Strand Nusa Lembongan Indonesië

Houd je reisgevoel langer vast met deze 5 tips

Home / Reistips / Houd je reisgevoel langer vast met deze 5 tips

Je komt terug van vakantie en eigenlijk voelt het na twee dagen alsof je niet weggeweest bent. Super vervelend en vooral heel jammer, aangezien je meestal een flinke tijd hebt uitgekeken naar de reis zelf. Herkenbaar? Lees dan snel verder voor mijn tips om dat fijne reisgevoel langer vast te houden.

#1 Pas je screensavers aan

Zodra je thuis bent, spendeer je waarschijnlijk weer veel tijd achter de computer en met je telefoon in je hand. Verander daarom je screensaver en de achtergrond van je telefoon in een zonnige vakantiefoto. Zo word je zo veel mogelijk herinnerd aan die fijne tijd en je zult merken dat je op deze manier steeds met een positief gevoel aan het werk gaat.

Uitzicht over Brda

#2 Eet wat je op reis ook at

Op reis eet je altijd anders dan thuis. Wanneer ik in Azië ben geweest, denk ik altijd dat ik thuis echt even geen rijst meer hoef, maar eenmaal thuis verlang ik vaak al snel weer naar het heerlijke Aziatische eten. Gelukkig kun je je favoriete buitenlandse gerecht ook thuis bestellen. Wij hebben al meerdere malen genoten van heerlijk Thais, Vietnamees en Indonesisch eten dat bijna net zo lekker smaakt als in Azië zelf. Bestel je favoriete gerecht(en), zorg voor een passend drankje, trek de gordijnen dicht en waan je nog heel even op een tropische locatie. Nog leuker is het natuurlijk om je favoriete gerecht zelf te leren bereiden.

vietnameesIndonesische kookcursus in Yogyakarta op Java

#3 Wees creatief met je reisfoto’s

Veel mensen kijken hun reisfoto’s bij thuiskomst nog eens door waarna ze in een vergeten mapje op de computer terecht komen. Dit is hartstikke zonde natuurlijk. Ga daarom met je foto’s aan de slag: maak een mooi album, lijst ze in, maak er een jaarkalender van of hang ze op in je huis. Ikzelf heb bijvoorbeeld een prachtige foto op plexiglas op een prominente plaats in huis hangen en Saskia heeft thuis een hele gave fotowand met reisfoto’s. Je blijft zo lekker lang bezig met je reis en daarnaast maak je er ook nog een tastbare herinnering van.

banner2fotomuur in huis

#4 Behoud je bruine kleurtje

Vind jij het ook altijd zo jammer dat je bruine kleur na thuiskomst als sneeuw voor de zon verdwijnt? Ga dan lekker nog eens onder de zonnebank. Sowieso zorgt de vitamine D voor een vrolijk humeur waardoor een post-vakantiedip voorkomen wordt. Daarnaast herinnert het aan die heerlijke vakantiezon, waardoor je je weer even op een tropisch strand waant. Ook een wandeling in de buitenlucht kan je, ondanks de kou in Nederland, veel goed doen.

Strand Nusa Lembongan Indonesië

#5 Leef relaxter

De allerbelangrijkste tip heb ik voor het laatst bewaard: probeer wat relaxter in het leven te staan. Wees je thuis ook meer bewust van de kleine maar mooie dingen in het leven. Op vakantie genieten we intens van een mooie zonsondergang, terwijl we hem thuis vaak niet eens opmerken. Op vakantie staan we relaxter in het leven, terwijl we thuis al gauw meegesleept worden in stress. Op vakantie doen we geregeld even helemaal niets, terwijl we thuis van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat aan het vliegen zijn. Kortom, leef thuis wat bewuster en probeer wat meer los te laten.

Wat Yai Chai Mongkhon in Ayutthaya

Het blijft lastig om dat fijne vakantiegevoel vast te houden. Toch denk ik dat je met bovenstaande tips een heel eind komt. En anders is het misschien tijd om weer een mooie reis te boeken, zodat je iets hebt om naar uit te kijken. We hebben de goedkoopste bestemmingen voor een stedentrip in het najaar voor je op een rijtje gezet.

Verval jij thuis ook zo snel weer in oude patronen of lukt het jou wel om dat gevoel langer te behouden?

Deel dit artikel

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in dit artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

4 reacties op “Houd je reisgevoel langer vast met deze 5 tips”

  1. Handige tips, ik raak altijd zo snel weer in het normale leven. Ik ben nu onderweg naar huis vanaf Hongkong en ik ben een beetje bang dat ik de eerste week alleen maar heel gaar ben vanwege de jetlag.

  2. Ben het gevoel op de laatste dag op reis bijna altijd al weer kwijt. 1, 2 & 3 zijn leuke tips die bij mij ook fijne herinneringen oproepen. Het punt dat echt de oorzaak is, is nummer 5: het valt niet mee om het reisgevoel vast te houden in de hectiek die we hier zelf met z’n allen hebben gecreëerd :).

    1. Herkenbaar: de laatste dag op reis is meestal al helemaal niet meer relaxt! Ik kan het reisgevoel de laatste tijd gelukkig steeds beter vasthouden. Steeds opnieuw jezelf eraan herinneren hoe tof het leven thuis is en genieten van alles wat je doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven