Menu
Persoonlijk

Drie favoriete activiteiten op reis

surfen welligama

Op elke reis maak je andere dingen mee. Je boekt andere tours, je ontmoet andere mensen en je verblijft in de meest uiteenlopende etablissementen. Toch kom ik er nu achter dat er wel een aantal activiteiten zijn die wij graag ondernemen als we een nieuw land aan het ontdekken zijn. Dit is niet bewust gepland, maar achteraf gezien blijken deze steeds terug te komen. Benieuwd welke activiteiten dit zijn? Je leest het hieronder.

 

Surfen

Voordat ik mijn eerste verre reis maakte had ik één keer gesurfd. Dit was toen ik een jaar of 18 was tijdens een ELLE girl vriendinnendag in Egmond aan Zee. Ik vond het super intensief  maar ook geweldig leuk en uitdagend. Toen we in Vietnam waren zei mijn vriend dat hij graag surflessen wilde nemen. Hij had het nog nooit gedaan en wilde het graag leren. Ik wilde graag meedoen, maar besloot uiteindelijk af te haken. Waarom? Omdat de les om half 6 ’s avonds plaatsvond op een vrij wilde zee. In Vietnam is het om half 6 al schemerig en ik vond het eigenlijk gewoon ronduit eng. Uiteindelijk heeft hij een heel leuke les gehad en was ik blij dat ik niet meegedaan had. Het was pikdonker toen hij het water uit kwam en ik weet zeker dat ik het veel te eng had gevonden. Gelukkig heb ik mijn afhaken later ruimschoots goed gemaakt. Zo ben ik in Sri Lanka een week lang elke ochtend een uurtje gaan surfen. Heerlijk! Een beter begin van de dag bestaat er wat mij betreft niet.

 

surfen_mui_ne

surfen_mirissa_2

Met beter weer surfen in Weligama, Sri Lanka

Fietsen

Als Nederlander zijnde voelt de fiets altijd als het meest vertrouwde vervoersmiddel, waar ik ook ben. Met de fiets kom je op plaatsen waar je anders niet zou komen en met de fiets zie je dingen die je anders niet zou zien. Er zitten ook nadelen aan fietsen in het buitenland hoor. Met mijn richtingsgevoel verdwalen we om de haverklap waardoor we vaak onnodig veel kilometers maken. Ook kan het wel eens bloedheet worden, al fietsende onder de stralende Aziatische zon. Het voordeel daarvan is dat een beloning in de vorm van een koel terras met een koud drankje extra fijn is! Al met al vind ik fietsend een nieuw gebied verkennen heerlijk en ik denk dat dit iets is dat we, waar mogelijk, altijd blijven doen.

 

fietsen_vakantie

fietsen_anuradhapura

 

Kookworkshop

Een kookworkshop volgen is één van mijn favoriete activiteiten als ik op een nieuwe plek ben. Vaak volg ik deze tegen het einde van een reis, zodat ik precies weet wat ik lekker vind en wat ik zelf wil kunnen bereiden. Er is wat mij betreft weinig leuker dan onder de begeleiding van een lokale chef de bekendste en lekkerste gerechten uit de regio na te maken. Je krijgt hierdoor meer feeling met de lokale producten én met de lokale bevolking. Vaak neem ik me voor om het thuis ook eens te koken maar helaas blijft het meestal bij een voornemen. Zonde, aangezien je bij de toko meestal alle ingrediënten makkelijk kunt kopen! Zo heb ik de heerlijke pompoen- en dhal curry zoals ik hem geleerd heb te maken tijdens een workshop in Sri Lanka nog steeds niet nagemaakt terwijl het kinderlijk simpel is….

 

kruiden_sri_lanka

kookworkshop_mirissa

kookworkshop_hoi_an

 

Concluderend kan ik zeggen dat dit drie activiteiten zijn die ik met veel liefde en plezier uitvoer als ik een nieuw land aan het ontdekken ben. Misschien moet ik nu maar gewoon beloven dat ik nog voor het einde van het jaar een dhal curry ga maken en dat ik het recept op Reisgenie deel. Dat lijkt me een mooie stok achter de deur.

16 Reacties

 • Sandra
  25 oktober 2015 at 09:38

  Haha wat grappig! Die eerste twee doe ik ook altijd! Surfen sowieso, wat een fijne hobby! Baal altijd als ik naar een berggebied ga haha! En fietsen vind ik ook leuk, dat brengt je inderdaad naar plekken waar je met de auto of OV niet komt. Alleen in de brandende hitte niet altijd een succes haha. Kookworkshop, wat leuk! Dat komt nou echt niet in mij op haha! Ga je mee een keer surfen in Nederland?

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   25 oktober 2015 at 16:36

   Zeker eens een kookworkshop volgen! Ik vind dat echt zo leuk om te doen. Lekker een middagje tussen de potten en pannen doorbrengen ;). Ja, leuk, goed idee!

   Reageer
 • Lotte - scratchingmymap
  25 oktober 2015 at 14:07

  Superleuk om te lezen seg! Ik ben niet zo’n held op het water, maar ik kijk graag naar mijn vriend als ie surft en ik wandel liever dan dat ik fiets (ik ben dan ook geen NL-er ;-)). Maar zo’n kookworkshop lijkt mij echt heel fijn om te volgen, al heb ik mijn Thaise papaya salad nog nooit thuis gemaakt moet ik zeggen. Misschien ook omdat ie veel te spicy was 😀

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   25 oktober 2015 at 16:37

   Hihi, grappig, dan zal het toch je Belgische bloed zijn wat het verschil maakt ;). Oh papaya salad… yum!

   Reageer
 • Kirsten | Travelaar.nl
  25 oktober 2015 at 14:36

  Jaa, fietsen op reis! <3 Zodra het kan doen wii dat ook altijd! Heerlijk! Die andere twee heb ik nog steeds niet gedaan, maar ga ik zeker doen tijdens de volgende reis! Dat beloof ik mezelf nu alvast 😉

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   25 oktober 2015 at 16:38

   Hahaha, mooi, dan hebben we allebei een belofte staan! Ik maak deze week weer kottu, jammie!

   Reageer
 • Sabine
  26 oktober 2015 at 03:36

  Behalve fietsen de andere twee op reis nog nooit gedaan! Met name de kookworkshop lijkt me eigenlijk wel hartstikke leuk!

  Reageer
 • Eva - eighty7
  26 oktober 2015 at 10:26

  Jaa heel leuk! Een kookworkshop volgen wil ik ook nog eens doen, lijkt me hartstikke leuk!

  Reageer
 • Mellisa - Grenzeloosreizen
  28 oktober 2015 at 22:13

  Jaa ook hier fan van fietsen en kookworkshops! Ik heb laatst en Tom Yam gemaakt en heb nog wat rawit en sereh + laos ingevroren. Ik ga volgende week na m’n tentamen maar eens een curry pasta maken :)!

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   29 oktober 2015 at 08:47

   Oh wat heerlijk! Slim om dat na je tentamen te maken, dan heb je iets om naar uit te kijken :D:D.

   Reageer
 • Danique
  1 november 2015 at 11:48

  Superleuk! Fietsen vind ik ook heerlijk en sinds dit jaar heb ik de kookworkshops ontdekt. Ik heb er een in Thailand gedaan en een in Vietnam. Vond het erg leuk om te doen en je hebt er best veel aan. Nu al een paar keer Aziatisch eten gemaakt en mensen beginnen erom te vragen haha ;).

  Reageer
 • Jessica
  10 november 2015 at 04:09

  Hm best lastig kiezen! Surfen is inderdaad het ideale begin van je dag! Ik ben sowieso een waterrat, dus zwemmen, snorkelen, kajakken, canyoning etc. staat altijd hoog op mijn lijstje! Koken is dan weer iets minder mijn ding, dus daar zal ik denk ik in het buitenland ook niet snel lessen in volgen haha ;p

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   10 november 2015 at 09:15

   Dat snap ik! Ik denk dat een kookcursus vooral heel leuk is als je sowieso zelf ook al veel met eten en koken bezig bent. Al die wateractiviteiten zijn zó tof! Ik ben niet per se een waterrat maar ik vind het wel heel leuk om lekker actief bezig te zijn.

   Reageer
 • Marcella
  12 november 2015 at 07:04

  Fietsen, dat doen wij ook vaak op reis. Meestal in een stad, maar in Canada zijn we ook twee keer gaan fietsen in de natuur. Zo leuk! Surfen heb ik nooit gedaan & zo’n kookworkshop lijkt me erg gaaf. Je inspireert me! 🙂

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   12 november 2015 at 16:41

   Wat een lieve reactie!! Een kookworkshop is zó leuk als je van koken houdt!

   Reageer

Laat een reactie achter