Menu
Reistips / Reisvoorbereiding

6 dingen die ik altijd meeneem tijdens een roadtrip

Nu ik een aantal keer een roadtrip heb gemaakt, kom ik er steeds beter achter welke spullen handig zijn om bij je te hebben tijdens een rondreis met de auto. Ben je benieuwd welke dingen ik altijd meeneem tijdens een roadtrip?

 

#1 Telefoon met offline navigatie

Ik zweer tijdens een roadtrip bij de offline navigatie van Google Maps. Thuis download ik de juiste kaarten vast op mijn telefoon. Op de plek van bestemming kan ik daardoor moeiteloos de weg vinden, zonder dat het internet kost. Het werkt eigenlijk hetzelfde als normale navigatie, inclusief pratende stem die je vertelt welke kant je op moet. Ik raad je daarom aan om nooit een duur navigatiesysteem te huren bij je huurauto. Wanneer je een smartphone hebt, kun je namelijk gewoon gratis navigeren via GPS met de offline kaarten van Google Maps.

 

#2 AUX-kabel

Wat ik ook altijd meeneem tijdens een roadtrip is een AUX-kabel. Hiermee kun je je telefoon aansluiten op de autoradio. Mijn vriend en ik maken altijd verschillende afspeellijsten via Spotify om af te spelen tijdens onze roadtrips. Ook voor de komende roadtrips hebben we al wat leuke muziek klaarstaan. Uiteindelijk zit je vaak urenlang in de auto en dan is het fijn om veel verschillende muziek bij je te hebben. We luisteren ook af en toe naar de lokale radio, maar daar komt vrij vaak dezelfde muziek voorbij.

Zuid-Afrika verslag

 

#3 Powerbank of autolader

De navigatie app en het afspelen van muziek zorgen er helaas wel voor dat mijn telefoon vrij snel leeg gaat. Ik heb daarom altijd één of meerdere powerbanks in de auto liggen. Op die manier kan ik ook mijn camera of GoPro even opladen als we onderweg zijn. Een autolader is hiervoor ook een handige oplossing, al gebruik ik die zelf vooral om mijn powerbanks op te laden. Op die manier kan ik meerdere apparaten in één keer opladen.

 

#4 Creditcard

Om in het buitenland een auto te kunnen huren, heb je een creditcard nodig. Houd er rekening mee dat deze creditcard altijd op de naam van de hoofdbestuurder moet staan. Zo heb ik een keer een auto geboekt waarbij mijn vriend hoofdbestuurder was, aangezien hij het grootste deel van de tijd zou rijden. De creditcard stond echter op mijn naam. Het is goed dat we hier op tijd op werden gewezen, anders hadden we de auto niet meegekregen. Sowieso is het altijd handig om tijdens een verre reis een creditcard bij je te hebben. Er zijn namelijk veel landen waar je enkel met je creditcard kunt betalen. Toen ik laatst op Isla Holbox was, was ik bijvoorbeeld erg blij met mijn creditcard. De pinautomaten waren namelijk kapot en ons contante geld raakte langzaam op. Betalen met een Nederlandse pinpas zat er ook niet in, maar gelukkig konden we op veel plekken wel met een creditcard betalen. Een creditcard kun je onder andere hier aanvragen.

 

#5 Eten en drinken

Ik zorg dat ik altijd voldoende (lees: te veel) eten en drinken bij me heb tijdens een roadtrip. Er is niets zo vervelend als honger of dorst hebben en niet weten wanneer je bij het volgende tankstation komt, zodat je iets kunt kopen. Geloof mij, daar wordt de rest van de rit niet gezelliger op. Ik heb daarom altijd genoeg lekkers in de auto liggen.

 

#6 Plastic tassen

Als je een roadtrip maakt dan lijkt het soms bijna alsof je in je auto leeft. Het kan dan ook snel een zooitje worden in de auto. Ik heb daarom altijd een aantal plastic tassen in de auto liggen. Die gebruik ik bijvoorbeeld voor afval of om eten in te bewaren. Op die manier kun je alles gemakkelijk vinden en blijft de auto leefbaar.

Whale Coast Route

Wat neem jij altijd mee tijdens een roadtrip?

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Creditcard.nl

9 Reacties

 • Narelle | wegvanhetnoorden.nl
  15 februari 2017 at 12:53

  Fijn lijstje! Naast offline navigatie, vinden wij de ouderwetse papieren kaart ook altijd super handig om mee nemen.

  Reageer
 • Mirna
  15 februari 2017 at 16:35

  Slim Sascha. Handig!

  Reageer
 • Mirna
  15 februari 2017 at 16:35

  Autocorrectie! Saskia! 😉

  Reageer
 • Evelyn
  24 februari 2017 at 07:58

  Ja alles ook wel van je lijstje behalve die aux kabel, das nog wel een goeie tip! Ik moet nog wel een abbo op Spotify nemen zodat ik het offline kan luisteren ? Ik ga in juni roadtrippen, zin in!

  Reageer
  • Saskia
   2 januari 2019 at 11:23

   Om spotify offline te luisteren heb je inderdaad wel een abonnement nodig. In sommige huurauto’s heb je geen aux-kabel nodig, omdat er bijvoorbeeld apple car play geïnstalleerd is, maar wij nemen voor de zekerheid altijd wel een aux-kabel mee. Ik hoop dat je een fijne roadtrip hebt gehad!

   Reageer
 • sanne
  2 januari 2019 at 05:53

  Koelbox bij Target kopen en ijsblokjes in zipp-zakjes vullen bij elk hotel

  Reageer
  • Saskia
   2 januari 2019 at 11:22

   Goede tip Sanne, dankjewel! Vooral voor Amerika is dit heel handig ja, omdat ze daar vrijwel overal een ijsmachine hebben.

   Reageer
 • Peter de vries
  26 maart 2019 at 16:03

  Wat wij altijd in de auto meenemen is een box met vochtige doekjes om onderweg je handen schoon te maken.

  Reageer
  • Saskia
   2 april 2019 at 19:30

   Wat een goede tip Peter, dankjewel voor het delen!

   Reageer

Laat een reactie achter