Menu
Europa / Reisinspiratie / Reistips

De mooiste natuur in Europa – Deel 4

Elke maand delen we een aantal van de mooiste natuurgebieden in Europa met je. Ook op ons eigen continent zijn namelijk tal van geweldige natuurgebieden te vinden. In dit artikel delen we weer een aantal mooie bekende en onbekende natuurgebieden in Europa. Kijk mee naar deel 4 van mooie natuur in Europa!

Tolmin, Slovenië

De Tolmin Kloof, ook wel de Tolmin Gorge, is één van de mooiste stukjes natuur in Slovenië. Aan de rand van nationaal park Triglav ligt deze 2 kilometer lange kloof die je langs steile rotswanden en langs azuurblauw water voert. De Tolmin Kloof is goed begaanbaar, ondanks dat je af en toe wel wat klimt en daalt. Omdat er overal trappen zijn aangebracht is dit prima te doen, ook als je een wat minder goede conditie hebt. In de omgeving van Tolmin zijn nog veel meer mooie bezienswaardigheden. Zo mag je de Soča vallei niet overslaan en natuurlijk kun je ook nationaal park Triglav gaan verkennen vanuit hier.

Bekijk al onze tips voor een bezoek aan de Tolmin Kloof.

Tolmin Kloof Slovenië Tolmin Kloof in Slovenië Tolmin Kloof in Slovenië

Boheems Paradijs, Tsjechië

Boheems Paradijs is een regio in Tsjechië waar vooral wandelaars hun hart kunnen ophalen.  Het Boheems Paradijs is minder populair dan het nabijgelegen Boheems Zwitserland, terwijl het wat mij betreft net zo veel moois te bieden heeft. Als je op zoek bent naar een pure, rustige vakantiebestemming waarin de natuur centraal staat, is dit dé bestemming voor jou. Natuurgebied Riegrova Setzka ligt in het hart van het Boheems Paradijs en ik vond het echt adembenemend mooi. Ik bezocht Tsjechië in het staartje van de zomer en de bomen begonnen al aardig te kleuren. Dit zorgde ervoor dat alles er nog nét wat mooier uitzag, heel gaaf. Naast Riegrova Stezka kan ik ook de 7,5 kilometer lange wandeling door Drábské světničky aanraden. Dit bos barst van de mooie kalkzandstenen formaties én tijdens de wandeling wordt je getrakteerd op een aantal mooie uitzichten.

Lees hier meer over het Boheems Paradijs.

Boheems Paradijs Boheems Paradijs Boheems Paradijs

Loch Katrine, Schotland

Loch Katrine ligt in hetzelfde gebied als Loch Lomond, het grootste en drukst bezochte meer van Schotland. Eigenlijk waren wij ook van plan om naar Loch Lomond te gaan, totdat onze B&B gastheer aangaf dat we veel beter naar Loch Katrine konden gaan: veel rustiger en minstens even mooi. Wat waren we blij dat we dit advies hebben opgevolgd!

De wandelroute langs het meer is zo’n 21 kilometer lang. Het is het leukst om de hele weg te lopen en bij het eindpunt de ouderwetse stoomboot terug naar het begin te pakken. Daarnaast is het ook mogelijk om, als je niet zo’n wandelaar bent, deze weg met de fiets af te leggen. In dat geval kun je natuurlijk prima ook weer met de fiets terug. Ik vond het opvallend rustig bij Loch Katrine: alleen bij de pier was het druk met groepen ouderen, maar zodra je begint te wandelen of fietsen kom je weinig mensen tegen.

Lees hier al mijn tips voor Loch Katrine.

De Mooiste Natuur in Europa Loch Katrine

Berchtesgaden, Duitsland

Eén van de mooiste stukjes natuur in Europa is het Duitse Berchtesgaden. De indrukwekkende bergen, de langgerekte Königssee, het intens blauwe water, alles is even mooi. Berchtesgaden ligt op de grens met Oostenrijk en het ligt dichterbij Salzburg dan bij Munchen. Hierdoor kun je een vakantie in Oostenrijk heel goed combineren met een bezoek aan Berchtesgaden. Je kunt heerlijk wandelen langs het meer en daarnaast raad ik je absoluut aan om de Almbachklamm en de Wimbachklamm te bezoeken. Deze twee kloven zijn prachtig mooi en ik weet zeker dat je je verbaast dat je dit soort natuurpracht ‘gewoon’ in Duitsland kunt bewonderen.

Bekijk hier al mijn tips voor Berchtesgaden.

Berchtesgaden Almbachklamm Wimbacklamm

’t Roegwold, Groningen

Nog een stuk dichterbij huis is ’t Roegwold in Groningen een prachtig natuurgebied. Jarenlang werd dit gebied niet goed beheerd waardoor het compleet versnipperde. Sinds een paar jaar is er veel aandacht voor het behoud en herstel van ’t Roegwold. Een super goede ontwikkeling natuurlijk en ik ben dan ook heel benieuwd om te zien hoe ’t Roegwold er over een paar jaar uitziet. Gelukkig is het ook nu al een mooi gebied, vooral het Schildmeer maakte indruk. Via een houten vlonder steek je het meer over en als je met zonsondergang komt wordt je getrakteerd op een adembenemend mooi schouwspel. Dat natuur in Nederland ook mooi kan zijn bewijst ’t Roegwold wel.

Bekijk hier alle tips voor Groningen.

't Roegwold 't Roegwold 't Roegwold

Golden Circle, IJsland

Eigenlijk zou IJsland in zijn geheel niet mistaan op deze lijst met de mooiste natuur in Europa. Het hele land is buitenaards mooi. De populaire Golden Circle Route behoort in ieder geval zeker op deze lijst. Deze route heeft officieel drie stops. Te beginnen met Gullfoss, de bekendste waterval van IJsland. Het water stort hier via twee grote trappen met een gigantische kracht naar beneden. Enorm indrukwekkend om te zien! Vlakbij Gullfoss ligt Geysir, het bekendste geisergebied van IJsland. Je vindt hier ook de enige actieve geiser van Europa. De laatste officiële stop is Thingvellir National Park. Dit mooie natuurgebied is vooral bekend vanwege de breuklijn tussen de tectonische platen van Europa en Amerika. Naast deze drie officiële stops zijn er nog tal van andere mooie plekken gelegen aan de Golden Circle Route, zoals het helderblauwe kratermeer op onderstaande foto.

Lees hier meer over de Golden Circle Route in IJsland.

Doen in Reykjavik- Kerio Golden Circle Doen in Reykjavik - Gullfoss Golden Circle Doen in Reykjavik - Golden Circle Geysir

Rheinfall, Zwitserland

Rheinfall in Neuhausen in Zwitserland is de grootste waterval van Europa. Je kunt je voorstellen dat alleen al het geluid enorm indrukwekkend is. De waterval is maar liefst 150 meter breed en 23 meter hoog. In mei en juni is de waterstand in de regel het hoogst en in deze maanden is de Rheinfall dus ook het meest indrukwekkend. Langs de waterval ligt een pad waarover je in zo’n 45 minuten langs het water en de waterval wandelt. Bewonder je dit natuurgeweld liever vanaf het water? Dan kun je een boottour boeken die je tot dichtbij de waterval brengt. Kijk hier voor meer informatie over Rheinfall.

Lees hier meer over de mooiste natuur in Zwitserland.

Rheinfall RheinfallRheinfall in Zwitserland

Bekijk ook de andere delen van onze serie over de mooiste natuur in Europa:

Naast mooie natuur heeft ons eigen continent nog veel meer te bieden. Bekijk hier al onze artikelen over reizen in Europa.

Geen reacties

    Laat een reactie achter