Menu
Persoonlijk

Mijn 10 mooiste reisfoto’s – Kimber

boeddhistische monniken in de bergen van sri lanka

Sandra van Travelbysan bedacht een nieuwe reistag: wat zijn je tien mooiste reisfoto’s? Vrijwel meteen werden we door Kirsten van Travelaar.nl gevraagd of wij onze tien allermooiste reisfoto’s in een blog wilden laten zien. Uiteraard willen we dat! In dit eerste deel laat ik mijn favorieten zien en Saskia zal in een later artikel haar tien mooiste foto’s tonen. Dit is trouwens geen top tien. De foto’s staan in willekeurige volgorde, aangezien ik hier echt geen rangorde in kan aanbrengen. Dus, ga lekker achterover zitten en geniet van mijn mooiste reisfoto’s ooit!

 

#1 Theeplantage Sri Lanka

theeplantage sri lanka

Deze foto geeft voor mij precies de essentie van Sri Lanka weer: alle tinten groen die je je maar kan voorstellen, prachtige vergezichten en heel veel theeplantages. Daarnaast is deze foto vanuit de trein genomen, waardoor hij heel dynamisch is geworden. Een gelukstreffer waar ik heel blij mee ben!

 

#2 Binnenstad Gent

gent

Gent, wat een geweldige mooi stadje is dit toch. Al na de eerste blik op het centrum was ik verkocht. Overdag bleef ik maar foto’s maken, waardoor ik ’s avonds geen zin meer had om mijn camera mee te nemen. Toen we over de brug de binnenstad inliepen zag ik dit mooie beeld opdoemen. Ik baalde als een stekker dat ik mijn camera niet bij me had, maar besloot met mijn telefoon een paar foto’s te maken. Uiteindelijk is dit mijn absolute favoriet geworden. Zo zie je maar weer, een goede foto wordt niet bepaald door de camera waarmee je de foto maakt.

 

#3 Strand Pilion – Griekenland

pilion zee

Tijdens een vakantie in de Griekse streek Pilion ontdekten we een prachtig, hagelwit strand. De lucht was strakblauw en de zee was zo helder dat je tot ver in het water de bodem kon zien. Ik vind dit een ultieme relaxfoto. Een plaatje waar je niets hoeft, enkel ontspannen en genieten van het mooie uitzicht en het prachtige weer.

 

4# Monniken bij Adams’s Peak – Sri Lanka

adams peak

Ik hou van deze foto, ondanks dat hij niet perfect is. Na de beklimming van Adam’s Peak liepen we met trillende kuiten terug naar beneden. De zon was net opgekomen en het hele landschap baadde in een gouden gloed. We liepen in een stoet van locals en toeristen naar beneden en ineens zag ik heel kort dit prachtige beeld voor me. Snel maakte ik een foto en vrijwel meteen daarna was dit moment weer voorbij.

 

#5 Ninh Binh – Vietnam

ninh binh

Dit is een van mijn absolute favorieten. Nadat we een dag lang in de stromende regen door Ninh Binh getourd hadden, werd het eindelijk droog. We waren blij dat we even op konden drogen en slenterenden rond tussen de prachtige, eeuwenoude tempels. Ineens stonden we voor een groot plein waar een moeder met haar kindje achterop overheen fietste. Snel maakte ik deze foto. Hij is bij lange na niet perfect, maar hij geeft het gevoel van Ninh Binh volledig weer.

 

#6 Tower Bridge – Londen

tower bridge

De Towerbridge is waarschijnlijk de bekendste bezienswaardigheid van Londen en eigenlijk is hij niet te missen als je voor het eerst een bezoek aan deze stad brengt. Ik heb vrij veel verschillende foto’s van deze brug, maar specifiek deze vind ik prachtig. Het was nog vrij vroeg op de dag toen ik deze foto nam, waardoor het zachte licht voor een prachtig effect zorgde.

 

#7 Vlacherna Klooster – Corfu

banner

Deze foto heb je al eerder voorbij zien komen op Reisgenie en dat is niet zonder reden. Ik had mijn spiegelreflex-camera nog niet zo lang toen we op vakantie gingen naar Corfu. We stuitten eigenlijk bij toeval op het Vlacherna Klooster en ik wilde de verschillende opties van mijn camera uitproberen. Uiteindelijk was dit het resultaat. Ik vind dit een rustgevende, sfeervolle foto die voor mij persoonlijk het Griekenland-gevoel weergeeft. Het is niet voor niets dat ik deze foto ook uitvergroot in mijn huis heb hangen.

 

#8 Porto

straat porto

Deze foto is genomen in een straatje in Porto. Elke avond liepen we via een netwerk van smalle steegjes van ons appartement richting de haven. Op een bepaald moment doemde dit prachtige beeld voor mijn ogen op en ik moest er even een foto van maken.

 

# 9 Sapa – Vietnam

rijstvelden sapa

Sapa is één groot schilderij. Rijstterrassen zo ver het oog rijkt, pittoreske huisjes en intens groen gewas. Ik kon maar moeilijk kiezen welke foto mijn favoriet is. Ik ben voor deze gegaan, puur omdat deze precies weergeeft hoe nietig ik me af en toe voelde tijdens onze trekking door dit overweldigend mooie landschap.

 

#10 Berlijn

berlijn

Deze foto vind ik gewoon heel mooi qua compositie en kleuren. Verder kan ik er geen mooi verhaal over vertellen, buiten dat het een heel mooie herinnering is aan een super leuke stedentrip die ik samen met mijn moeder gemaakt heb.

 

Zoals je waarschijnlijk wel merkt, heb ik mijn foto’s vooral gekozen op het feit dat ze voor mij de belichaming zijn van een bepaalde stad of streek. Ik vind het heerlijk om via een foto weer even mee terug genomen te worden naar een mooi moment en het gevoel te hebben dat ik daar weer ben.

 

Wat maakt voor jou een foto mooi?

16 Reacties

 • Kirsten | Travelaar.nl
  9 september 2015 at 19:04

  Mooooi Kimber! Vooral nummer 4 vind ik he-le-maal geweldig! Wat is het toch een fijn land 😀

  Reageer
 • Sandra
  9 september 2015 at 19:14

  Wauw, wat een mooie foto’s Kimber! Ik ben het helemaal met je eens dat het niet uitmaakt met wat voor soort camera je schiet, als de resolutie maar oké is. Je laat inderdaad zien dat telefoon fotografie ook super mooi kan zijn. Dat is voor mij ook de reden dat ik geen DSLR meer heb: ik vind het te zwaar, te veel zeulen en mijn compact kan precies hetzelfde. Ik kan alles zelf instellen en een deel van mijn foto’s op mijn blog zijn ook gewoon gemaakt met mijn telefoon hoor ;-)! De fotograaf maakt de foto, niet de camera!

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   11 september 2015 at 20:48

   Helemaal mee eens! Al moet ik wel zeggen dat ik verliefd ben op mijn Nikon en hem echt niet zou willen missen op reis. Maar dat is deels ook omdat ik het zo heerlijk vind om er mee bezig te zijn, nieuwe dingen uit te proberen. Maar inderdaad, de fotograaf bepaalt de foto en niet de camera!

   Reageer
 • Jenny - ikreis.net
  9 september 2015 at 20:46

  Een leuke en diverse selectie. Mooi om naar te kijken.

  De monikken in Sri Lanka zijn mijn favoriet.

  Reageer
 • Sigrid | My Travel Secret
  9 september 2015 at 20:50

  Gave foto’s!! Mijn favorieten zijn die van Ninh binh en Adam’s Peak ? Het contrast is heel mooi.

  Reageer
 • Stéphanie | Expeditie Aardbol
  10 september 2015 at 11:38

  Mooie plaatjes! Die ene van Adam’s Peak is mijn favoriet!

  Reageer
 • Kelly
  10 september 2015 at 15:33

  Hele mooie serie!

  Reageer
 • Lotte - scratchingmymap
  10 september 2015 at 16:52

  Mijn favoriet is die van Ninh Binh, prachtig beeld! Je geeft me zo zin om naar Vietnam te gaan 🙂

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   11 september 2015 at 20:49

   Zeker gaan!! En dan vooral Ninh Binh niet overslaan, dat is werkelijk zo’n prachtige regio.

   Reageer
 • Tikva
  13 september 2015 at 05:54

  Fijne foto’s en lekker afwisselend mijn favoriet die in ninh binh uitzonderlijk mooi sfeervool beeld!

  Reageer
 • Let's travel and see
  14 september 2015 at 18:34

  Prachtige foto’s zeg! Mijn favoriet is die met die monniken, heel gaaf! Die van Griekenland is ook heeel mooi, en en en.. Zijn gewoon een hoop mooie fotos bij elkaar;) Ben zelf ook bezig met deze tag, erg leuk om te maken!

  Reageer
 • Marcella
  2 oktober 2015 at 18:36

  Wat een ontzettend leuke tag is dit toch, zo verrassend! Muizeneiland is echt te gek joh, ziet er schattig uit. Naar Porto ben ik steeds meer nieuwsgierig en Sapa lijkt me echt prachtig. Zó mooi groen!

  Reageer
 • Yvonne
  22 januari 2016 at 19:15

  Mooie foto’s, prachtige sfeer in Porto! En inderdaad mooie compositie en kleuren in Berlijn. Ik ben het helemaal met je eens: de camera maakt niet zoveel uit, de fotograaf telt!

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   26 januari 2016 at 21:10

   Dankjewel, Yvonne! Mooi is dat he: veel mensen denken dat ze met een goeie camera automatisch goeie foto’s maken. ‘Helaas’ is er wel wat meer voor nodig :).

   Reageer

Laat een reactie achter

Scroll Up