Menu
Maleisië

Live vanuit Maleisië #1

Afgelopen maandag ben ik naar Azië vertrokken voor een reis van 6,5 week door Maleisië, Singapore en Taiwan! De komende weken deel ik mijn avonturen met jullie. In dit eerste artikel vertel ik je over onze kennismaking met Maleisië. Reis je met me mee?

 

Aankomst in Kuala Lumpur

Na een reis van in totaal bijna 24 uur komen we eindelijk aan bij ons tijdelijke stekje in Kuala Lumpur. Via Airbnb huren we een prachtig appartement, inclusief rooftop zwembad. Wat een luxe! Wil jij ook van deze luxe genieten? Wij mogen je €30 korting op je eerste boeking geven! zwembad-casa-resience-kl

 

We kunnen niet wachten om wereldstad Kuala Lumpur te ontdekken en trekken er meteen op uit. De eerste indruk van Kuala Lumpur? Indrukwekkend! Enorme flatgbouwen, drukkende warmte en de geur van lekker eten overweldigen ons een beetje. We dwalen wat rond en stuiten in Bukit Bintang, een gezellige wijk vlakbij ons appartement, op een paar mooie tempels. Het valt meteen op hoe vriendelijk iedereen in Kuala Lumpur is: zodra we even zoekend om ons heen staan te kijken, komt er standaard iemand op ons af om te vragen of we hulp nodig hebben.

moskee-kuala-lumpur hindoetempel-kuala-lumpur

 

We besteden onze eerste twee dagen in Maleisië al dwalende door de stad. Het eten is geweldig lekker en we genieten van alle nieuwe indrukken. Grappig detail: in een klein restaurantje wordt ons door de eigenaresse gevraagd waar we vandaan komen. We antwoorden dat we uit Nederland komen. Ze vraagt welke stad, waarop we aangeven dat Tilburg onze woonplaats is. De vrouw begint breeduit te lachen en zegt vrienden in Tilburg te hebben. Hoe klein kan de wereld soms zijn! ’s Avonds genieten we van de imposante Petronas Twin Towers en de prachtige skyline van Kuala Lumpur.

petronas-twin-towers-by-night

uitzicht-kuala-lumpur

 

Naar Ipoh en de jungle van Maleisië

Na 2 dagen in Kuala Lumpur doorgebracht te hebben, reizen we met de trein naar het noorden. Tip: neem een vest of sjaal mee want de airco in de trein staat op standje vriescel. Ik heb hierdoor meteen een fikse verkoudheid te pakken. Onze eindbestemming is Ipoh, een klein stadje zo’n 2,5 uur treinen boven Kuala Lumpur. Veel mensen reizen vanuit Ipoh naar Cameron Highlands, maar wij kiezen ervoor deze trekpleister over te slaan. In plaats daarvan gaan we 2 dagen de jungle in voor twee outdoor activiteiten.

muurschildering-ipoh

Muurschildering in Ipoh

 

Via Nomad Adventures boeken we een pakket waarbij we gaan white water raften en een rope challenge doen. Dit klinkt spannend en eerlijk gezegd was het dat ook. Op vrijdagmiddag beginnen we met de rope challenge, waarbij we als ware survivallers een parcour hoog in de bomen afleggen. Denk aan een soort apenkooien, maar dan zo’n 10 meter boven de grond. Ondanks het feit dat we gezekerd zijn, is het op sommige momenten zenuwslopend, met als hoogtepunt de leap of faith, waarbij je een sprong van zo’n 10 meter hoogte in de afgrond maakt. Hiervoor moest ik écht een knop omzetten want het voelt alsof je zomaar in het diepe springt.

rope-challeng-nomad-adventure rope-challenge-nomad-adventure

 

Na één nacht in een boomhut te hebben geslapen, is het tijd om te raften. Ook dit vond ik heel spannend, maar eenmaal in het water was het geweldig leuk. Het water is niet super wild (niveau 2-3, terwijl het maximum niveau 6 is) waardoor het een leuke eerste kennismaking met raften is. Later schrijf ik nog een uitgebreide blog over onze avonturen met Nomad Adventures.

hutjes-nomad-adventure

 

Voorbereidingen voor Chinees Nieuwjaar in Penang

Momenteel zijn we in Pengang, de culinaire hoofdstad van Maleisië. Maandag is het Chinees Nieuwjaar en in Pengang vind je een zeer grote Chinese gemeenschap. De voorbereidingen voor dit festijn zijn in volle gang. We verblijven straks bij een Chinese familie die ons uitgenodigd heeft om met de familie het nieuwe jaar in te luiden. We hebben er zin in!

winkelcentrum-kuala-lumpur

 

Ben je benieuwd naar de andere live-artikelen vanuit Maleisië? Je leest ze hier: 

Live vanuit Maleisië #2

Live vanuit Maleisië #3

Live vanuit Maleisië #4

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in bovenstaand artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

20 Reacties

 • Kirsten | Travelaar.nl
  7 februari 2016 at 08:42

  Leuk Kimber! Fijn dat Maleisië tot nu toe zo goed bevalt. Al had ik stiekem niet anders verwacht 😉 KL is zo fijn! Leuk dat jullie nu op Penang zijn. Ben heel benieuwd naar je volgende update, want daar wil ik deze reis ook naartoe! Heel veel plezier en geniet! Happy Chinese New Year alvast! 😉

  Reageer
 • Lotte - scratchingmymap
  7 februari 2016 at 09:29

  Oh wat klinkt dat heerlijk seg, om met een Chinese familie het nieuwe jaar te vieren , bijzonder. Genieten!

  Reageer
 • Marijke
  7 februari 2016 at 10:35

  Ooh, die outdoor activiteiten en boomhut lijken me geweldig! En wat ontzettend lief dat jullie uitgenodigd zijn om nieuwjaar bij een Chinese familie te vieren. Geniet ervan!!

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   8 februari 2016 at 09:06

   Jaaa dat zou ook echt iets voor jou zijn, Marijke!! Het komt zo allemaal niet zo spectaculair over maak het was echt heel tof.

   Reageer
 • Maris
  7 februari 2016 at 13:05

  Ohhh Azie toch <3 wat super veel moois heeft dat continent toch te bieden.

  Reageer
 • Yvonne
  7 februari 2016 at 14:44

  Mooi, veel gedaan en gezien al! Geniet ervan, wat een heerlijk lange reis. Had je voor Taiwan al specifieke plannen? Ga je die moeten omgooien na de aardbeving, of valt dat mee?

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   8 februari 2016 at 09:05

   Gelukkig hadden we voor Taiwan nog niets gepland of uitgestippeld, dus dat scheelt veel :). Dankjewel, dat gaat zeker lukken!

   Reageer
 • kristel
  7 februari 2016 at 21:21

  Wohoooh wat gaaf van het Chinese nieuwjaar vieren met iemands familie. Bijzonder om daar bij te mogen zijn. En heel stoer van dat raften en die jungle apekooi! Veel plezier nog =)

  Reageer
 • Sabine
  8 februari 2016 at 00:41

  Wat leuk zeg! Ben er jaren geleden geweest en vond het een geweldige stad! Geniet van jullie reis!

  Reageer
 • Let's travel and see
  8 februari 2016 at 07:05

  Wauw volgens mij kan je in Maleisie niet beter zitten met Chinees Nieuwjaar dan in Penang! Heel gaaf!

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   8 februari 2016 at 09:04

   Penang is inderdaad echt heel leuk! We zitten nu in de Jetty, midden in de Chinese week. Zo enorm leuk!

   Reageer
 • Stéphanie | Expeditie Aardbol
  8 februari 2016 at 19:23

  Ooh wat een heerlijkheid! Superleuk om zo met jullie mee te reizen, en nu verlang ik nog meer naar vorige zomer toen ik daar was :(. Jullie Airbnb ziet er trouwens geweldig uit, goeie tip om daar ook in Azië op te letten!

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   10 februari 2016 at 16:27

   Ja joh! Je hebt hier zooo veel airbnb opties! Wij hebben 25 (!!) kortingsvouchers a 25 euro per stuk voor airbnb dus we proberen zo veel mogelijk daar te boeken :D.

   Reageer
   • Joëlle
    10 maart 2016 at 16:00

    Jullie AirBnB ziet er inderdaad fantastisch uit! Heb eens even rondgekeken en er is ontzettend veel keuze in KL. Welke hadden jullie geboekt, is het één van die Regala Park-appartementen? Wij denken erover deze zomer te gaan en via de Rentepunten van de ING kan ik waarschijnlijk nog wel een kortingsvoucher krijgen…

    Reageer
    • Kimber - Reisgenie
     11 maart 2016 at 03:10

     Hi Joëlle,
     Leuk dat je ook voor Airbnb gaat! Wij hadden geboekt bij Yamin, in Casa Residency. Er worden er meerdere in deze condo aangeboden, maar de reviews zijn heel wisselend. Bij Yamin kan ik je voor 100% aanraden, was echt top. Grappig, wij hadden op onze reis bijna 20 rentepunten-vouchers bij ons. Ideaal!! Een mooie reis gewenst alvast!

     Reageer
 • Eva - eighty7
  10 februari 2016 at 14:50

  Gaaf Kimber! Tof, dat raften en die rope challenge. En jullie appartement in KL; hemeltje, wat tof!

  Reageer

Laat een reactie achter