Persoonlijk

Mijn favoriete uitzichten in 5 foto’s

uitzicht over zee

Eindeloze oceanen, diepe afronden of dromerige vergezichten, ik ben er gek op. Als ik onverwachts een mooi uitzicht tegenkom laat ik me graag even helemaal meevoeren in het moment en geniet ik intens van wat ik voor me zie. Een mooi uitkijkpunt doet me even stilstaan, zorgt ervoor dat ik me even helemaal in het nu bevind. Er vallen nog heel veel mooie plekjes te ontdekken, maar ik deel nu graag de mooiste uitzichten die ik tot nu toe gezien heb. Mijmer je even met me mee?

 

#1 De rijstterrassen van Sapa

In Sapa, Vietnam, logeerden we in een homestay in een dorp midden in de rijstvelden. Toen we moe aankwamen na onze trekking hadden we niet echt oog meer voor de omgeving. Het werd donker, we hadden honger en wilden douchen. Het was dan ook heerlijk om, toen we de volgende ochtend opstonden, ons uitzicht te zien. We werden omgeven door rijstvelden en al zittend op de veranda aten we een heerlijk ontbijt van verse pannenkoeken en fruit. We voelden ons volmaakt gelukkig in deze prachtige omgeving en een simpel ontbijt had nog nooit zo goed gesmaakt.

sapa

 

#2 De kloosters van Méteora

Na een rit van zo’n 4 uur reden we het gebied van de Méteora kloosters in centraal Griekenland binnen. Onderweg hadden we al gemerkt dat het landschap een stuk vlakker was geworden maar niets had ons voorbereid op het schouwspel dat nu ineens voor onze ogen verscheen. De rotsen waarop de Méteora Kloosters gebouwd zijn rijzen als statige heren op uit het verder vrij vlakke landschap. Bovenop de rotsen zien we de kloosters in al hun glorie staan en we hebben het gevoel dat we ons in een sprookje bevinden. Als Méteora nog niet op je bucket list staat, is het tijd om deze toe te voegen.

meteora

 

#3 Het middelpunt van Hurulu Eco Park

Hurulu Eco Park in Sri Lanka heeft ons positief verrast. Eigenlijk wilden we naar een ander nationaal park maar wegens overstromingen ging dit feest niet door. Achteraf gezien was dit helemaal niet erg: Hurulu Eco Park was prachtig. Nadat we een paar uur olifanten gespot hadden reden we naar het midden van het park. Gelegen op een heuvel bevindt zich hier een uitkijkpunt vanaf waar je zicht hebt over het hele park. Zelfs als ik er nu aan terugdenk krijg ik kippenvel: er naderde op dat moment een flinke onweersbui waardoor de jungle een bijzondere, intens groene kleur kreeg. Aan alle kanten werden we omgeven door de felste kleur groen die je je maar kunt voorstellen. Er stak een wind op en als ik met mijn gezicht tegen de wind in ging staan vielen alle omgevingsgeluiden weg. Ik voelde me even helemaal alleen, midden in de jungle. Wat een bijzondere ervaring.

Hurulu Eco Park

 

#4 De kade van Vila Nova de Gaia

Eigenlijk is Porto één groot uitkijkpunt. Aangezien de stad gebouwd is tegen een heuvel, heb je vanaf allerlei punten een prachtig uitzicht. Echter kiezen de meeste mensen er voor om enkel in het centrum van de stad te blijven of de oversteek te maken naar Vila Nova de Gaia om één van de vele porthuizen te bezoeken. Zonde, want ook de rest van Porto heeft veel te bieden. Wij zijn daarom naar de Crystal Palace Gardens gewandeld en het uitzicht dat we vanaf daar hadden was enorm mooi. We keken uit op de kade van Vila Nova de Gaia en maakten er een wedstrijd van wie de meeste porthuizen kon spotten. Echt een aanrader om hier naartoe te wandelen en te genieten van het uitzicht.

gaia

 

#5 Verborgen strand op Thassos

Tijdens een scootertocht over het Griekse eiland Thassos zagen we wat auto’s voor ons een zandweg inslaan. We waren nieuwsgierig en besloten hen te volgen en te zien waar iedereen naartoe ging. Al snel werd duidelijk dat onze scooter deze weg niet zou overleven, aangezien het meer een zandpad dan weg was. We zetten de scooter aan de kant en vervolgden onze route te voet. Na zo’n 10 minuten gelopen te hebben zagen we ineens een steil pad naar beneden vanaf waar we uitzicht hadden over een verborgen strand en een azuurblauwe zee. Het zand was parelwit, de zee intens blauw en om ons heen waren enkel locals te vinden die genoten van het verkoelende water. Helaas weet ik niet meer waar dit strand zich bevindt en daarom zal het voor ons altijd ‘het verborgen strand’ blijven.

thassos

 

Je leest het al, een uitzicht is voor mij meer dan alleen een mooi beeld. Er zit een verhaal achter en dat verhaal maakt het memorabel. Tijdens het reizen kom je zó veel mooie dingen tegen maar uiteindelijk onthoud ik de plaatsen die een gevoel opwekken het beste.

 

Hoe zit dat met jou? Wat is jouw favoriete uitzicht ooit?

Dit vind je misschien ook leuk

14 Reacties

 • Reageer
  Kristel
  4 juni 2015 op 17:37

  Heel erg mooi dit. Jammer dat het maar 5 uitzichten zijn.

  • Reageer
   Kimber - Reisgenie
   6 juni 2015 op 13:36

   Dank! Wie weet komt er nog wel een vervolg waarin Saskia haar 5 favorieten deelt ;).

 • Reageer
  Jessica
  4 juni 2015 op 18:25

  Mooie foto’s! En het klopt helemaal wat je zegt: achter ieder beeld zit een verhaal en die maakt zo’n beeld bijzonder 🙂

 • Reageer
  Stéphanie | Expeditie Aardbol
  4 juni 2015 op 19:40

  Leuk artikel! Mijn mooiste uitzichten zag ik in China. Uitzicht op de Chinese Muur en uitzicht op de rijstvelden. Nergens iets gezien dat mooier was :)!

 • Reageer
  Sabine
  4 juni 2015 op 23:59

  Wat een leuk stuk met prachtige foto’s! Ik vond Meteora heel speciaal en gewoonweg prachtig. Leuk dat dit op dit lijstje staat, hoort het zeker thuis!

 • Reageer
  Reggy | Project R.
  5 juni 2015 op 02:05

  Wat een leuk artikel! De zonsondergangen op Bali zijn echt heel vaak intens mooi met prachtige kleuren. Als je dan de surfers nog in het water zit liggen terwijl de zon langzaam weg zakt… Ik kan daar van blijven genieten. Uitzichten hebben iets magisch. Ze laten de tijd even stil staan. 🙂

  • Reageer
   Kimber - Reisgenie
   6 juni 2015 op 13:35

   Dankjewel! Dat klinkt inderdaad heerlijk. Ik kan dat ook zo goed: gewoon alleen kijken en verder even nergens anders aan denken.

 • Reageer
  Simone
  6 juni 2015 op 06:39

  Ah zo mooi! Ik kan ook helemaal lyrisch worden van mooie uitzichten.. En Sapa was inderdaad betoverend. Wij waren er echter net toen er een enorme mist hing. Prachtig om te zien maar wat lastiger om vast te leggen op de foto!

  • Reageer
   Kimber - Reisgenie
   6 juni 2015 op 13:34

   Bij ons hing er de eerste dag ook een flink pak laaghangende mist. Dat zorgde echt voor een mysterieuze sfeer. De volgende ochtend was dit een stuk minder en was het inderdaad een stuk makkelijker foto’s maken.

 • Reageer
  Eva - eighty7
  9 juni 2015 op 15:44

  Mooi! En die rijstterrassen… <3

 • Reageer
  tikva
  13 juni 2015 op 06:24

  meteora is zo bijzonder hè! maar van deze foto’s is het verborgen strand mijn favoriet vooral vanwege het verhaal.

 • Reageer
  ivonne
  17 september 2015 op 15:33

  Wat een mooie plekken heb je hier laten zien. Sapa vond ik ook helemaal geweldig, wij hadden er 2 dagen mooi weer en toen 2 dagen dichte mist, weg alle mooie uitzichten. Ik ben gek op vergezichten en dingen van bovenaf bekijken. Die kloosters zou ik ook heel graag eens willen zien, ik weet nog niet zo lang dat ze bestaan maar ljjkt me heel bijzonder!

 • Reageer
  Vincent
  1 oktober 2015 op 15:47

  Mooie foto’s! De kloosters van Meteora in Griekenland staat echt nog op mijn verlanglijstje. Lijkt me echt prachtig!

Reageer

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.