Menu
Reisinspiratie / Reistips

De 7 mooiste eilanden die ik ooit heb bezocht

Ik heb een zwak voor eilanden. Als ik terugdenk aan de verschillende rondreizen die ik gemaakt heb, dan zijn de dagen die we op een eiland hebben doorgebracht bijna altijd favoriet. Het leven op een eiland lijkt altijd net wat relaxter. Tijdens mijn reizen heb ik al heel wat mooie eilanden bezocht, van paradijselijke bounty eilanden tot groene eilanden vol bijzondere natuur en vulkanen. Kijk mee naar de 7 mooiste eilanden die ik ooit heb bezocht!

 

Isla Holbox, Mexico

Tijdens onze rondreis door Mexico bezochten we het paradijselijke eiland Isla Holbox. Op Isla Holbox vind je kilometerslange zandstranden met flamingo’s en pelikanen, hangmatten in de zee, golfkarretjes in plaats van auto’s, gezellige beach clubs waar guacamole standaard op het menu staat, vrolijke reggae, mangroves en lagunes om in te zwemmen, prachtige zonsondergangen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Zet Isla Holbox maar snel op je bucket list, want dit kleine eilandje in de Golf van Mexico gaat de komende jaren erg populair worden verwacht ik.

Bekijk alle tips voor een bezoek aan Isla Holbox.

Isla Holbox Yalahau lagoonIsla Holbox zonsondergangIsla Holbox streetart

 

Ibiza, Spanje

Over Ibiza was ik voorafgaand aan mijn bezoek eerlijk gezegd een beetje bevooroordeeld. In mijn hoofd was Ibiza namelijk vooral een partyeiland. Toen ik Ibiza in het voorjaar bezocht, werd ik echter compleet verrast door dit mooie eiland. Met onze huurauto tourden we het hele eiland rond en reden we van het ene naar het andere indrukwekkende strand of uitzichtpunt. De stranden op Ibiza doen zeker niet onder voor Thailand of Mexico. Zelden zag ik zo’n helder water. We hebben onderweg zelfs een aantal flamingo’s gespot. Ook de gezellige smalle straatjes van Ibiza stad en het heerlijke Spaanse eten stalen mijn hart. Ik heb echt genoten van alles wat dit mooie eiland te bieden heeft en ik kan je een bezoek aan Ibiza in het laagseizoen in ieder geval van harte aanbevelen.

Bekijk alle tips voor een bezoek aan Ibiza.

Ibiza Cala Bassa Ibiza Es Vedra Ibiza Cala Saladeta Ibiza stad

 

Vestmannaeyjar, IJsland

Vestmannaeyjar is een eilandengroep die bij IJsland hoort. Nu is IJsland zelf natuurlijk ook al een eiland, maar juist op de eilanden onder IJsland kreeg ik echt dat eiland gevoel. Vestmannaeyjar bestaat uit 18 eilanden aan de zuid-west kust van IJsland. De eilanden kenmerken zich door enorme kliffen en de unieke vegetatie vanwege het vulkaanlandschap. Wij maakten onder andere een ribsafari om de eilanden en wandelden naar de top van de Eldfell vulkaan. Ook genoten we van het heerlijke eten op het hoofdeiland. Vestmannaeyjar is wat mij betreft een perfect uitstapje tijdens je reis door IJsland. Vanwege de korte reistijd is het prima te doen als dagtrip, maar je kunt je hier ook heel goed een paar dagen vermaken.

Bekijk alle tips voor een bezoek aan Vestmannaeyjar.

Rondreis IJsland - eiland VestmannaeyjarRondreis IJsland - Vestmannaeyjar Ribsafari olifant Eldfell in VestmannaeyjarRondreis IJsland - Vestmannaeyjar Ribsafari 1

 

Nusa Lembongan, Indonesië

Nusa Lembongan was één van de eerste eilanden die ik tijdens mijn reizen bezocht. Dit kleine eiland onder Bali heeft geweldig mooie stranden, prachtige natuur, vriendelijke mensen, heerlijk eten en het is er bovendien nog niet zo toeristisch in vergelijking met het nabijgelegen Bali. Het wordt niet voor niets het Bali van 40 jaar geleden genoemd. Ik was hier bijna 5 jaar geleden en inmiddels schijnt het er al wel wat drukker te zijn geworden, maar alsnog vind ik Nusa Lembongan een dikke aanrader. De dagen die we op Nusa Lembongan en het nabijgelegen Nusa Ceningan doorbrachten, voelden echt als een vakantie in een vakantie.

Bekijk alle tips voor een bezoek aan Nusa Lembongan.

Strand Nusa Lembongan Indonesië Eten Nusa Lembongan zonsondergang op nusa lembongan vissers in nusa lembongan

 

Isla de Ometepe, Nicaragua

Isla de Ometepe is één van de meest ongerepte plekken die ik ooit bezocht hebt. Op dit kleine eiland in het meer van Nicaragua lijkt het een beetje alsof de tijd heeft stilgestaan. Alles gaat op het gemakje en de natuur is nog vrijwel onaangetast. Koeien, paarden, geiten, apen en kippen lopen hier gewoon over de weg. Het meest opvallende aan Ometepe zijn de twee enorme vulkanen op het eiland. Ook kun je er prachtig kajakken op de Rio Istián of een mooie wandeling maken naar de 90-meter hoge waterval San Ramón. Het is echt een fijn, groen en relaxt eiland.

Bekijk alle tips voor een bezoek aan Isla de Ometepe.

Isla de Ometepe Isla de Ometepe Isla de Ometepe strand

 

Burano, Italië

Het meest kleurrijke eiland dat ik ooit heb bezocht, is zonder twijfel Burano. Burano ligt in de Laguna di Venezia in Italië, op slechts drie kwartier varen van Venetië. Ik werd meteen vrolijk bij het zien van al die felgekleurde huisjes en ik vond het heerlijk om hier rond te dwalen. Mijn camera heeft overuren gemaakt op dit sfeervolle eiland. De gekleurde huisjes trekken wel veel toeristen aan, maar toch is het op Burano nog een heel stuk rustiger dan in Venetië. Burano is daardoor een perfecte bestemming om de drukte in Venetië even te ontvluchten en te genieten van de vrolijk gekleurde huisjes.

Bekijk alle tips voor een bezoek aan Burano.

Burano Venetië Burano Venetië Burano Venetië

 

Little Corn, Nicaragua

Little Corn is een klein eiland in de Caribische Zee aan de oostkust van Nicaragua. Het heeft een oppervlakte van slechts 2,9 vierkante kilometer en er is geen gemotoriseerd verkeer. Ik had al veel foto’s gezien van dit prachtige eiland vol witte stranden en palmbomen, maar dat het in het echt nog zo veel mooier zou zijn had ik niet verwacht. Ik heb echt volop genoten en Little Corn is zonder twijfel het meest paradijselijke eiland waar ik ooit ben geweest. Een klein beetje bevooroordeeld ben ik wel, want ik werd op deze prachtige plek ten huwelijk gevraagd.

Bekijk alle tips voor een bezoek aan Little Corn.

Little Corn Yemaya Little Corn YemayaLittle Corn Yemaya

 

Dit waren de zeven mooiste eilanden die ik tot nu toe heb bezocht. Volgende maand mag ik maar liefst vier eilanden aan dit lijstje toevoegen. Eind deze maand vertek ik namelijk op huwelijksreis naar Kauai, Hawaii, Maui en Oahu. Binnenkort deel ik de planning van deze bijzondere reis hier op Reisgenie.

Wat is het mooiste eiland dat jij ooit hebt bezocht?

4 Reacties

 • isabelle
  24 april 2019 at 12:00

  Hoi hoi. gaan jullie ook alleen op vakantie naar b.v. een land buiten Europa ? Hoe bevalt dat?bij wat voor organisatie boek je dan? wat zijn do’s en don’ts?

  Reageer
  • Kimber
   25 april 2019 at 10:26

   Hoi Isabelle, wij reizen eigenlijk nooit alleen maar altijd samen met onze partners, zeker als we naar een land buiten Europa gaan. Ik ben een keertje alleen naar Barcelona geweest. In dit artikel beschrijf ik mijn ervaringen en tips: https://reisgenie.nl/alleen-op-stedentrip/. Wat betreft het reizen naar een land buiten Europa zou ik je aanraden om voor een veilig land te kiezen waar je als vrouw ook prima in je uppie kunt reizen. Wij boeken nooit bij organisaties, maar als je georganiseerd wilt gaan, kun je eens kijken op bijvoorbeeld Djoser.nl of Foxreizen.nl. Veel succes gewenst!

   Reageer
 • Maertens
  27 oktober 2022 at 12:11

  Hay,

  Iets dichter bij huis , maar deze eilanden hoeven niet onder te doen van verre reizen : al de Ionische eilanden, de Sporaden en het schiereiland de Pelion in Griekenland bezocht? Niets te maken met de alom zeer gekende cycladen!
  Want het kontrast tussen de groene vegetatie ( inderdaad , het regent hier net iets meer ) en de prachtige blauw-groene tinten van de Middellandse Zee zijn magisch. En als je daarbij ,door een auto/scooter te huren , een kleine baai of half verborgen strandje ontdekt…
  Natuurlijk moet je rekening houden met ons klimaat : in de lente prachtige bloemen maar iets koudere zee, in de herfst is de vegetatie dor maar om te snorkelen is het water heerlijk.

  Reageer
  • Kimber
   15 november 2022 at 09:22

   Hi! Dit artikel stamt uit 2017 en ondertussen heb ik Corfu, Lefkas en Kefalonia bezocht. Ik ben het inderdaad helemaal met je eens: de Ionische eilanden zijn prachtig! Kijk maar eens onder onze artikelen over Griekenland :). Ook Pelion heb ik meermaals gezien en daar heb ik een heel persoonlijke band mee. Dus ik ben het helemaal me je eens.

   Reageer

Laat een reactie achter