Menu
Reistips / Reisvoorbereiding

Backpack essentials: wat zit er in mijn backpack?

De eerste keer inpakken voor een backpackreis was lastig. Ik had al van meerdere mensen gehoord dat je snel te veel meeneemt. Ik probeerde zo zorgvuldig mogelijk mijn kleding uit te kiezen en was zelf trots op het resultaat. Totdat ik de tas op mijn rug deed…. ai. Die woog toch wel erg veel. Eigenwijs en in de volle overtuiging dat ik alles nodig had wat in de tas zat, besloot ik hem toch zo mee te nemen. Hier is mijn vriend uiteindelijk de pineut van geworden, aangezien hij de halve reis met mijn tas heeft lopen zeulen. Daarnaast bleek bij thuiskomst dat ik de helft van mijn kleding niet aangehad had, dat ik onnodig veel spelletjes in de tas had zitten en dat reis-bestek voor ons niet nodig is. Nu ik het inpakken onder de knie heb wil ik graag mijn backpack essentials met jullie delen.

 

#1 Warme trui met capuchon

Dit is misschien niet wat je op nummer één zou verwachten bij een backpacker die altijd richting warme oorden gaat, maar zonder warme trui ga ik niet op reis. Ik heb hem al aan als ik in het vliegtuig instap en elke keer weer ben ik dankbaar voor die heerlijke capuchon die ik net over mijn ogen kan trekken als ik wil gaan slapen. In warme landen zul je hem verhoudingsgewijs weinig aan doen, echter kan het ’s avonds soms flink afkoelen. Daarnaast staat de airco in veel Aziatische treinen flink hoog, waardoor je werkelijk zit te rillen van de kou als je geen warme kleding aan hebt. Een trui kan ik dus niet missen. Onderstaande heerlijke foute truien die we 7 jaar geleden in Londen kochten, hebben we stiekem nog beschamend vaak aan. Ideaal om mee te nemen in je backpack.

Backpack essentials 5

 

#2 Kaarten

Ik haalde het net al eventjes aan: spelletjes. Tijdens onze eerste reis hadden we drie verschillende spelletjes meegenomen, om er later achter te komen dat we enkel onze stok kaarten tevoorschijn hadden gehaald. Kaarten zijn ideaal om de tijd te verdrijven als je zit te wachten op een trein of als de stroom uitgevallen is. Neem altijd twee stokken mee zodat je ook eens wat anders dan een potje pesten kunt spelen.

backpack essentials 2

 

#3 Bikini

Logisch. Mijn bikini gaat altijd mee in mijn rugzak. Ook als we niet eens zeker weten of we wel naar een strand gaan, neem ik hem mee. Je weet ten slotte maar nooit wat je onderweg tegenkomt aan bijzondere zwemplekjes, natural pools of waterparken. Het is eeuwig zonde als je er dan achter komt dat je geen zwemkleding meegenomen hebt. Als je fan bent van waterparken heb ik nog een andere tip: neem twee paar bikini’s mee. In een waterpark slijt de stof namelijk enorm hard door alle glijbanen en dus is het slim om een oud paar mee te nemen. Ik had dit niet en heb hierdoor in Vinpearl waterpark in Nha Trang (Vietnam) in een prachtige, knalgele nep-Louis Vuitton bikini rondgelopen (de enige bikini die ze hadden in mijn maat), omdat ik mijn eigen zwemkleding niet wilde beschadigen.

Backpack essentials 3

 

#4 Stevige schoenen

Stevige schoenen zijn een must. Op reis ga ik altijd wel iets actiefs ondernemen. Zo deden we in Sapa (Vietnam) een meerdaagse trekking waarbij we urenlang over spekgladde kleigrond liepen (en vielen). Ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik stevige schoenen bij me had die nog voor enige houvast zorgden. Het is slim om voor vertrek te controleren of stevige sneakers voldoende zijn. Zo had ik in Sri Lanka enkel een paar sportschoenen bij me omdat ik wist dat ik niet over enorm moeilijk terrein zou lopen. Was dit wel het geval geweest, dan had ik mooi mijn bergschoenen weer ingepakt.

Backpack essentials 4

 

#5 E-reader

Zonder e-reader ga ik niet op pad. Als je een paar weken op weg bent, reis je gewoon heel veel. Je zit hierdoor vaak uren stil zit in een trein, de bus of op een vliegveld. Een e-reader is dan werkelijk een uitkomst. Ik lees tijdens een reis van vier weken makkelijk vier boeken uit en dit is echt enkel in verloren uurtjes. Het is heerlijk om tijdens een treinreis van 5 uur uit het raam te kijken, maar na een tijdje heb je dat echt wel gezien. Op dat soort momenten biedt een e-reader echt uitkomst en ik zou hem dan ook niet willen missen.

Backpack essentials 1

 

Dit zijn de vijf dingen die altijd in mijn rugzak zitten. Andere spullen en kleding varieert nogal eens, maar deze vijf gaan standaard mee.

Wat mag er voor jou niet missen als je op reis gaat?

8 Reacties

 • Sabine
  16 september 2015 at 14:21

  Een backpack inpakken is best een werkje 🙂 Een e-reader heb ik ook altijd bij me. Verder kan ook een reisstekker, de Lonely Planet, een goede regenjas, lakenzakken en reishanddoeken niet ontbreken.

  Reageer
 • Stéphanie | Expeditie Aardbol
  16 september 2015 at 18:14

  De stevige schoenen laat ik nogal eens achterwege, net zoals de ereader… Ik hou van de charme van het boeken ruilen in hostels en boekwinkeltjes!

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   18 september 2015 at 07:17

   Dat klinkt inderdaad super leuk! Alleen…. wij slapen nooit in hostels hahaha, dus dan wordt boeken ruilen wat lastiger ;).

   Reageer
 • Kirsten | Travelaar.nl
  18 september 2015 at 18:14

  De backpack inpakken kost altijd een hoop bloed, zweet en tranen inderdaad! 😉 Wat er bij ons altijd meegaat zijn een verlengsnoer (vooral in AzIé erg handig ivm kamers waar maar één stopcontact is), slippers (het liefst heb ik die iedere dag aan, ook thuis) en een notitieboekje, al gaat die vaak in mijn daypack. Owja, en een sarong! Overal handig voor..

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   19 september 2015 at 14:06

   Hahahaha, ik word wel steeds beter in het inpakken! Slippers gaan inderdaad ook altijd mee hier. Ik bedenk me nu dat ik ook altijd een dunne, brede sjaal meeneem die zowel als dekentje, sjaal of sarong gebruikt kan worden. Nou, ik denk dat er nog een deel twee gaat komen ;).

   Reageer
 • Margot
  20 september 2015 at 10:48

  Wat is je Kobo mooi! 🙂 En superhandige tips! Ik ben nu wel heel benieuwd geworden naar die bikini: knalgeel én nep Louis Vuitton? What’s not to love?! 😉

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   20 september 2015 at 14:35

   Hahahah, ik zal je nog wel eens een foto mailen, het is werkelijk waar de mooiste bikini ooit!

   Reageer
 • Eva - eighty7
  4 november 2015 at 18:53

  Bij mij gaat ook altijd een ipad mee gevuld met boeken, heerlijk om lekker te lezen in het vliegtuig of onderweg. Daarnaast heb ik ook altijd een sweater bij en een hamamdoek, multifunctioneel en leuk 🙂

  Reageer

Laat een reactie achter