelaars helpen om de knoop door te hakken en een bezoek te brengen aan dit mooie land.

 

#4 Mljet: het groenste eiland van Kroatië

In september maakten mijn vriend en ik een roadtrip door het zuiden van Kroatië. Hoewel ik van de hele reis genoten heb, was het eiland Mljet de grootste verrassing.. Dit prachtige ongerepte eiland is nog niet overspoeld door toeristen en er wonen zelfs minder dan 1100 mensen. Maar liefst 90% van het eiland is bedekt met bossen en Mljet wordt daarom ook wel het groenste eiland van Kroatië genoemd. Het is zelfs het dichtstbeboste eiland in de hele Middellandse Zee. Ik vond Mljet prachtig en het is een perfecte bestemming wanneer je even wilt relaxen in een adembenemend mooie omgeving.

 

#5 De mooiste plekken op Ibiza

Een andere Europese bestemming die me dit jaar echt verrast heeft is Ibiza. Ik had eerlijk gezegd best wat vooroordelen over dit eiland en was bang dat het een typisch party-eiland was. Niets bleek minder waar toen we dit eiland in het voorjaar van 2017 bezochten. Met onze huurauto tourden we het eiland rond en we reden van het ene naar het andere indrukwekkende strand of uitzichtpunt. De stranden op Ibiza doen zeker niet onder voor Thailand of Mexico. Zelden zag ik zo’n helder water. We hebben onderweg zelfs nog een aantal flamingo’s gespot. Ook de gezellige smalle straatjes van Ibiza stad en het heerlijke Spaanse eten stalen ons hart. We hebben echt genoten van alles wat dit mooie eiland te bieden heeft. Ik schreef daarom een artikel waarin ik je de mooiste plekken op Ibiza laat zien.

Ibiza Cala Bassa

 

Deze artikelen haalden het lijstje net niet

Ik probeer in de artikelen op Reisgenie mijn persoonlijke ervaringen zoveel mogelijk te combineren met praktische tips. Omdat ik inmiddels zo veel mooie bestemmingen heb bezocht die ik graag met jullie wil delen, vond ik het best moeilijk om deze top 5 samen te stellen. Daarom hierbij nog drie artikelen die het lijstje net niet haalden:

 

We wensen jullie een heel mooi 2018!

2 Reacties

  • Jenny
    31 december 2017 at 09:23

    Een mooi en gevarieerd overzicht!

    Veel reisplezier voor 2018 gewenst.

    Reageer

Laat een reactie achter

Scroll Up