Menu
Taiwan

9 redenen om Taiwan te bezoeken

Vanuit het niets stond Taiwan ineens op mijn bucket list. Ik had hier en daar wat positieve verhalen gehoord, maar eigenlijk wist ik amper iets van het land af. Toch wilde ik van de één op de andere dag naar Taiwan. Zodra dit land een plaatsje in mijn hoofd veroverd had, was er geen ruimte meer voor een andere bestemming. Ik moest en zou Taiwan ontdekken. Nog geen jaar later zette ik er voet aan de grond en het was precies wat ik ervan verwacht had en meer. Taiwan is een geweldig, onontdekt land en ik kan wel 100 redenen geven waarom je er naartoe zou moeten. In plaats daarvan geef ik er er alvast 9, dan kun je de rest zelf gaan ontdekken.

#1 De ongereptheid

Veel mensen denken bij Taiwan waarschijnlijk alleen aan Made in Taiwan. Zonde! Dit land is zo veel meer dan dat. De oostkust van het eiland is vrijwel onbedorven en hier vind je de mooiste natuurgebieden en de meest woeste kustlijnen. Taiwan is niet opgeslokt door het massatoerisme en heeft daardoor zijn eigen identiteit en schoonheid goed weten te bewaren.

kustlijn van Taiwan bij Hualien

#2 Bubble tea en Passion fruit juice

Wist je dat bubble tea in Taiwan is uitgevonden? Logisch dat je hier de beste bubble tea ter wereld kunt drinken. Op elke straathoek wordt dit zoete drankje verkocht en letterlijk iedereen loopt met een beker bubble tea in de hand over straat. Daarnaast is ook een zoet passievruchtendrankje met gelei-achtige kokosblokjes erin mateloos populair. Het is even wennen, die grote tapioca pearls in je zoete, koude drankje, maar jeetje, wat is dit lekker. Wij hebben van zowel de thee als het passievruchtensapje liters gedronken tijdens onze reis.

Passion Fruit Bubble Juice in Taiwan

#3 Open minded

Taiwan is veruit het meest open minded land in Azië waar ik tot nu toe geweest ben. Iedereen mag zijn wie hij wil zijn, niemand doet moeilijk. Tijdens onze eerste avond in Taipei zagen we een enorme regenboogvlag hangen en belandden we op een terras waar mannen in gele shorts, tanktops en hoge kaplaarzen in de bediening stonden. Geweldig toch!

Regenboogvlag in Taipei

#4 De taalbarrière

Dit kan voor veel mensen een reden zijn om een land niet te bezoeken, maar ik vond het juist enorm bijdrage aan de charme van Taiwan. De overgrote meerderheid van de Taiwanezen spreekt geen woord Engels, maar ze zullen er alles aan doen om je toch te helpen. Vrijwel altijd wordt er achterin de winkel, bij de buren of drie straten verderop iemand bijgehaald die gemiddeld wel drie woorden Engels spreekt om zo als nog antwoord op onze vraag te krijgen. Ontzettend lief en heel leuk.

#5 Fietsen

Wist je dat Taiwan een echte fietsbestemming is? Door het hele land liggen de meest prachtige fietspaden en er zijn tal van mooie routes uitgestippeld. Veel toeristen fietsen op hun eigen tempo de hele oostkust van het eiland af. Dit is echt prima te doen. De fietspaden zijn duidelijk aangegeven en door een scheidingslijn heb je hier geen gevaarlijke situaties waarbij je je als fietser tussen de auto’s hoeft te begeven. Als je liever één dag gaat fietsen kan dat natuurlijk ook. Ik heb een dag in het gebied rond Hualien gefietst en later hebben we een route van 33 kilometer rond Sun Moon Lake afgelegd.

Fietsen in Hualien

#6 Xiaolongbao en dumplings

Taiwan is echt een foodie heaven. Hier vind je de gekste hapjes en drankjes, gemaakt van de meest bijzondere ingrediënten (kikkergelei voor in je drankje, iemand zin in?). Toch zijn er twee hapjes die er wat mij betreft met kop en schouder bovenuit steken: de xiaolongbao en dumplings. Deze heerlijke, gestoomde pakketjes kun je overal in Taiwan eten en ik moet bekennen dat wij ze zelfs een keer op één dag als lunch en diner gegeten hebben. Heerlijk!

dumplings bij Din Tai Fung

#7 De Night Markets

De night markets van Taiwan zijn ronduit geweldig. In elke grote stad vind je minimaal één grote markt waar je de gekste, maar ook de lekkerste snacks kunt eten. Daarnaast is er bijna altijd een kermisachtig deel waar volwassen mannen en vrouwen los gaan op het lek schieten van ballonnen en hun Taiwanese Dollars gretig in de grijpmachine gooien. Hilarisch om te zien.

Night Market in Taipei Spelletjes op de Night Market in Taipei

#8 Taroko Gorge

Taroko Gorge is de belangrijkste bezienswaardigheid van Taiwan en wat mij betreft is dit een gebied voor op je bucket list. Helaas was de meerderheid van de trails toen we er waren onbegaanbaar. Dit kwam door een typhoon die een paar maanden eerder was overgetrokken. En zelfs op basis van het kleine stukje dat ik gezien heb, kan ik zeggen dat Taroko Gorge een uniek natuurgebied is dat je echt moet bezoeken.

shrine in Taroko Gorge Uitzicht op Taroko Gorge

#9 Liefde voor honden

Ondanks dat ze in Taiwan letterlijk alles lijken te eten (op de night markets hoef je niet op te kijken van kramen vol eendenkoppen, varkensingewanden of kippenklauwen), zijn ze ontzettend lief voor hun huisdieren. Hondjes worden als een kind vertroeteld en meer dan eens zie je een hond in een kinderwagen voorbij komen. Natuurlijk is dat niet hoe wij met onze huisdieren omgaan, maar vertederend is het wel degelijk. Wie, net als ik, graag hondjes knuffelt kan zijn hart dus echt ophalen in Taiwan.

Hondje in Taiwan Boston Terrier

Taiwan is een geweldig land waarvan ik het moeilijk vind om uit te leggen wat er nu zo bijzonder aan is. Ik hoop dat je na het lezen van deze 9 redenen zin hebt gekregen om zelf Taiwan te bezoeken! 

Het kan zijn dat dit artikel affiliate links bevat. Dit betekent dat wij een kleine commissie ontvangen wanneer je via deze linkjes iets boekt. Dit kost jou uiteraard niets extra. Heb je iets aan onze tips gehad? Dan zouden we het super vinden als je je reis (of je huurauto, accommodatie, vliegticket, excursie of reisproduct) via de linkjes in bovenstaand artikel wil boeken. Heel erg bedankt en we wensen je een geweldige reis! Liefs, Kimber & Saskia

21 Reacties

 • karlien
  24 april 2016 at 10:01

  Wat een gave bestemming!! Ongerepte natuur klinkt heel goed.

  Reageer
 • Mellisa - Grenzeloosreizen
  24 april 2016 at 10:08

  Ziet er allemaal super uit! Zou nu 1,2,3 niet zo aan Taiwan denken als m’n volgende bestemming, maar juist daarom ben ik wel nieuwsgierig. Dat eerste hondje vind ik er trouwens echt ontzettend lelijk uit zien haha!

  Reageer
 • Carla
  24 april 2016 at 10:46

  Ik mis een foto van die mannen in gele shorts en kaplaarzen. ?

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   25 april 2016 at 09:16

   Hihi, we hadden die stiekem wel willen maken maar dat is helaas niet gelukt.

   Reageer
 • Bianca
  24 april 2016 at 14:06

  Zo benieuwd naar! De natuur, het eten (op die gekke dierenkoppen na), de mensen..

  Reageer
 • Daphne | LiveTheLifeYouLove.nl
  24 april 2016 at 17:26

  Ik ben niet in Taiwan geweest en wist eigenlijk ook niet zo goed wat ik me erbij voor moest stellen. Door jouw post ben ik al een stuk wijzer geworden. Nog steeds staat het niet, zoals bij jou wel het geval was, met stip op één, maar dat kan nog komen Misschien moet je nog wat posts schrijven om me te overtuigen 😉 haha

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   25 april 2016 at 09:17

   Geen probleem ;). En komen nog veel meer Taiwan-posts aan. Ik kan me goed voorstellen dat je niet echt weet wat je ervan moet verwachten maar het is echt een heel mooi land. Je gaat het nog wel zien de komende periode hahaha.

   Reageer
 • Let's travel and see
  24 april 2016 at 21:45

  Helemaal eens met al deze redenen, zo’n bijzonder en mooi land! En vind het ook erg leuk om te lzen dat jij ook zo enthousiast bent!

  Reageer
 • Karlijn Travels
  24 april 2016 at 22:21

  Klinkt geweldig! Sinds vorig jaar staat Taiwan bij mij ook hoog op de lijst en ik word steeds enthousiaster. Mede dankzij dit soort posts natuurlijk! Hopelijk volgend jaar, dit jaar zit al vol 😉

  Reageer
 • Sabine
  25 april 2016 at 00:02

  Wat leuk om te zien en te lezen! Net als Japan staat ook Taiwan op mijn lijstje! Ik houd wel van die bestemmingen die nog niet zo hip zijn. Dus ja ik wil! 😛 Trouwens: die Bubble tea heb ik twee keer gedronken in New York. De eerste keer was echt vaag, ik wist eigenlijk niet goed wat ik nou aan het drinken was. Maar als je het eenmaal geproefd hebt dan wil je meer hahaha. De tweede keer was het zo heerlijk warm in de koud, en de smaak… hmmm jammer dat ze dat hier niet hebben! 🙂

  Reageer
  • Kimber - Reisgenie
   25 april 2016 at 09:18

   Herkenbaar! De eerste keer dacht ik ook: wat is dit?! Maar daarna ben je verslaafd :p. Al was ‘ie in Taiwan trouwens wel koud door de hoeveelheid ijs die ze erbij deden!

   Reageer
  • thee
   17 mei 2016 at 10:41

   Bubble thee is verkrijgbaar bij de toko’s/ bubble thee tent in Den Haag of Rotterdam.

   Reageer
 • Matthijs
  25 april 2016 at 17:35

  Ik kan niks anders zeggen dan dat ik het helemaal met je eens ben! Wat een prachtig land is Taiwan ook. Grappig dat ik de laatste reden niet zo gemerkt heb tijdens mijn bezoek. Wel hoorde ik regelmatig over ‘cat cafes’ waar de toeristen en locals naar toe gingen. De fiets heb ik laten staan, maar huurde regelmatig een scooter voor een paar dagen.

  Reageer
 • ivonne
  25 april 2016 at 20:55

  Op onze reis van vorig jaar konden we kiezen om een tussenstop te maken in Taipei of Singapore en kozen voor de laatste omdat het weer er in die periode beter was. Geen spijt, want het beviel prima, maar Taiwan ziet er ook goed uit! Volgende keer gaan we er zeker aan denken!

  Reageer
 • Tea
  26 april 2016 at 12:40

  Nog niet! Maar net als bij jou stond Taiwan opeens op mijn wanderlist. Door deze post staat hij nog hoger ^^

  Reageer
 • Eva
  4 mei 2016 at 18:38

  Mooi! Ik heb Taiwan eens voorbij zien komen bij 3 op reis en toen al leek het me een prachtige bestemming.

  Reageer
 • Marcella
  24 mei 2016 at 19:58

  Je hebt me echt heel nieuwsgierig gemaakt naar Taiwan! Ik heb het nooit overwogen, maar dankzij jou staat ook dit land op m’n lijstje!

  Reageer

Laat een reactie achter