Reistips

Mijn ervaringen met Airbnb

airbnb gent

Airbnb, wie heeft er niet van gehoord? In rap tempo heeft deze moderne variant op de traditionele bed and breakfast de reiswereld veroverd en dat is niet zonder reden. Zelf ben ik enorm fan van Airbnb en ik heb er dan ook al zo’n 15 keer gebruik van gemaakt. Tijdens mijn 7 weken durende reis door Azië sliepen we vrijwel alleen maar bij Airbnb’s. Daarnaast sliep ik tijdens mijn rondreis door Sri Lanka bij 2 verschillende gezinnen via Airbnb en ik huurde een studio in Gent via deze handige website. In dit artikel vertel ik je graag over mijn ervaringen met Airbnb.

 

Boeken via Airbnb

Het boeken via de website gaat verrassend soepel. Via verschillende filters bepaal je wat je wilt huren. Je kiest tussen een volledig huis voor jezelf, een privékamer in een huis waar de bewoners zelf ook aanwezig zijn of een gedeelde kamer. Wij filteren standaard op de eerste twee: een gedeelde kamer hoeft voor mij niet. Daarnaast geef je aan wat je maximum budget is. Ben je specifiek op zoek naar een verblijf met WiFi, ontbijt of andere zaken? Geen probleem, ook daar kun je op filteren. Ik vind dit ideaal, omdat je zo in één oogopslag ziet of hetgeen waar je naar op zoek bent überhaupt wel beschikbaar is. Nadat je een keuze gemaakt hebt kun je een berichtje naar de verhuurder sturen. Op deze manier kan hij of zij bepalen of diegene het huis/de kamer wel aan jou wil verhuren. In mijn ervaring reageren verhuurders binnen 24u. Nadat je een bericht terug gehad hebt kun je je boeking bevestigen en kan de voorpret beginnen.

airbnb3

Betalen via Airbnb

In bovenstaande afbeelding zie je de prijs per nacht. Wanneer je doorklikt, zie je de totale prijs voor de geselecteerde periode. Hier komt vrijwel altijd nog een klein percentage aan servicekosten van Airbnb bij, maar dit staat altijd duidelijk vermeld. Daarnaast kunnen sommige verhuurders een klein bedrag rekenen voor schoonmaakkosten. Zodra je op een accommodatie klikt, zie je het totaalbedrag aan de rechterkant, inclusief deze kosten. De service- en schoonmaakkosten kunnen per aanbieder best flink verschillen dus het loont de moeite om even rond te kijken voordat je een accommodatie boekt.

Daarnaast zijn er verhuurders die in de omschrijving aangeven dat je borg moet betalen. Wil je dit niet, neem dan even contact met de verhuurder op voordat je boekt. Zelf heb ik nog nooit borg hoeven betalen, ook al stond soms in de omschrijving dat dit vereist was. Dit is dus heel verhuurder-specifiek en je mag hier best naar vragen. Helemaal onderaan de informatiepagina van de verhuurder vind je de knop ‘contact met verhuurder’. Via deze weg kun je heel makkelijk een berichtje sturen.

Bij Airbnb betaal je met je creditcard of Paypal account. Zelf kies ik altijd voor Paypal omdat dit account automatisch gekoppeld is aan mijn Airbnb account. De afschrijving gaat snel: meestal is het binnen 3 dagen van mijn rekening geschreven.

airbnb kosten

 

Aankomst

Je ontvangst verschilt natuurlijk per verhuurder, maar tot nu toe ben ik zeer tevreden over de manier waarop we ontvangen werden. In Sri Lanka stond bij beide adressen een flinke pot thee klaar. In Gent en in Taipei hadden we een studio gehuurd. In beide gevallen had de verhuurder netjes de sleutel aan de binnenkant van de brievenbus geplakt. In Gent vonden we binnen een uitgebreide brief en inkijkmap met tips voor de omgeving.

airbnb 2

Airbnb in Gent

Airbnb in Singapore

Onze Airbnb in Singapore. Dit appartement deelden we wel met de eigenaren, maar deze waren vrijwel altijd weg. 

 

Het verblijf

Geen enkele boeking is hetzelfde, precies zoals geen enkel hotel hetzelfde is, maar in het algemeen durf ik te zeggen dat een verblijf via Airbnb heel comfortabel en leuk is. In Sri Lanka konden we voor €2,- op beide adressen een ontbijt bijboeken. Deze ontbijtjes waren werkelijk to die for en veel beter dan wat we in de hotels in Sri Lanka kregen. Daarnaast konden we met vragen altijd bij de eigenaren aankloppen en dronken we ’s avonds gezellig een biertje met de zoon des huize. In Gent was de eigenaresse dus niet aanwezig. Hierdoor hadden we 3 verdiepingen volledig voor onszelf. ’s Avonds kon de haard aangemaakt worden en we mochten gebruik maken van alles wat in de studio aanwezig was. Hierdoor voelde het echt alsof wel even een tweede huisje hadden.

ontbijt airbnb

 

Algehele indruk

Over het geheel genomen ben ik super enthousiast over Airbnb. In relatief arme landen zoals Sri Lanka krijgen mensen de kans om een centje bij te verdienen door een kamer in hun huis beschikbaar te stellen voor toeristen. Zo pikt iedereen een graantje mee. Daarnaast leer jij als toerist veel meer over het lokale leven dan wanneer je in een hotel slaapt. Je praat met je gastheer, proeft gerechten uit de lokale keuken en slaapt in een logeerkamer in iemands huis. Heel leuk en wat mij betreft een absolute aanrader. Als je een studio of volledig huis huurt heb je uiteraard veel minder contact met de eigenaar. Toch heeft dit ook zeker zijn voordelen. Je kunt echt doen alsof je thuis bent en je hoeft je niet te houden aan hotelregels of –tijden. De vrijheid die je hebt is dus enorm. Daar komt nog eens bij dat je soms voor veel minder geld in veel meer luxe kunt verblijven. In Maleisië en Singapore slaap je bijvoorbeeld voor zo’n 30 euro per nacht in een luxe condo mét zwembad. Meer hierover lees je in het artikel over mijn ervaringen met Airbnb in Azië. Ik vind Airbnb echt een uitvinding en zal in de toekomst nog regelmatig iets via deze weg boeken!

Wil jij ook eens ervaren hoe het is om in een Airbnb accommodatie te overnachten? Wij mogen  je maar liefst €30 korting aanbieden op je eerste verblijf.

 

Dit artikel is volledig geschreven op basis van mijn eigen ervaringen. Ik let goed op bij wie ik een kamer boek, weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af en zorg dat ik de voorwaarden goed gelezen heb. Probeer zelf ook zo goed mogelijk te beoordelen of een verhuurder oprecht is en kies er bij twijfel voor om het niet te doen.

Heb jij al wel eens iets via Airbnb geboekt en wat was jouw ervaring?

Dit vind je misschien ook leuk

46 Reacties

  • Reageer
    Eva - eighty7
    28 juni 2015 op 13:23

    Ik heb over het algemeen hele goede ervaringen met airbnb gehad. Ik vraag de verkopers ook vaak om een iets lagere prijs; beetje onderhandelen en meestal krijg je het dan nog iets goedkoper dan de prijs die vermeld staat. Ik heb 1 slechte ervaring gehad en dat was in Berlijn. Het appartement was zo goed als leeg (in tegenstelling tot de foto) omdat de eigenaar aan het verhuizen was. Ik heb daarvan toen ook melding gedaan bij Airbnb en het is toen hartstikke netjes opgelost. We zijn naar een hotel gegaan en hebben de betaalde kosten teruggekregen van de eigenaar + nog een tegoedbon van airbnb (die we inmiddels alweer hebben opgemaakt ;))

    • Reageer
      Kimber - Reisgenie
      28 juni 2015 op 15:35

      Oh, dat is inderdaad wel even een minder leuke verrassing! Wel heel tof dat Airbnb het zo goed oppakte, zo hoort het! Goeie tip van het onderhandelen, dat ga ik de volgende keer ook proberen :D.

  • Reageer
    Simone | Paper Travels
    28 juni 2015 op 15:21

    Ik ben absoluut een Airbnb fan. Ik ben nu vier keer met ze op reis geweest en elke keer is het weer perfect geregeld. De enige verrassing was in Londen toen ik bleek een kamer bij iemand in huis te hebben geboekt (mijn eigen fout overigens) en ik ben daar niet zo erg van, maar goed het was betaalbaar, mooi schoon en de eigenaresse een prima mens dus niks aan de hand. We zijn dit jaar nog naar Boedapest geweest met Airbnb en ook nu weer een topervaring gehad. Kortom… ik kan alleen maar positief zijn. Dit jaar gaan we naar Curacao en ik zit nu al mijn favorietenlijst te maken voor Airbnb huisjes/appartementen aldaar!

    • Reageer
      Kimber - Reisgenie
      28 juni 2015 op 15:36

      Leuk dat jij ook zo’n goede ervaringen hebt, Simone! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het in Sri Lanka echt fijn vond om bij mensen thuis te slapen. Puur omdat je zo veel meer van de cultuur mee krijgt en omdat ze je kunnen helpen, mocht je ergens niet uitkomen. Voor een stedentrip zou ik echter ook altijd liever iets voor onszelf willen.

    • Reageer
      nicky thys
      19 februari 2016 op 16:29

      Hallo Simone
      Aangezien u al 4 keer met airbnb hebt gewerkt had ik een vraag voor u.
      Is het normaal dat je voor je het appartement bekijkt de waarborg al moet storten en is het betrouwbaar?
      Heb hier namelijk geen ervaring mee.
      Kan je met airbnb trouwens ook telefonisch in contact komen?
      Spreken de mensen van airbnb ook nederlands?
      Groetjes nicky

      • Reageer
        Kimber - Reisgenie
        20 februari 2016 op 12:21

        Hoi Nicky,
        Ik zal je vragen hier ook nog proberen te beantwoorden. Ik reis momenteel dpor Azië en heb ondertussen bij meer dan 10 verschillende mensen geboekt via Airbnb. Je betaalt altijd vooraf, maar het is een heel betrouwbare organisatie. Airbnb is een tussenpartij, dus aan contact met hen zelf heb je niet zo veel. Zodra je een reserveringsaanvraag doet, neemt degene waar je zou willen slapen contact met je op (via mail) en samen spreek je vaak af hoe laat je komt en kun je eventuele vragen over je verblijf stellen. Mocht je meer vragen hebben, dan mag je me altijd mailen op [email protected].

  • Reageer
    Martje
    29 juni 2015 op 11:08

    Ik verhuur mijn eigen huis vaak via airbnb en daar heb ik ook goede ervaringen mee. Soms vind ik vreemde dingen in mijn huis terug, meestal drugsgerelateerd, maar dat geeft niet. Ik moet er altijd wel om lachen.

    • Reageer
      Kimber - Reisgenie
      30 juni 2015 op 07:21

      Wat leuk om te horen dat het vanaf de verhuurderskant ook goed gaat! Ik kan me wel voorstellen dat mensen soms heel aparte dingen achterlaten.

  • Reageer
    Maris
    30 juni 2015 op 15:26

    Wat leuk, ik ben toevallig zelf ook bezig met een nieuw artikel over mijn Airbnb ervaringen. Ik ben echt super fan, binnenkort ga ik voor de 10x verblijven met Airbnb en het is me bijna altijd heel erg goed bevallen. Eigenlijk maar 1x een stomme ervaring gehad, maar ik was dan ook tegen mijn eigen tips in gegaan.

    Heb ook zelf regelmatig een kamer in mijn huis verhuurd en dat was erg leuk. Alleen toen mijn huis te koop stond ben ik er mee gestopt. Leek me toch verstandiger voor het geval er kopers langs zouden komen voor een bezichtiging.

  • Reageer
    Renske - Around the Blog
    5 juli 2015 op 13:16

    Goed artikel!
    Ik heb goede ervaringen gehoord van vrienden over Airbnb en was net zelf aan het kijken voor een goedkoop verblijf in Barcelona deze zomer:)

  • Reageer
    Let's travel and see
    5 juli 2015 op 20:36

    Leuk om te lezen Kimber! Ik heb zelf nog nooit iets geboekt via Airbnb, ik weet niet zo goed waarom eigenlijk.. Beetje huiverig voor wat ik kan verwachten en beetje bang dat je echt ‘gezellig’ moet gaan zitten doen met de eigenaar ofzo;) Maar dat slaat misschien helemaal nergens op hoor haha! Ben er wel benieuwd naar, en zeker wat je zegt over de wat armere landen zet me wel aan t denken!

    • Reageer
      Kimber
      6 juli 2015 op 08:08

      Dat kan ik me wel voorstellen hoor Saimi! Tijdens een stedentrip in Europa zit ik daar ook niet zo op te wachten, maar juist als je verder weg bent vind ik dat een toegevoegde waarde. De mensen in Sri Lanka waren ook oprecht blij dat we bij hen bleven slapen en dat maakte het echt geweldig leuke ervaringen.

  • Reageer
    ireen
    28 juli 2015 op 09:40

    Leuk om jouw blog en de reacties daarop te lezen. Ik ben net verhuisd en zit nog volop in de verbouwing, maar ga 1 kamer via aipbnb verhuren. Ja, ja het lege nest en ook nog baanloos… Een leuke bijverdienste hoop ik! Lees mijn blog maar als je mijn avonturen wilt volgen.

  • Reageer
    Roxanne
    3 september 2015 op 03:23

    Dat klinkt goed 🙂

    Ik heb in 2014 in Londen en kamer gehuurd bij iemand in huis. Zij woonde op loopafstand van King’s Cross / St. Pancras dus we hoefden niet met de koffers de underground in. Dat vond ik ideaal. Zij was bijna niet thuis, maar wel heel lief voor ons. Toen ze er achter kwam dat ik dat weekend 30 werd, haalde ze zelfs nog een fles champagne tevoorschijn om dat te vieren! Zo lief 🙂

    • Reageer
      Kimber - Reisgenie
      5 september 2015 op 20:09

      Dat klinkt inderdaad goed zeg! En wat ontzettend lief dat ze champagne voor je verjaardag had, dat zijn ervaringen die je nooit meer vergeet.

  • Reageer
    Niels
    3 september 2015 op 06:30

    Tot nu toe een keer gedaan en dat beviel goed. Een eigen plek waar je kan koken en slapen dat meestal groter is dan een hotelkamer. Waarschijnlijk gaan we onze volgende trip weer via airbnb doen.

  • Reageer
    John
    26 januari 2016 op 12:00

    Het belang van de organisatie staat op één, de gast op twee en als verhuurder ben je voor airbnb nummertje x………….

    Potentiële huurders boeken rustig voor meer personen dan dat in de advertentie staat (herhaaldelijk al voorgekomen). De verhuurder moet hen dan weigeren. Potentiële gasten proberen te onderhandelen over de kosten achter de rug van airbnb om. Ook deze moet de verhuurder weigeren. Als hijeen aantal van deze weigeringen hebt gehad, word de verhuurder ‘gestraft’ : de advertentie wordt of achteraan geplaatst of gedeactiveerd.

    Op de helpdesk is weinig expertise en kennis van het eigen systeem. Men beantwoordt de vragen vaak pas na dagen en meermalen onjuist. Men wordt veelal verwezen naar de FAQ, maar die heeft men al gelezen vóór men de helpdesk contacteert…..

    Ik heb mijn advertentie nu maar zelf verwijderd en me aangemeld bij een betrouwbare verhuurorganisatie.

    • Reageer
      Kimber - Reisgenie
      26 januari 2016 op 13:12

      Beste John,
      Bedankt voor je uitgebreide reactie. Wat vervelend om te horen dat jij aan de verhuurder-kant van Airbnb zo’n negatieve ervaringen hebt. Wij hebben tot nu toe alleen positieve verhalen van verhuurders gehoord dus het is zeker waardevol om ook over de andere kant te horen. Echter kunnen wij natuurlijk alleen maar schrijven vanuit onze eigen ervaringen als huurder zijnde en die zijn tot nu toe heel positief, zowel in het contact met de verhuurder, als met Airbnb zelf. We zijn heel benieuwd welke betrouwbare verhuurorganisatie je bedoelt. Misschien dat we deze in de toekomst ook eens kunnen uitproberen :).

  • Reageer
    nicky thys
    19 februari 2016 op 16:25

    Is het normaal dat je eerst de waarborg moet betalen vooraleer je kunt kijken naar het appartement?
    Zou hier graag een appartement van huren maar heb hier geen ervaring mee.
    Bedankt

    • Reageer
      Kimber - Reisgenie
      20 februari 2016 op 12:16

      Hoi Nicky,
      Wat bedoel je precies met waarborg betalen? Je betaalt bij Airbnb altijd vooraf, dus je kunt niet eerst gaan kijken of je het iets vindt. Daarom is het belangrijk om de reviews van eerdere gasten goed te lezen voordat je iets boekt. Ik hoop dat dit je vraagt beantwoordt!

      • Reageer
        Aaron
        28 april 2016 op 20:07

        Best, I have the same question, I found an airbnb you pay the price to sleep per night. But also 200 euro security deposit. Must you pay the full 200 euro before visiting or how does it work? Any idea? Greetings Aaron

      • Reageer
        Aaron
        28 april 2016 op 20:10

        Beste,

        Ik denk dat ik weet wat hij bedoelt en vraag mij ook af hoe het werkt. Je betaalt de prijs per nacht bv 40 en 200 euro waarborg. Wat gebeurd er met die waarborg moet je dat volledig betalen van tevoren of hoe gaat dit in zijn werk? Enig idee? Mvg Aaron

        • Reageer
          Kimber - Reisgenie
          29 april 2016 op 07:56

          Beste Aaron,
          Of je borg betaalt, is afhankelijk van de verhuurder. Ik heb ondertussen zo’n 15 keer gebruik gemaakt van Airbnb en in die 15 keer stond er 2 keer in de omschrijving van de verhuurder dat er een borg verwacht werd. Bij aankomst werd hier in beide gevallen niets meer over gezegd. Of er borg gevraagd wordt, hangt dus helemaal van de verhuurder af en je zult dan ook de verhuurder hier een bericht over moeten sturen. Dit kan gewoon voordat je een accommodatie boekt, helemaal onderaan de informatiepagina. Succes!

  • Reageer
    Fred van 't Padje
    30 maart 2016 op 10:48

    Hoi Nicky,

    Hoe lang van te voren is het raadzaam om via Airbnb te boeken.

  • Reageer
    Nikki
    15 april 2016 op 13:15

    Hoi!:)

    Mijn vriend en ik zijn onze rondreis door Amerika aan het plannen.
    Een vraagje: betaal je enkel voor de kamer of ook nog een bedrag per persoon als je via Airbnb boekt?

    • Reageer
      Kimber - Reisgenie
      16 april 2016 op 09:40

      Hoi Nikki,
      Een rondreis door Amerika lijkt me zo gaaf! Een fijn vooruitzicht zeg :).
      Je betaalt per kamer en de prijzen die je in je scherm ziet, zijn per nacht. Dus ook al heb je 3 nachten ingevuld, je ziet de totaalprijs pas als je op de desbetreffende kamer klikt. Alvast een mooie reis gewenst!

      • Reageer
        Nikki
        16 april 2016 op 22:12

        Bedankt voor je snelle reactie en duidelijke uitleg. Ook heel fijn dat je mij nog een mailtje gestuurd hebt. Thnx! 🙂

      • Reageer
        Mieke
        28 april 2016 op 08:03

        Er worden normaal altijd extra kosten aangerekend.

      • Reageer
        Kimber
        28 april 2016 op 08:37

        Om dit antwoord verder te nuanceren: je ziet inderdaad de totaalprijs als je op de kamer klikt en dan zie je ook meteen dat er servicekosten en eventuele schoonmaakkosten aan de totaalprijs zijn toegevoegd. Dit had ik in het eerste antwoord duidelijker kunnen omschrijven. Mochten meer mensen deze vraag hebben, let hier dan wel op.

  • Reageer
    Mieke
    28 april 2016 op 07:49

    We hebben voor een weekje geboekt, 80 euro per nacht…ik dacht, leuk want alles is inbegrepen…bij de betaling merk ik dat ik 80 euro Aibnb kosten moet betalen bovenop de totaal prijs.
    Sorry werd nergens vermeld… En eerlijk ik ben er niet blij mee…

    • Reageer
      Kimber - Reisgenie
      28 april 2016 op 08:14

      Hoi Mieke,

      Er komen inderdaad wel servicekosten van Airbnb bij en deze verschillen per booking. Echter zie je deze wel direct als je een kamer selecteert. De totaalprijs die je aan de rechterkant ziet (als je al een datum ingevuld hebt maar nog niet naar betalen bent gegaan) is de totaalprijs. In die zin heb je gelijk, maar je ziet die kosten wel al voordat je gaat betalen. Vervelend dat jij het pas bij het betalen zag. Ik moet eerlijk zeggen dat het normaal om een stuk lagere bedragen extra gaat dus ik snap dat je schrok van die 80 euro. Ik zal het nog even in het artikel vermelden dat er inderdaad servicekosten gerekend worden.

  • Reageer
    janneke
    31 juli 2016 op 07:46

    hoelang moet je van te voren boeken? Wij willen een rondreisje maken door kroatie in september. Nu willen we eigenlijk alleen het eerste adres vastleggen en daarna verder kijken per dag. is dit mogelijk?

    • Reageer
      Kimber - Reisgenie
      31 juli 2016 op 08:13

      Wat leuk dat je in september een rondreis door Kroatië gaat maken! Dat hoop ik zelf volgend jaar te gaan doen :). Je vraag is wat lastig te beantwoorden, aangezien het maar net afhankelijk is van je wensen. Als je precies weet wat je wilt en je hebt al een Airbnb op het oog, dan zou ik hem gewoon vast boeken. Het kan namelijk ineens snel gaan. Mocht dat niet het geval zijn en wil je pas de week van de voren of zelfs de dag van te voren boeken, dan is dat geen probleem. Verhuurders moeten binnen 24u reageren. Als ze niet binnen die termijn reageren, kun je een nieuwe aanvraag doen. Doe er nooit 2 tegelijk, want als ze beide binnen 24u bevestigen, zit je aan alle twee vast.

      Als je onderweg wilt boeken voor bijvoorbeeld de volgende dag, is het een aanrader om een accommodatie met een bliksemschichtje (rechts bovenin) te boeken. Deze zijn meteen te reserveren en dan hoef je dus ook niet te wachten op goedkeuring van de verhuurder.

      Alvast een fijne reis gewenst!

  • Reageer
    Hilda
    30 september 2016 op 04:54

    Beste Kimber, even een toelichting over de waarborg, want ik zie dat daar bij jou een misverstand over is ontstaan. De “borg” die je je bij Airbnb als gast betaalt gaat alleen spelen op het moment dat er achteraf schade is. Er wordt niet vooraf een bedrag van je creditcard afgeschreven, en je hoeft ook niet ter plekke een contant bedrag neer te leggen. Het is een borg die vergelijkbaar is met de procedure als je niet komt opdagen in een hotel.
    Als er schade is maakt de verhuurder daar meteen na jouw vertrek melding van op de Airbnb website, en jij krijgt die melding ook meteen te zien. Als jij erkent dat je de schade hebt veroorzaakt, en de schade is niet hoger dan het bedrag van de (door de verhuurder gevraagde) waarborg, dan klik je op akkoord, en daarmee betaal je dan automatisch de schade aan de verhuurder. Jij kunt dan bij je eigen verzekering een claim indienen.
    Is het bedrag van de schade hoger dan het bedrag van de waarborg dan geldt er een andere procedure. Datzelfde geldt ook als jij het niet eens bent met de schade. Voor deze procedures is Airbnb totaal niet behulpzaam en sta je er zowel als gast als als verhuurder alleen voor.

    • Reageer
      Kimber
      30 september 2016 op 07:52

      Beste Hilda,
      Bedankt voor je uitgebreide bericht. Mijn stuk over de borg, is gebaseerd op mijn eigen ervaringen. Voornamelijk in Azië willen hosts contant borg hebben. Dit staat in deze gevallen ook letterlijk in de omschrijving van hun Airbnb (een specifiek bedrag wat je contant af moet geven en wat je bij het uitchecken weer terug krijgt). Daarnaast ken ik gevallen van schade waarbij de huurder de zaak gewoon regelde met de verhuurder, zonder tussenkomst van Airbnb. Verhuurders beslissen zelf hoe zij hiermee omgaan. Bij mij is er verder geen sprake van een dergelijke situatie geweest, dus ik kan hier niet over schrijven. Ik kan alleen schrijven op basis van mijn eigen ervaringen en voor mij zijn deze heel positief. Jammer om te horen dat dit voor jou anders is!

  • Reageer
    Johanna Claesen
    25 januari 2017 op 19:59

    Mag een verhuurder apart kosten in rekening brengen voor gas, licht, water?
    Wij zitten op dit moment in Spanje en verbruiken aardig wat energie omdat het huis eigenlijk niet echt ” winterproof” is. Er is hier niets over gezegd bij het aangaan van de overeenkomst.

    • Reageer
      Kimber - Reisgenie
      25 januari 2017 op 20:31

      Hoi Johanna,
      Als het goed is mag hij daar niks extra’s voor rekenen. Dit zit bij de prijs inbegrepen. Als je verhuurder moeilijk doet, zou ik zeker contaxt opnemen met Airbnb zelf.

  • Reageer
    Hannes
    11 februari 2017 op 12:40

    Waarom wordt mijn review niet openbaar geplaatst? Is dit omdat ik maar 2. Sterren geef i.p.v 4 of 5.

    • Reageer
      Kimber - Reisgenie
      11 februari 2017 op 13:13

      Normaal gesproken worden alle reacties openbaar geplaatst. Echter zijn wij niet van Airbnb zelf, wij schrijven alleen over onze ervaringen. Ik raad je dan ook aan contact op te nemen met Airbnb, mocht je reactie de komende dagen niet zichtbaar worden.

    • Reageer
      Tani Geukens
      17 december 2017 op 11:19

      ze proberen vaak wat cash te eisen voor allerlei verzonnen regels: ik wilde mijn koffer in de gang zetten om de stad in te kunnen, vroeg de verhuurder 1 dollar per uur daarvoor, ik zei dat ik een beoordeling zou gaan schrijven daarover en een klacht bij airbnb! toen hoefde ik het niet te betalen, trap dus nergens in, het zijn vaak wel op geld beluste figuren, maar daar kan Airbnb niets aan doen, ga gewoon in protest!

  • Reageer
    Marie-Chantal
    24 maart 2017 op 09:47

    Hallo Kimber,
    Bedankt voor het delen van jouw ervaringen met airbnb!
    O.b.v. jouw enthousiaste verhaal overwegen wij om ook een keer gebruik te maken van airbnb.
    Ik zou graag gebruik maken van de korting en heb op de desbetreffende link geklikt. Maar zowel op de site van de desbetreffende accommodatie als op de site waar je de reservering aanvraagt van de accommodatie zie ik in het gedeelte aan de rechterkant waarin de (totale) kosten worden vermeld niets terug over de korting die ik zou kunnen krijgen bij een eerste boeking. Kun jij mij vertellen hoe dit precies werkt en waar ik de korting dan kan zien?
    Alvast hartelijk dank voor je reactie.

    • Reageer
      Kimber
      25 maart 2017 op 16:13

      Hoi Marie-Chantal,

      Goed dat je het even vraagt! Als je op de link klinkt en via deze weg een reservering plaatst, krijg je automatisch de korting. Deze is in het beginscherm inderdaad nog niet te zien. Als het goed is staat deze wel aangegeven op de uitcheckpagina. Je moet dus nog even wat stappen door voordat je de korting ziet :).

      Alvast heel veel plezier gewenst op je reis!

      • Reageer
        Marie-Chantal
        26 maart 2017 op 02:27

        Hoi Kimber,

        Wat bedoel je precies met de uitcheckpagina?
        Als ik een reservering aanvraag moet ik 2 “schermen”/onderdelen invullen. Bij het 1e gedeelte kun je aan de verhuurder een berichtje over jezelf en je reisdoel etc. kwijt. Bij het 2e gedeelte moet ik mijn betaalgegevens (creditcard, etc) invullen. Ik zie dan nog steeds niet of de korting wordt toegepast! Als laatste stappen moet ik aanvinken dat ik akkoord ga met een aantal regels en de vermelde (totaal)bedragen (zonder de korting) en vervolgens moet ik de knop reservering aanvragen aanklikken. Hiermee is mij reserveringsaanvraag definitief en als ik de regels van airbnb goed heb begrepen ben ik als de reservering van mijn kant niet door gaat cq gecanceld wordt de extra kosten die airbnb in rekening brengt zowiezo kwijt.
        Krijg ik daarna pas de uitcheckpagina te zien? Dat zou erg vreemd zijn aangezien de reserveringsaanvraag wel al definitief is terwijl ik nog niet weet of de korting is cq wordt toegepast.

  • Reageer
    Daphne
    7 mei 2017 op 15:50

    Hoi!

    Ik ben een vriendinnenweekend aan het organiseren voor 12 personen. Nu heb ik een leuke woning/appartement gevonden waar we met de hele groep kunnen slapen. Als ik naar de prijs kijk is het totaal €735 (incl servicekosten etc). Is dit dan het volledige bedrag voor 2 nachten en 12 personen? Of kom ik nog ergens anders kosten tegen? Ik heb nog nooit Airbnb gebruikt, dus ik vind het tot nu toe nog een beetje een raadsel 🙂

    Groetjes,
    Daphne

    • Reageer
      Kimber
      7 mei 2017 op 18:23

      Hoi Daphne,
      Super leuk! Airbnb is echt een handige optie voor grote groepen. Ik ben vorig jaar met 9 vrienden een lang weekend naar Boedapest geweest en we verbleven toen ook in een groot appartement, ideaal! Wat betreft je vraag: Als je recht in beeld de prijs ziet (zoals ook in het voorbeeld in het artikel), is dat de totaalprijs. Er volgen geen kosten meer. Het zou kunnen dat de verhuurder borg vraagt, maar dat zou dan in de tekst over de accommodatie moeten staan. Alvast een heel mooie vriendinnenweekend gewenst!

  • Reageer
    Tani Geukens
    17 december 2017 op 10:46

    Ik ben heel tevreden over Airbnb zelf! Het is twee keer misgegaan maar dat kwam door slordigheden van de verhuurder, hij accepteerde me graag! Maar daarna werd het doodstil, op mijn vragen antwoordde hij niet, zijn telefoon was totaal afgesloten en dat bleef hij, heb een klacht ingediend bij airbnb, de verhuurder werd geroyeerd en ik kreeg mijn geld 100% terug! Dus ik als tevreden klant adviseer toch Airbnb!

Reageer