Menu
Thailand

Krabi in Thailand, de hoogtepunten van deze regio

Krabi is een populaire bestemming in het zuiden van Thailand. Tijdens mijn rondreis deed ik ook dit deel van het land aan. Ik vond het een ontzettend fijne gebied om een paar dagen door te brengen, zeker omdat er zo veel te doen is. Heb jij Krabi ook in je route opgenomen? Dan zijn dit de hoogtepunten van deze streek.

Tiger Cave Temple

De officiële naam voor de Tiger Cave Temple is Wat Tham Suea Krabi. Waar de naam Tiger Cave vandaan komt is niet helemaal duidelijk, maar eerlijk is eerlijk, het is wel een stukje gemakkelijker om te onthouden. Ik vond de Tiger Cave Temple heel indrukwekkend en mooi om te zien. Een deel van de tempel bevindt zich op de grond en een deel is te bereiken via een enorm lange trap. Ik raad je wel aan om vroeg op de dag te gaan, aangezien de trap 1237 treden hoog is en het geen pretje is om deze afstand af te leggen in de volle zon. Ondanks de zware inspanning is het beklimmen van de trap absoluut de moeite waard: boven aangekomen heb je namelijk een prachtig uitzicht over de omgeving. Lees hier meer over de Tiger Cave Temple.

Tiger Cave Temple

Uitzicht Tiger Cave Temple Aap bij de Tiger Cave Temple

 

Kajakken in Ao Thalane

In Krabi kun je ook heel goed kajakken. Dé plek bij uitstek om dit te doen is het dorpje Ao Thalane. In dit dorp kun je op verschillende plaatsen een kajak huren en vanaf het strand(je) ga je zo op pad richting de mangroves. Je krijgt bij de huur van je kajak een waterdichte zak mee en een routekaartje. Handig! Ik vond het kajakken heel gaaf, al ging het bijna mis toen er ineens een storm opstak. Hoe dat ging lees je in dit artikel over mijn kajakavonturen in Krabi. Ga je liever onder begeleiding op pad, dan raad ik je aan om een kleinschalige tour via GetYourGuide te boeken.

Kajakken in Krabi Kajakken in Krabi

 

Railay Beach

Mijn gevoel over Railay Beach is wat dubbel. Aan de ene kant is het een fantastisch mooi strand met een indrukwekkend rotspartij als achterland, maar aan de andere kant is het een veel te drukke plek vol toeristen en motorboten. Als je dit laatste niet erg vind en juist graag de drukte opzoekt, is Railay Beach een leuke bestemming voor een dagtrip vanuit Krabi. Als jouw ideale strand rustig, leeg en zonder enige horeca is, dan zou ik Railay Beach overslaan. Houd je van klimmen? Zet dan Railay Beach maar op je must visit lijstje. De rotsen achter het strand zijn namelijk heel populair onder klimmers. De gear kun je hier huren en er zijn diverse bureaus die klimtochten met gids aanbieden.Railay Beach Railay Beach Railay Beach

 

Night Market in Krabi-stad

Op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond vindt er in het centrum van Krabi een night market plaats. Je kunt hier terecht voor de meest uiteenlopende dingen, van mini-cactussen tot kinderkleding en van zakjes popcorn tot volledige maaltijden. Ik vond het heel leuk om hier overheen te wandelen en allerlei lokale gerechtjes uit te proberen. Met een beetje geluk scoor je er ook een origineel souvenir.

Krabi Night Market Krabi Night Market

 

Door het achterland touren met de scooter

Dit is misschien nog wel mijn favoriete activiteit: huur een scooter en ga touren door het achterland. Ik vind de scooter een ideaal vervoersmiddel omdat je zo op plekken komt waar eigenlijk niks te beleven is. Maar voor mij maakt dat het juist zo de moeite waard. In het achterland krijg je een glimp van het ‘echte’ Thailand te zien, iets wat rondom toeristische bestemmingen niet altijd makkelijk is. De mensen spreken weinig tot geen Engels maar zijn ontzettend vriendelijk en de natuur is prachtig. Sowieso is het een goed idee om een scooter te huren om bijvoorbeeld naar de Tiger Cave tempel te gaan, maar trek ook zeker een dag uit om gewoon rond te touren zonder doel. Heerlijk!

 

Voor de volgende keer

Mijn tijd in Krabi was te kort om alles te zien en te doen. Bij een volgend bezoek zou ik nog graag:

  • Zwemmen in de Emerald Pool in Thung Teao Forest Natural Park
  • Een nachtje doorbrengen op nabijgelegen eiland Koh Lanta
  • De hotsprings van Klong Thom bezoeken

 

Krabi is een fijne bestemming voor een paar dagen vanuit waar je veel verschillende leuke dagtrips kunt doen. Meer weten over deze regio? Saskia geeft in dit artikel haar tips voor het zuiden van Thailand

Geen reacties

    Laat een reactie achter

    Scroll Up