Menu
Reisinspiratie

De 10 favoriete reisfoto’s van Kimber

Nu we niet kunnen reizen, kijken we nog wat vaker dan normaal terug op al het moois wat we de afgelopen jaren gezien en meegemaakt hebben. We scrollen daarom regelmatig door alle mapjes met foto’s van onze reizen. Dat dat er héél veel zijn, hoeven we je vast niet te vertellen. Aangezien we voorlopig thuis blijven, vinden we het heel leuk om je via onze 10 favoriete foto’s mee terug te nemen op onze reizen. Kimber start met haar favorieten.

 

#1 Glen Coe in Schotland

In mei 2018 stond mijn leven compleet op zijn kop. Mijn moeder overleed op 55-jarige leeftijd aan longemfyseem en hartfalen. Een gebeurtenis die je voor het leven tekent, waarvan ik op dat moment dacht dat ik er niet overheen zou komen. Dik 3 maanden later reisde ik naar Schotland en werd mijn hart voor een groot deel geheeld. De fantastisch mooie natuur, de rust en ruimte, de lieve mensen, Schotland was precies wat ik nodig had en meer. Deze foto is gemaakt in Glen Coe, middenin de Schotse Hooglanden. We tourden door de omgeving en stopten zo ongeveer om de paar honderd meter om foto’s te maken. Dit gebied is zo bizar mooi en indrukwekkend dat het eigenlijk niet in foto’s valt te vangen. Ik genoot er met volle teugen van en Schotland is zonder twijfel mijn favoriete bestemming van de laatste jaren.

Benieuwd naar meer foto’s en de verhalen? Hier vind je alle artikelen over Schotland.

Glen Coe

 

#2 Cabarete op de Dominicaanse Republiek

Het verhaal achter deze foto is heel bijzonder en dierbaar. Afgelopen februari (2020) was ik samen met mijn vriend op de Dominicaanse Republiek. We hadden een huurauto en tourden het hele land door. De dag voor we in surfplaats Cabarete aankwamen voelde mijn vriend zich niet lekker en de ochtend daarna was hij echt ziek. Balen, maar als er dan toch een plek moest zijn om ziek te worden, dan was het hier. Hij bleef in bed in het ruime appartement en ik bracht de dagen door aan het zwembad en in het dorp. Niet ideaal, maar prettiger dan in bijvoorbeeld een grote stad.

Na 2 dagen zei hij dat hij een strandwandeling wilde maken bij zonsondergang, even een frisse neus halen. Dat vond ik een prima plan en dus togen we met onze camera’s naar het strand om meteen ook wat mooie foto’s te maken. Mijn vriend wilde graag een foto van ons samen maken, maar helaas was het al te donker en waaide het hard, waardoor de camera ook op het statief geen goede foto nam. Hij bleef aandringen dat ik moest proberen een foto te nemen, waarna ik enigszins geïrriteerd zei dat het gewoon te laat was. Daarop volgde zijn reactie dat ik de camera dan maar moest laten staan en ging hij op één knie. Op onderstaande plek ben ik dus ten huwelijk gevraagd! Hij had het moment heel graag met de camera vast willen leggen, vandaar het aandringen op de foto. Ik vond het echt de beste, mooiste plek die hij had kunnen bedenken, ook zonder ‘bewijsmateriaal’. Ik zei het al, een bijzonder verhaal achter deze foto.

Benieuwd naar meer foto’s en verhalen? Hier vind je alle artikelen over de Dominicaanse Republiek.

Cabarete

 

#3 Het Griekse eiland Chios

Hier had zo goed als elke foto die ik in Chios maakte kunnen staan, maar uiteindelijk koos ik voor dit beeld. Voor mij is dit zo ongeveer het summum van Griekenland: heldere zee, die typische naaldbomen, een vissersbootje en eilanden in de verte. Ik ben ondertussen zo’n 20 keer in mijn leven naar Griekenland geweest en het voelt elke keer weer als thuiskomen. Tegelijkertijd ontdek ik altijd wel weer wat nieuws en dat maakt het voor mij zo’n geweldige bestemming. Ik bezocht Chios op uitnodiging van het Grieks Verkeersbureau en ik moet bekennen dat ik tot over mijn oren verliefd werd op het eiland. Voor mij is Chios het ‘oude’ Griekenland, zoals ik het nog ken van toen ik als 6-jarige met mijn ouders mee op vakantie ging. Een prachtig eiland, waarvan ik hoop dat ik er nog eens naar terug zal keren.

Benieuwd naar meer foto’s en verhalen? Hier vind je alle artikelen over Griekenland.

Chios

 

#4 Zonsopkomst in Noorwegen

Ik heb deze foto een plekje in dit overzicht gegeven, omdat dit mijn eerste reis ‘naar de kou’ was. Voor vertrek dacht ik altijd dat ik niet gemaakt was voor koude oorden en op deze reis bleek het tegenovergestelde waar. Ik genoot met volle teugen van het winterse landschap in Noorwegen en ik had amper last van de kou. Sterker nog, ik vond het heerlijk om lekker de hele dag buiten bezig te zijn en ’s avonds weer warm te worden bij de open haard. Tijdens het maken van deze foto van de zonsopkomst voelde ik me zo rustig en zo op mijn plek, dat als ik er nu aan terugdenk ik die rust zo weer op kan roepen. Daarom verdient dit beeld een plekje tussen mijn favorieten.

Benieuwd naar meer foto’s en verhalen? Hier vind je alle artikelen over Noorwegen.

Zonsopkomst in Noorwegen

 

#5 Zwartwit van Shoreditch

De wijk Shoreditch in Londen is super fotogeniek en mijn camera maakt overuren elke keer als ik hier ben. Onderstaande is absoluut mijn favoriete beeld van dit stadsdeel. De symmetrie, de boeken en de fietsen maken dit voor mij een heel fijn plaatje. Daarnaast koos ik voor deze foto omdat dit mijn eerste stedentrip in mijn uppie was. Ik was al vaak ‘alleen’ op persreis geweest maar dat is toch heel anders: je ontmoet je medereizigers op Schiphol en trekt vervolgens alsnog een paar dagen intensief met elkaar op. Afgelopen jaar vond ik het echt tijd worden om eens te ervaren hoe het is om écht alleen te reizen. Ik koos voor een tripje naar Londen, omdat ik deze stad na vier eerdere bezoekjes aardig goed ken en omdat ik wist dat ik me er prima zou kunnen vermaken. Dit bleek helemaal te kloppen en de solo stedentrip is me super goed bevallen.

Benieuwd naar meer foto’s en verhalen? Hier vind je alle artikelen over Londen. 

Fietsen in Shoreditch

 

#6 Whitsundays in Australië

Australië stond al sinds ik een jaar of 15 was bovenaan mijn bucket list en toen ik in 2018 die kant op ging, was ik dan ook als een kind zo blij. We tourden tijdens deze reis langs de oostkust en het absolute hoogtepunt was ons bezoek aan de Whitsundays. Het water heeft hier een kleur die ik nergens anders ter wereld gezien heb. De stroken melkachtig groen doorkruisen het diepblauwe zeewater wat zorgt voor een uniek plaatje. Voor mij was mijn bezoek aan de Whitsundays echt heel bijzonder, aangezien ik hier al zo lang van droomde. Sommige dingen vallen tegen als je er al zo lang naar uitkijkt, maar de Whitsundays hebben echt mijn verwachtingen overtroffen. Als ik deze foto zie, sta ik weer eventjes onder de Australische zon en voel ik weer het ultieme geluk wat ik toen ook ervoer.

Wil je meer weten over deze tour? In dit artikel lees je het hele verhaal over mijn bezoek aan de Whitsundays.

Whitehaven

 

#7 Brda, de wijnregio van Slovenië

Toegegeven, Slovenië is zo fotogeniek dat er wel 20 verschillende foto’s in dit overzicht geplaatst hadden kunnen worden. Ik ben twee keer in Slovenië geweest en elke regio is zo uniek in wat het te bieden heeft dat het eigenlijk onmogelijk is om mijn favoriete foto te kiezen. Uiteindelijk ben ik voor dit beeld van Brda gegaan, omdat ik me in Brda meteen thuis voelde. Deze regio is niet het standaard beeld wat iedereen van Slovenië heeft: geen smaragdblauwe rivier en geen imposante Alpen maar juist een glooiend landschap vol wijngaarden. Desondanks, of misschien juist daarom, is Brda één van mijn favoriete delen van Slovenië. Het doet aan Toscane denken, wat niet gek is aangezien deze regio grenst aan Italië, maar heeft toch ook echt een Sloveens karakter. Wijn is hier heel belangrijk en het leven is er kalm. Ik heb specifiek voor deze foto gekozen omdat ik het net een schilderij vind.

Benieuwd naar meer foto’s en verhalen? Hier vind je alle artikelen over Slovenië.

Brda in Slovenië

 

#8 Khao Sok in Thailand

Als ik één bestemming moet noemen waar ik compleet tot rust kwam, is het Khao Sok in Zuid-Thailand. We sliepen hier 2 nachten in een bamboehut op het water en hadden alleen in de avond toegang tot elektriciteit. Ook hadden we geen normale douche en geen bereik. Na 3 weken touren door Thailand was Khao Sok echt de plek om op adem te komen en alle indrukken van de afgelopen tijd te verwerken. We deden een paar trips met een lokale gids en genoten drie keer per dag van een ontzettend lekkere maaltijd. De overige uren gingen we zwemmen, lazen we een boek of maakten we een tochtje met de kajak. Heerlijk ontspannend en zo fijn! Dit beeld vat ons verblijf in Khao Sok voor mij helemaal samen.

Wil je meer weten over deze driedaagse trip? In dit artikel lees je het hele verhaal.

Khao Sok

 

#9 Nauwe straatjes in Florence

Een foto van één van mijn lievelingssteden mocht natuurlijk niet in dit overzicht ontbreken. Ik vind Florence om verschillende redenen echt geweldig. Ten eerste vind ik de rijke historie van de stad super interessant en vind ik het heerlijk dat de binnenstad ook echt geschiedenis ademt. Je kunt je hier echt verliezen in de kleine straatjes en om elke hoek staat je weer wat moois te wachten. Daar hou ik echt enorm van. Ten tweede is het eten in Florence geweldig. Nu is het natuurlijk sowieso een uitdaging om slecht eten in Italië te vinden, de keuze aan fijne zaakjes in Florence is echt overweldigend. Als laatste vind ik het tof dat de buitenwijken zo anders zijn dan de oude binnenstad en dat daar ook nog veel te ontdekken valt. Al met al een super fijne stad waar ik graag naar terug ga.

Benieuwd naar meer foto’s en verhalen? Hier vind je alle artikelen over Florence.

Florence

 

#10 Jeruzalem

De keuze voor de laatste foto vond ik heel moeilijk. Uiteindelijk ben ik gegaan voor dit beeld van een jonge straatverkoper in Jeruzalem. Mijn reis naar Jeruzalem en Tel Aviv heeft veel indruk op mij gemaakt en ik denk er nog regelmatig aan terug. Voor mij was dit de eerste (en tot nu toe enige) keer in het Midden-Oosten en het was lang geleden dat een bestemming zo nieuw aanvoelde. Alles in Israël was anders dan wat ik tot dan toe gezien had en ik vond het contrast tussen beide steden zo bijzonder. Waar Tel Aviv vrijgevochten, modern en openminded aanvoelde, was het oude Jeruzalem juist conservatief, gesloten en historisch.

De tijd in Jeruzalem was te kort waardoor ik het gevoel heb slechts het oppervlak aangeraakt te hebben. Ik hoop nog eens terug te keren om iets meer van de stad te leren en te snappen. Wat betreft deze foto: na een lange, lange dag lopen onder begeleiding van een gids maakten we net voor de zon onder ging nog een rondje door de oude stad. Vlakbij de stadspoort zat deze jongen wat treurig achter zijn kraampje met voorverpakte zoetigheden. Toen ik vroeg of ik een foto mocht maken knikte hij zonder zijn houding te veranderen. Op zijn gezicht brak echter een stralende lach door. Een prachtig beeld wat voor mij mijn bezoek aan Jeruzalem samenvat: er zit meer achter dan je op het eerste oog zou denken.

Benieuwd naar meer foto’s en verhalen? Hier vind je alle artikelen over Israël.

Jeruzalem

 

Het was eigenlijk onmogelijk om 10 van mijn favoriete foto’s uit te zoeken, maar volgens mij is het heel aardig gelukt. Achter al deze beelden zit voor mij een persoonlijk verhaal of een herinnering en dat maakt ze voor mij zo bijzonder. Al deze beelden, behalve nummer 8 en 10, zijn ook terug te vinden in onze eigen Reisgenie fotowebshop. Mocht er dus iets tussen zitten wat je graag aan de muur zou willen hangen, dan kun je deze beelden gewoon bestellen! Bekijk hier onze Reisgenie fotowebshop.

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in bovenstaand artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

Geen reacties

    Laat een reactie achter