Menu
Persoonlijk

Doe je mee met De Alternatieve Vierdaagse?

Eigenlijk zou Kimber komende maand voor het eerst de Nijmeegse Vierdaagse wandelen. Helaas gaat de officiële Vierdaagse niet door, maar gelukkig is er inmiddels De Alternatieve Vierdaagse in het leven geroepen. Het leuke van deze Vierdaagse is dat iedereen gratis mee kan doen en dat je deze Vierdaagse gewoon in je eigen omgeving kunt lopen. Ga jij de uitdaging met ons aan? We vertellen je graag meer over De Alternatieve Vierdaagse!

De Alternatieve Vierdaagse

De Alternatieve Vierdaagse is het digitale alternatief van de officiële Vierdaagse in Nijmegen die dit jaar helaas niet doorgaat. Om de teleurstelling van het afgelasten van de 104e editie enigszins weg te nemen en om toch in beweging te blijven, wordt er van 21 tot en met 24 juli een Alternatieve Vierdaagse georganiseerd. Hierbij kun je een zelfgekozen route wandelen in het hele land. Op die manier kunnen niet alleen de 45.000 Vierdaagse-deelnemers meedoen, maar kan iedereen dit jaar in zijn eigen omgeving de Vierdaagse lopen.

De Utrecht wandelen in BrabantLowa

Een mooie route door je eigen omgeving

Om drukte te vermijden, wordt er niet gelopen over het officiële parcours, maar wandel je een zelfgekozen route. Via de Wandel.nl app kun je een wandelroute naar keuze uitgestippelen in jouw eigen omgeving. Tijdens het wandelen  wordt je route bijgehouden en opgeslagen. Je kunt elke dag zelf  kiezen welke afstand je wil lopen. Speciaal voor De Alternatieve Vierdaagse zijn er ook afstanden van 10 of 20 kilometer toegevoegd, naast de officiële 30, 40 en 50 kilometer. Op die manier is de Vierdaagse dit jaar breder toegankelijk en kun je ook meedoen als je minder tijd hebt of de officiële afstanden toch wat te ver vindt. Met de bijbehorende app kun je vanaf iedere gewenste plek in Nederland een mooie route uitstippelen om te lopen. Uiteraard wordt hierbij geadviseerd om geen drukke locaties op te zoeken en je altijd aan de RIVM-richtlijnen te houden.

Wandelen in Brabant Halve Maan Goirle NieuwkerkLowa

De Wandel.nl app

Via de Wandel.nl app kun je de Alternatieve Vierdaagse lopen en je gelopen kilometers registeren. Elke dag kies je een afstand en wordt er een wandelroute naar keuze uitgestippeld in jouw eigen omgeving. Dit kan vanaf elk punt in Nederland. In plaats van een stempelkaart of Wandelkilometerboekje trackt de app je afgelegde kilometers digitaal. Je kunt de app tijdens het wandelen gewoon sluiten. De app trackt je gekozen route op de achtergrond via GPS. Heb je de gekozen afstand volbracht, dan heb je een badge voor die dag vrijgespeeld. Heb je op alle vier de dagen de gekozen afstand volbracht, dan heb je De Alternatieve Vierdaagse uitgelopen. Je krijgt dan als beloning een uniek aandenken, dat speciaal voor deze editie is ontwikkeld. 

Het downloaden van de app

De Wandel.nl app is enkele dagen voorafgaand aan De Alternatieve Vierdaagse gratis te downloaden voor iOs en Android. Deelnemers ontvangen hierover bericht per mail. Zodra de download link beschikbaar is, zal de link ook in dit artikel worden toegevoegd. De app is ook na de Vierdaagse te gebruiken voor eigen trainingen en voor het uitstippelen van mooie wandelroutes.

Lowa VierdaagseLowa

#Forthenextstep: waarom zet jij de volgende stap?

Sinds kort mogen wij ons de trotse ambassadeurs noemen van het wandelschoenenmerk Lowa. We dragen deze wandelschoenen allebei graag tijdens onze reizen en zijn natuurlijk ook van plan om deze schoenen te dragen tijdens de Vierdaagse. Lowa is ook één van de partners van De Alternatieve Vierdaagse. We zijn dan ook erg blij om deze mooie samenwerking aan te gaan. Lowa heeft pas geleden een nieuwe campagne gelanceerd waarbij ze verschillende Lowa ambassadeurs gevraagd hebben waarom ze erop uittrekken. Elke stap die je zet heeft een reden. Ben je benieuwd waarom wij erop uittrekken, wat onze favoriete wandelgebieden zijn en waar we ooit nog eens naartoe willen om te wandelen? Bekijk de interviews op de website van #Forthenextstep

Lowa Vierdaagse

Welke wandelschoenen zijn geschikt voor het wandelen van de Vierdaagse?

Zeker als je kiest voor de wat langere afstanden, zijn goede wandelschoenen echt een must. Toch kan het soms wat lastig zijn om te bepalen welke wandelschoenen nou geschikt zijn voor lange wandeltochten in Nederland. Speciaal voor de Vierdaagse heeft Lowa daarom verschillende wandelschoenen ontwikkeld en wij hebben ze vast mogen testen.

Lowa VierdaagseLowa Vierdaagse samen

WALKER N4D GTX MID WS

Kimber heeft de WALKER N4D GTX MID WS, een wat hogere schoen die zorgt voor extra bescherming, stabiliteit en steun rond de enkel. De schoen is voorzien van waterdicht GORE-TEX membraan, waardoor je voeten ook in de regen droog blijven. Je weet namelijk maar nooit wat het weer in Nederland gaat doen. We hebben zelfs met de schoenen door het water gelopen en onze voeten bleven droog.

Lowa VierdaagseLowa VierdaagseLowa VierdaagseLowa Vierdaagse

FERROX N4D GTX LO WS NAVY/ICE-BLUE

Saskia heeft de FERROX N4D GTX LO WS NAVY/ICE-BLUE. Deze schoen is lichtgewicht en ademend en heeft een fijne pasvorm. Ook deze schoen is voorzien van GORE-TEX voering, zodat de schoen waterdicht is. Beide schoenen zijn geschikt voor verschillende ondergronden en hebben een goede grip.

Lowa VierdaagseLowa VierdaagseLowa VierdaagseLowa Vierdaagse

Ook mee wandelen met De Alternatieve Vierdaagse

Wil jij deze zomer vier dagen wandelen in je eigen omgeving? Schrijf je nu gratis in voor De Alternatieve Vierdaagse van 21 tot en met 24 juli. Na je inschrijving ontvang je meer informatie over jouw deelname en de nieuwe wandel.nl-app. Zowel de deelname aan de Alternatieve Vierdaagse als het downloaden van de app is volledig gratis. Je kunt elke dag kiezen tussen 10, 20, 30,  40 of 50 kilometer. Houd er bij de keuze in je afstand rekening mee dat er bij De Alternatieve Vierdaagse geen verzorgingsposten onderweg zijn zoals bij de reguliere Vierdaagse wel het geval is. Je kunt starten op een zelfgekozen tijd, zolang je maar van 21 tot en met 24 juli loopt. Wij doen zelf in ieder geval zeker mee en hebben veel zin om meer mooie wandelroutes in onze omgeving te verkennen.

Lowa

Wil je alvast trainen voor de Vierdaagse en je schoenen goed inlopen? Bekijk al onze artikelen over Nederland met inspiratie voor mooie plekken om te wandelen.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Lowa.

Geen reacties

    Laat een reactie achter