Menu
Persoonlijk

Mijn 10 mooiste reisfoto’s – Saskia

Sandra van Travelbysan.nl bedacht een nieuwe reistag: wat zijn je tien mooiste reisfoto’s? Vrijwel meteen werden we door Kirsten van Travelaar.nl gevraagd of wij onze tien allermooiste reisfoto’s in een blog wilden laten zien. Kimber liet haar 10 mooiste reisfoto’s al eerder zien en nu is het mijn beurt. Enjoy!

 

#1 Nusa Lembongan, Indonesië

1 nusa lembongan zeewier

Deze foto is gemaakt op het paradijselijke eiland Nusa Lembongan in Indonesië. Aan de kust van dit eiland vind je één van de grootste zeewierplantages van Indonesië. Ik vond het zo’n mooi gezicht dat ik maar foto’s bleef maken. Dit is mijn favoriete foto van de bijna 100 foto’s die ik op deze plek maakte. Ik vind het net een schilderij.

 

#2 New York, Verenigde Staten

3 new york vanaf brooklyn bridge

Deze foto is gemaakt tijdens mijn tweede bezoek aan New York. Ik vind het zo’n geweldige stad en zou er dolgraag nog een derde keer naartoe gaan. Ik denk niet dat je snel genoeg kan krijgen van deze stad en er is nog zo veel te zien. Hier zie je de Manhattan Bridge met op de achtergrond de skyline van Manhattan. De foto is vlak voor zonsondergang genomen vanaf de Brooklyn Bridge.

 

#3 Chiang Mai, Thailand

IMG_0583

Dit is een klein beetje valsspelen, want bovenstaande foto heb ik natuurlijk niet zelf gemaakt, maar het is zeker een van mijn favoriete reisfoto’s.

#4 Bromo, Indonesië

DSC02354

De Bromo vulkaan in Indonesië was de eerste vulkaan die ik ooit van dichtbij zag en ik vond het zo indrukwekkend. Voordat we de vulkaan daadwerkelijk beklommen, bekeken we vanaf een hoger gelegen viewpoint de prachtige zonsopkomst. Dat leverde een hele hoop mooie foto’s op, maar deze foto is mijn favoriet. De net opkomende zon verlicht langzaam de vulkanen, de sea of sand ligt nog helemaal in de mist en het dorpje aan de linkerkant laat goed zien hoe immens groot de vulkanen zijn.

 

#5 Railay, Thailand

IMG_3836

Volgens mij heeft iedereen die naar Thailand is geweest wel zo’n foto: mooie kalksteenrotsen, blauwe zee en vrolijk gekleurde longtailboten. Het is misschien wat cliché, maar ik hou ervan. Deze foto van het indrukwekkende Railay Beach hangt zelfs in onze huiskamer en roept voor mij een instant vakantiegevoel op. Het is zó mooi daar!

 

#6 Kanchanaburi, Thailand 

IMG_2837

Deze lokale tempel kwamen we tegen tijdens een fietstocht door Kanchanaburi, een klein en gezellig dorpje op ongeveer anderhalf uur van Bangkok. Ik vond deze tempel eigenlijk een stuk indrukwekkender dan alle bekende tempels waar het vaak afgeladen is met toeristen. Op een paar locals na hadden we deze tempel helemaal voor onszelf. Mijn vriend is nog steeds erg trots op het bedenken van de compositie voor deze foto. De foto heeft dan ook een mooi plekje in ons huis.

 

#7 Boedapest, Hongarije

thumb_IMG_2182_1024

Boedapest is een stad die me enorm verrast heeft in positieve zin. Ik ben er in totaal vier dagen geweest, maar ik zou dolgraag nog eens terug gaan. Deze foto is genomen vanaf het vissersbastion, dat vlak aan de rivier de Donau ligt. Het bastion is op de oude stadsmuren gebouwd en steekt met zijn zeven torens hoog boven de stad uit. Het voelde echt alsof ik midden in Lord of the Rings of Harry Potter zat. Wat een prachtige plek!

 

#8 New York, Verenigde Staten

thumb_IMG_6841_1024

Ja, nóg een keer New York, maar deze stad is zo fotogeniek. Ik zou zo een top 10 reisfoto’s met alleen maar foto’s van New York kunnen maken. Op bovenstaande foto zie je mijn favoriete streetart. De foto is gemaakt vanaf het High Line Park. Dit bijzondere park is gebouwd op een oude spoorrails en ligt hoog boven de stad. Hierdoor heb je uitzicht op allerlei leuke wijkjes en dus ook op mooie streetart. Ik vond het vooral zo bijzonder om zo’n modern kunstwerk naast oude gebouwen te zien. New York is echt een stad van contrasten en juist daarom vind ik het zo’n geweldige stad.

 

#9 Plitvice meren, Kroatië

DSCF4562

De Plitvice Meren in Kroatië zijn wat mij betreft één van de mooiste natuurwonderen van Europa. Het water is zo mooi turquoise, de bomen groener dan groen en overal waar je kijkt zie je stromende watervallen. Toen ik boven het park liep en naar beneden keek, moest ik wel een foto maken. Het water is in het echt nóg mooier dan op deze foto.

 

#10 Borobudur, Indonesië

DSC01747

En als afsluiter een foto van de mooiste tempel waar ik ooit ben geweest. Het bezoeken van de Borobudur op het eiland Java in Indonesië stond al lange tijd op mijn bucketlist en deze zomer was het eindelijk zo ver. Het is de grootste boeddhistische tempel ter wereld en ik vond het nog indrukwekkender dan ik had verwacht. Ik vind deze foto zo rustgevend en het geeft precies de sfeer bij de tempel weer. Mocht je naar Indonesië gaan, dan raad ik je aan om de Borobudur bij zonsopkomst te bezoeken.

 

Zo. Dat waren alweer 10 foto’s. Ik vond het erg lastig kiezen, maar ik denk dat er nog wel ooit een tweede editie komt. Welke foto is jouw favoriet? Ik ben benieuwd!


Met dank aan fotograaf en collega Ektor van Marketing Lynx, die me eindelijk heeft geleerd hoe ik mijn RAW-foto’s mooi kan bewerken. Neem zeker even een kijkje bij zijn prachtige reisfoto’s!

9 Reacties

 • Kirsten | Travelaar.nl
  27 september 2015 at 10:21

  Geweldige foto’s Saskia! Ik vind vooral de eerste, de laatste en die van Budapest super. Maar de rest is ook heel gaaf! En ja, Indonesië staat heel hoop op de bucketlist, mede dankzij jou! 😉

  Reageer
 • Jessica
  27 september 2015 at 12:59

  Wauw mooie foto’s! Vooral de composities ben ik erg fan van, al zijn ze natuurlijk ook prachtig bewerkt 🙂

  Reageer
 • Karin I traveladdict
  27 september 2015 at 20:32

  Een mooie selectie! Ik ben fan van nummer 1 en 8 🙂

  Reageer
 • Maris
  28 september 2015 at 07:57

  Stuk voor stuk prachtige foto’s. Nummer 3 is mijn favoriet, wat een uitzicht zeg!

  Reageer
 • Eva - eighty7
  30 september 2015 at 07:15

  Wauw, ik vind je foto’s prachtig! En leuk, ik zie dat je in Kanchanaburi bent geweest; daar ga ik in November naartoe. Even lezen 🙂

  Reageer
 • Annemarie | Ishetnogver.nl
  30 september 2015 at 19:14

  Nummer 4 is mijn favoriet, wat een supermooi uitzicht! En nummer 9, maar dat is omdat ik zelf vorig jaar ook bij de Plitvice-meren geweest ben en er erg van onder de indruk was.

  Reageer
 • Marcella
  2 oktober 2015 at 18:40

  Wat een geweldige plaatjes van Indonesië heb je toch, ik wil echt graaaag naar dat land! Mijn man heeft er wat minder mee, dus ik zal deze foto’s zo laten zien. De Bromo vulkaan vind ik echt magisch mooi <3 Oh, en Boedapest lijkt me ook te gek. Mooie foto heb je er gemaakt!

  Reageer
 • Let's travel and see
  12 oktober 2015 at 20:22

  Zooo wateenprachtige fotos Saskia, echt heel gaaf! Die eerst vind ik heel mooi, die NYC ook, en die van Budapest en die van Indonesie en en en!

  Reageer
 • Yvonne
  15 oktober 2015 at 14:14

  Prachtige plaatjes! Gaaf die olifant in Chiang Mai. Maar nr 4 is mijn favoriet, wat een waanzinnig uitzicht zeg… ik hoop dat ooit ook nog eens zelf te gaan zien. 🙂

  Reageer

Laat een reactie achter