Menu
Reistips / Reisvoorbereiding

Zo besparen Nederlanders op hun huurauto: 5 tips uit het Sunny Cars trendrapport

Wij zijn zelf dol op het maken van roadtrips en wij blijken niet de enigen te zijn. Meer dan een derde van de Nederlanders huurde de afgelopen drie jaar weleens een auto op vakantie in het buitenland. Om meer inzicht te krijgen in de wensen, behoeften en ervaringen van autohuurders, voerde Sunny Cars een onderzoek uit onder 3.090 Nederlanders. In het Sunny Cars Trendrapport presenteren zij de belangrijkste trends en ontwikkelingen op het gebied van autohuur. Uit dit onderzoek komt ook naar voren hoe Nederlanders besparen op hun autohuur. Wij hebben de belangrijkste bespaartips voor je op een rijtje gezet!

Waarom huren Nederlanders een auto op vakantie?

Wij huren zelf steeds vaker een huurauto op reis, omdat we op die manier kunnen gaan en staan waar we willen en in een korte tijd veel van een land kunnen zien. Het ultieme gevoel van vrijheid en flexibiliteit blijkt ook de belangrijkste reden te zijn dat Nederlanders op reis steeds vaker een auto huren. Als tweede reden wordt genoemd dat je met een huurauto op plekken kunt komen die je anders zou missen. Bovendien zien veel mensen een huurauto als snelste manier om van A naar B te komen. Andere genoemde redenen hebben te maken het het beperkte openbaar vervoer ter plekke en het comfort van een huurauto, zoals airco, beenruimte en eigen muziek.

Trendrapport Sunny Cars 2018 fly&drive

Bespaartip #1 Ga voor het goedkoopste model

In het Sunny Cars Trendrapport komen ook een aantal zaken naar voren waarop Nederlanders besparen bij het huren van een auto. Bij het reserveren van een huurauto kijken Nederlandse vakantiegangers namelijk vooral naar de prijs. Daardoor kiest het grootste deel van de respondenten voor de goedkoopste klasse huurauto. Hierdoor kun je al snel tientallen tot honderden euro’s besparen. Toch kiest één of de tien tijdens een roadtrip juist voor een extra luxe auto, zoals een cabrio. Zelf kiezen wij ook vrijwel altijd het goedkoopste model auto. We letten er wel altijd op of onze bagage achterin de kofferbak past. Verder vinden we een kleine huurauto vaak juist fijner, met name in drukke steden of bij het zoeken naar een parkeerplek.

Live vanuit Zuid-Afrika

Bespaartip #2 Zorg voor je eigen GPS of navigatiesysteem

Uit het onderzoek van Sunny Cars blijkt dat ruim de helft van de Nederlanders een eigen nagivatiesysteem meeneemt op reis. Op die manier kun je een hoop kosten besparen voor het huren van een TomTom. Zelf downloaden wij altijd een offline kaart van het land waar we naartoe gaan via de apps van Google Maps of Maps.me. Op die manier kun je ook zonder internet gratis navigeren in het buitenland. Echt een aanrader! Overigens is de ouderwetse wegenkaart ook nog vrij populair onder de wat oudere doelgroep. 60-plussers nemen in 40% van de gevallen een wegenkaart mee, terwijl dit bij reizigers onder de 30 jaar slechts 10% is.

Zuid-Afrika live

Bespaartip #3 Neem je eigen kinderstoeltje mee of koop er een onderweg

Ook een kinderzitje wordt door Nederlanders opvallend vaak zelf meegenomen. Van de reizigers met jonge kinderen neemt een kwart een eigen kinderzitje mee. 17% van de reizigers met kinderen kocht zelfs op de plek van bestemming nog een kinderstoel, omdat dit goedkoper was dan er één huren voor de hele reis. Heb je jonge kinderen en ga je wat langer op reis? Vergelijk dan dus goed of het voordeliger is om een kinderstoeltje te huren of er ter plaatse een te kopen.

Dode Zee Jordanië

Bespaartip #4 Boek vooraf een all-in huurpakket

De grootste ergernis bij autohuur zijn onvoorziene kosten zoals een verplichte verzekering. Allerlei horrorverhalen over bijkomende kosten hebben mij persoonlijk ook lang tegengehouden om op reis een auto te huren. Omdat Nederlanders geen zin hebben in onverwachte kosten, sluiten zij vaak ter plekke nog extra verzekeringen af of kopen zij vooraf hun eigen risico af. Hierdoor ben je uiteindelijk een stuk duurder uit dan wanneer je meteen een all-in huurauto had geboekt. Met een vooraf geboekt all-in huurpakket heb je bijna altijd de voordeligste deal. Doordat wij onze huurauto’s vrijwel altijd via Sunny Cars boeken, zitten alle verzekeringen al inbegrepen en hebben wij nooit problemen met vervelende verkopers die ons na een lange vlucht nog allerlei verzekeringen proberen aan te smeren.

Autorijden in IJsland

Bespaartip #5 Boek je auto vooraf online voor de voordeligste prijs

De meeste Nederlanders boeken hun huurauto in het buitenland al vrij ver van tevoren. Vooral het zelf online reserveren is populair. Ruim 37% van de respondenten boekt de huurauto echter pas tijdens de vakantie. Zeker in het hoogseizoen loop je dan het risico dat de gewenste auto niet beschikbaar of extra duur is. Het loont dus vaak om vooraf te boeken. Ga je naar Spanje? Dan is het helemaal slim om je huurauto al ruim van tevoren te reserveren. Uit het onderzoek van Sunny Cars blijkt namelijk dat Spanje ook dit jaar het populairste vakantieland is om met een huurauto te ontdekken. Naast Spanje staan ook Griekenland, Italië, de Verenigde Staten en Portugal in de top 5 populairste autohuurlanden.

Ibiza Cala Saladeta

Kijk op SunnyCars.nl om voordelig je auto te boeken of bekijk de 7 mooiste roadtrips voor op je bucketlist.

Geen reacties

    Laat een reactie achter