Menu
Wereldse recepten

Recept: Indiase kikkererwtensalade met papadums

India, hét land bij uitstek om heerlijk vegetarisch te eten. Deze Indiase kikkererwtensalade met papadums sluit hier naadloos op aan. Door zijn frisheid is dit een lekker lichte maaltijd. Wil je het wat zwaarder maken of kun je echt niet zonder een stukje vlees? Eet er dan wat gegrilde kipspiesjes bij.

 

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 3 trostomaten
  • 1 komkommer
  • 1 halve citroen
  • 2 blikjes kikkererwten (300 gram per stuk)
  • 1 grote ui
  • 4 cm gemberwortel
  • 1 rood Spaans pepertje
  • 8 eetlepels yoghurt
  • 1 granaatappel
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel gedroogde koriander
  • 4 papadums (pakje van 10 stuks in de supermarkt)
  • zonnebloemolie

 

Bereiding

  1. Fruit het uitje samen met de geschilde gemberwortel en de rode peper in 5 min glazig
  2. Voeg de kikkererwten toe en laat in 5 minuten bruin bakken
  3. Voeg de paprikapoeder en de garam masala toe en laat nog 2 min op het vuur staan
  4. Neem de pan van het vuur, bestrooi met peper en zout en laat afkoelen
  5. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes en besprenkel met citroensap en de koriander
  6. Frituur de papadums in een diepe pan in ongeveer 2cm olie
  7. Schep eerst dit mengsel op de borden
  8. Schep er vervolgens het kikkererwtenmengsel, wat yoghurt en granaatappelpitjes overheen
  9. Serveer met de papadums

 

papadums los

 

Smakelijk!

1 Reactie

  • Ine Kanters
    19 juli 2015 at 09:09

    Ga ik snel een keer maken

    Reageer

Laat een reactie achter